تشدید نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در ماه مبارک رمضان

  • PDF

با آغاز  ماه مبارک رمضان طرح تشدید نظارت بر  مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن اقامتی و تفریحی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد.

به گزارش وب دا، مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طرح نظارت بهداشتی در طول سال اجرا می شود و در ایام خاص از جمله تابستان ، تعطیلات نوروزی و ماه مبارک رمضان تشدید می شود  گفت: این طرح با مشارکت 104 گروه نظارتی در قالب 253 بازرس بهداشت محیط به منظور نظارت بر بیش از 100 هزار امکنه زیارتی ، تهیه و توزیع مواد غذایی ، آموزشی ، تفریحی و اقامتی اجرا مي شود.

مهندس علی اصغر حسنی هدف از اجرای این طرح را ارتقاء سلامت و بهداشت مجاوران و زائران بارگاه منور رضوی و پیشگیری از بروز بیماری های منتقله از آب و غذا برشمرد و افزود: در ماه مبارک رمضان تمرکز بیشتر بازرسان بر روی نظارت بر تهیه و توزیع زولبیا و بامیه و مراکز طبخ و توزیع آش های سنتی است .

وی با بیان اینکه تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در سال جاری تنها در شیرینی فروشی ها و طبخ و توزیع آش های سنتی ( شله ، حلیم ، آش رشته و سوپ) در رستورانها و کبابی ها باید انجام شود اظهار داشت : بازرسان در صورت مشاهده هر گونه تخلف، از طریق مراجع قضایی اقدام خواهند کرد.

مهندس حسنی در خصوص فعالیتهای بازرسان در سال گذشته گفت: در ماه مبارک رمضان سال گذشته 21 هزارو 276  مورد  بازدید از مساجد و تکایا، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در شهرهای تحت پوشش دانشگاه صورت گرفت که از این تعداد 204  مورد به مراجع قضایی معرفی شدند .

وی گفت: همچنین در ماه مبارک رمضان سال گذشته درهمین راستا حدود 9 تن مواد غذایی غیر قابل مصرف شامل 6 هزار و 750 کیلو زولبیا و بامیه و 2 هزارو 51 کیلوگرم آش و حلیم توقیف و معدوم گردیده است.

مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شهروندان خواست تا در ماه مبارک رمضان به منظور پیشگیری از مسمومیتهای منتقله از آب وغذا از آب آشامیدنی مورد تاييد مقامات بهداشتي محل و ترجيحاً از شبكه های عمومي استفاده کنند ، سبزی و سالاد مصرفی قبل از مصرف به روش بهداشتی سالمسازی شده و از سبزی و سالاد های دارای پروانه ساخت و مورد تایید وزارت بهداشت استفاده گردد.

از نمكهاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز بهداشتي و آرم استاندارد در تهيه و پخت غذا استفاده گردد، از روغنهای با ترانس پايين (زير 5) و ترجيحاً روغنهای مايع، در تهيه غذا استفاده شود، در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها جلوگيري گردد، از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد، در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت بايد مواد غذايي پخته شده در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 63 درجه سانتي گراد نگهداري شود، از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود .

مهندس حسنی افزود: شهروندان در صورت مشاهده موارد غير بهداشتي تهيه و توزيع مواد غذايي مي توانند مراتب را با شماره تلفن 190  به سامانه شکایات بهداشتی وزارت بهداشت  اطلاع دهند.

مردم گوشت را از مراکز مورد تایید و معتبر تهیه کنند

  • PDF
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجهى داشته است .

به گزارش وب دا،دکتر ایرج حریرچی سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری ضمن بیان این مطلب گفت: از سال 1377 که اولین مورد بیماری در کشور دیده شد یعنی بيست سال است كه اين بيمارى رصد مى شود و داروی این بیماری در کشور وجود دارد و تمام بيماران به صورت رايگان درمان مى شوند.

