عضو هیات علمی گروه فارماکودینامی و سم شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تاکنون 70 هزار قرص 'کروسینا' بومی خراسان با خواص ضد سرطان و ضد افسردگی برای نخستین بار تولید و توزیع شده است.
به گزارش وب دا، دکتر سید احمد مهاجری افزود: قرص ضد افسردگی و شادی آور 'کروسینا'، حاوی ماده موثر زعفران توسط پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی و پس از مراحل تایید و آزمون های بالینی و آزمایشگاهی در مرداد ماه امسال به مرحله تولید رسید.
وی گفت: قرص کروسینا حاوی ماده موثر کروسین (crocin)، مهمترین جزء فعال در زعفران است و مطالعات بالینی خواص پیشگیری و درمانی متعدد را برای این دارو به اثبات رسانده است.
عضو هیات علمی دانشکده داروسازی مشهد افزود: داروی کروسینا که حاصل تلخیص و جداسازی ماده کروسین از زعفران است، در سال 1387 ثبت اختراع شد و در بهمن ماه 1394 پروانه ساخت آن صادر و در مرداد ماه سال جاری تولید گردید.
وی بیان کرد: از آنجا که محصول زعفران خاص و بومی خراسان است و یک محصول استراتژیک در کشور محسوب می شود، توسعه و عرضه داروی کروسینا در بازار ایران و جهان اشتعالزایی و ارزش افزوده به دنبال دارد.
وی از جمله خواص درمانی زعفران و به تبع آن کروسین را اثر درمانی در آلزایمر و بهبود حافظه، درمان افسردگی، کنترل و تنظیم قند خون، افزایش قوای بینایی، پیشگیری و درمان اختلالات شبکیه چشم، پیشگیری و کنترل سرطان، درمان اختلالات جنسی، کنترل و درمان بیماری های التهابی برشمرد.
دکتر مهاجری خاطر نشان کرد: قرص کروسینا به دلیل خواص آنتی اکسیدان قوی می تواند در اختلالات و عوارض قلبی - عروقی و مغزی نیز اثر پیشگیرانه داشته باشد.