دوغ سرشار از پروبیوتیک و جایگزینی مناسب برای نوشابه

  • PDF

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مصرف دوغ که سرشار از پروبیوتیک(میکروبهای مفید)است باید جایگزین مصرف نوشابه در سطح جامعه شود

به گزارش وب دا،دکتر سیدعلی جعفری افزود: طبق بررسیهای انجام شده مصرف نوشابه جز ضرر چیزی برای بدن انسان ندارد و تاکنون حتی یک فایده و امتیاز برای آن کشف نشده است.
وی ادامه داد: با این حال هم اینک مصرف نوشابه و انواع نوشیدنیهای قندی با برندهای مختلف در بین افراد جامعه و حتی کودکان رواج زیادی دارد.
استاد فوق تخصص گوارش کودکان گفت: تحقیقات نشان داده هر ماده ای که در نوشابه وجود دارد برای بدن انسان مضر است و عوارض مختلفی به دنبال دارد.
وی افزود: تنها فایده نوشابه لذتبخشی نوشیدن آن است بطوری که ذائقه خیلی از ایرانیها به نوشابه عادت کرده است.
دکتر جعفری ادامه داد: کولای موجود در نوشابه محرک اسهال است و دفع آب و الکترولیتهای بدن را در پی دارد و از سوی دیگر نوشابه به دلیل داشتن قند بالا بطور مستقیم مرکز اشتها را مهار و باعث بی اشتهایی می شود.
وی گفت: یکی از دلایل بی اشتهایی کودکان مصرف نوشیدنیهای قندی است و این نوشیدنیها به دلیل ایجاد سیری زودهنگام باعث می شوند که کالری کافی وارد بدن نشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: این در حالی است که در فرهنگ ایران زمین از زمانهای قدیم نوشیدنی دوغ وجود داشته که هم لذیذ بوده و هم فواید زیادی برای بدن دارد.
وی ادامه داد: مواد لبنی مانند ماست و دوغ سرشار از کلسیم و پروبیوتیکها یا میکروبهای مفید هستند.