دکتر حریرچی گفت: موارد اخير به جز يك مورد كه ناشى از بى احتياطى در کشتارگاه بوده است ، مشكل ديگرى وجود نداشته و تمام افرادى كه در آن كشتارگاه بودند به صورت رايگان درمان شدند.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: مردم بايد از گوشت هايى كه از مراكز معتبر و مورد تایید دامپزشکی تهيه مى شود استفاده نمایند و از خريد گوشت ذبح مستقيم خوددارى كنند.

وی یادآور شد: اين بيمارى از طريق گزش كنه و آلودگى از طريق لاشه خونى منتقل مى شود و در شرايط بيمارستانى نيز ممكن است از طريق فرد مبتلا به مراقبت كننده منتقل شود.

دکتر حریرچی گفت: آنچه که مربوط به دفن یک مورد فوت شده درعمق سه متری و با شرایط خاص در فضای مجازی منتشر شده به دلیل اطمینان از کنترل بیماری بوده است. 

دکتر حریرچی تصریح کرد: ما مراقبتهای بهداشتی درمانی را براساس پروتکل های موجود انجام می دهیم و مردم نگران نباشند .

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: موارد مرگ ناشی از ابتلا به این بیماری در جهان 30 درصد و در کشور ما 15 درصد است.

 

برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو، ذبح غیر مجاز ممنوع

  • PDF

ریيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان این که مردم تحت تاثیر مطالبی که در فضای مجازی منتشر می شود نگران نشوند اظهار داشت: بیماری تب کریمه کنگو در سطح استان خراسان تحت کنترل است و مهم ترین  راه پیشگیری از این بیماری اجتناب از ذبح دام در شرایط غیر بهداشتی است.

به گزارش وب دا، دکتر زهرا نهبندانی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال تا کنون دو نفر به دلیل ذبح غیر بهداشتی دام به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند اظهار داشت: هر دو نفر این بیماران پس از درمان با شرایط جسمانی مناسب از بیمارستان مرخص شده اند.

وی با اشاره به ماه های اردیبهشت و خرداد تا اواسط تابستان را زمان فعالیت کنه هیالوما عنوان کرد و اظهار داشت: شهروندان به منظور پیشگیری از این بیماری از خرید و ذبح دام در منازل به ویژه در حاشیه شهر خودداری کنند.

دکتر زهرا نهبندانی با بیان اینکه بررسي هاي اپيدميولوژيک بيماري CCHF  يا تب خونريزي دهنده کريمه کنگو در طي سالهاي گذشته در ايران نشانگر وقوع بيماري همزمان با افزايش دما وفصل فعاليت "کنه هيالوما" در نقاط مختلف کشور خاطر نشان کرد: بر اساس اعلام مرکز مديريت بيماريهاي وزارت بهداشت در فروردين ماه سال جاري طغيان (بروز خارج از انتظار ) اين بيماري در يکي از استانهاي مرزي کشور رخ داده است.

وی تاکید کرد: در پي اعلام طغيان اقدامات لازم در پيشگيري از شيوع آلودگي دامها و ورود دام غير مجاز توسط دامپزشکي ومراجع ذيربط تشديد شد.

ریيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير مرکز بهداشت خراسان رضوی افزود: همچنین در زمينه پيشگيري از بروز بيماري در انسان با تشديد نظام مراقبت بيماري CCHF نيز آموزش و مکاتبات لازم ، ابلاغ مجدد دستورالعملها و تاکيد بررعايت احتياطات استانداردتوسط پرسنل بهداشتي درماني صورت گرفت.

دکتر نهبندانی با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی و خودداری از ذبح دام در منازل خاطر نشان کرد: کشتار دام بايد فقط در کشتارگاههاي مجاز وتحت نظارت دامپزشکي صورت گرفته وپس از طي پيش سرد فراورده هاي گوشتي به بازار عرضه گردد.

وی به شهروندان توصیه کرد: از خوردن  گوشت تازه يا جگر تازه خام و نيم پخته به صورت جدي خودداري شود.

ریيس گروه پيشگيري از بيماريهاي واگير مرکز بهداشت خراسان رضوی افزود: استفاده از جگر ، قلب و کليه ميبايست بعد ازطي پيش سرد ( گذشت 48 ساعت از ذبح و نگهداري در دماي صفر تا 4 درجه سانتي گراد) صورت گيرد.

دکتر نهبندانی با تاکید بر خودداری از تردد در مکانهاي کشتار غير مجاز اظهار داشت: استفاده از لاشه هاي گوشت ميبايست بعد ازطي پيش سرد ( گذشت 24 ساعت از ذبح و نگهداري در دماي صفر تا 4 درجه سانتي گراد) صورت گيرد.

افزایش تعداد نیروهای واحدهای بهداشتی، با اجرای طرح تحول سلامت

  • PDF

با اجرای طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میانگین نیروهای شاغل در واحدهای بهداشتی زیر پوشش از 3 نفر به 6 نفر ارتقاء یافت .

به گزارش وب دا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در جلسه گردهمایی مدیران شبکه و معاونین بهداشت شهرستان های زیر پوشش دانشگاه سخن می گفت، اظهار داشت: با گذشت سه سال از شروع طرح تحول سلامت زیر ساختهای اساسی در حوزه بهداشت کاملاً آماده شده و با جذب حدود 2 هزار نیرو و تکمیل و تجهیز 41 مرکز و 111 پایگاه خدمات جامع سلامت، خدمات به صورت فعال به جمعیت هدف ارائه می گردد.

دکتر حمید رضا بهرامی در ادامه با اشاره به اینکه مسئول سلامت در نقاط شهری مراقبین سلامت هستند، گفت: در طرح تحول سلامت به منظور ارائه خدمات کامل تر به جمعیت تحت پوشش، نیروهای تخصصی دیگری شامل کارشناس تغدیه و روانشناس به تیم سلامت افزوده شدند.

وی افزود: با توجه به آماده سازی کامل زیر ساختها، سالجاری سال کیفی سازی خدمات نامگذاری شده است.

دکتر بهرامی اظهار امیدواری کرد، در پایان دولت دوازدهم حداقل 80 درصد جمعیت تحت پوشش دانشگاه از خدمات سلامتی حوزه بهداشت بصورت فعال بهره مند شوند.

معاون بهداشت دانشگاه خاطر نشان کرد با ارتقائ درصد گیرندگان خدمت، بیماریابی فعال و ارائه خدمات مراقبتی به زودی شاهد رسیدن به اهداف نهایی همچون ارتقاء شاخص امید به زندگی خواهیم بود.

وی در ادامه با تاکید بر کنترل بیماریهای واگیر، بر اهمیت بیماریابی و کنترل و مراقبت بیماری های غیر واگیر و تاثیر این دسته از بیماری ها در ارتقاء سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی تاکید نمود.

دکتر بهرامی تحلیل وضعیت موجود، تسلط بر اطلاعات جمعیتی و بررسی وضعیت بیماری های واگیر و غیر واگیر منطقه تحت پوشش و مقایسه با حد انتظار کشوری را از مهمترین اصول در سطوح مدیریتی برشمرد و گفت: پرونده الکترونیک سلامت به عنوان ابزاری بسیار مهم در رصد اطلاعات و شاخص ها در دسترس مدیران می باشد.

پروتکل ارائه فعال مراقبت های اولیه سلامت و پرداخت عملکردی، چک لیست عمومی بازدید از واحدهای محیطی و نحوه گزارش گیری از سامانه پرونده الکترونیک سلامت از مباحثی بود که در این نشست به آن پرداخته شد.

شایان ذکر است گردهمایی مدیران شبکه و معاونین بهداشت شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور معاون بهداشت، معاونین فنی و معاون اجرایی معاون بهداشت، مدیران گروه های تخصصی ومدیران شبکه و معاونین بهداشت شهرستان های تابعه و روسای مراکز بهداشت پنجگانه مشهد به همت معاونت بهداشت دانشگاه و میزبانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان طرقبه برگزار گردید.