کودکان ايراني جزء چاق ترين کودکان جهان هستند

  • PDF

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اهمیت توجه به تغذیه اظهار داشت: متاسفانه اهميت تغذيه آن گونه كه بايد مورد توجه نيست و تغذيه در اذهان مردم مورد فراموشي قرار گرفته است.

به گزارش وب دا، دكتر بديعي؛ در نشست رژيم درمانگران که همزمان با روز جهانی رژیم درمانی برگزار شد گفت: اين روز در جهان بسيار بزرگ است زيرا توجه به تغذيه به عنوان يك نكته مهم در آن مطرح مي شود.

وی تصريح كرد: با توجه به اهميت تغذيه در رشته تحصيلي طب سوزني كه در ايران بسيار جديد است؛ سلامتي در سه نكته گنجانده مي شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي مشهد تاكيد كرد: سه عامل آرامش، ورزش و تغذيه مي تواند كمك كند تا در جوامع به انسان سالم به عنوان محور توسعه پايدار دست پيدا كنيم.

وي گفت: مهمترين نكته در اين تجمعات استفاده از اين فرصت ها جهت اضافه كردن دانش و ايجاد ارتباطات است. 

در ادامه دكتر عبدالرضا نوروزي؛ عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به  تاريخچه تغذيه در مشهد گفت: در سال 1348 در دانشگاه فردوسي دانشكده تغذيه و داروسازي تاسيس و اولين پذيرش دانشجو در رشته تغذيه در مقطع ليسانس در مشهد صورت گرفت.

وي ادامه داد: اين دانشكده در سه دوره دانش آموخته داشت و همزمان با برخي تغييرات رشته تغذيه بعد از انقلاب منحل و دانشجويان تغذيه ادامه تحصيل خود را صرفا در رشته داروسازي دنبال كردند.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد خاطر نشان كرد: اين روند ادامه داشت تا اين كه اولين دپارتمان تغذيه به صورت آكادميك در سال 1389 در دانشكده پزشكي مشهد بعد از 40 سال ايجاد و پس از 40 سال تربيت و آموزش دانشجويان تغذيه آغاز شد.

دكتر نوروزي تصريح كرد: وضعيت تغذيه و كارشناسان ارشد تغذيه در سال هاي گذشته تغييرات بسياري داشته است كه مي توان به مشخص شدن جايگاه كارشناسان تغذيه در بيمارستان ها، بحث هاي مربوط به اعتبار سنجي و اعتبار بخشي، تعداد كارشناسان تغذيه، بيماري هايي كه بايد ويزيت شوند و تعيين تعرفه هاي ويزيت بيماران اشاره كرد.

وي تاكيد كرد: دو مورد مهم كه بسيار مورد پيگيري قرار دارد پوشش بيمه اي براي خدمات تغذيه اي در مطب ها و سرپايي و بحث رژيم شناسي است.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد افزود: در مورد پوشش بيمه اي خدمات تغذيه اي جلسات متعددي با كارشناسان بيمه برگزار شده است و در خصوص رژيم شناسي نيز از طرف انجمن تغذيه در نظام پزشكي، نماينده هاي دانشكده هاي تغذيه و دپارتمان هاي تغذيه در حال پيگيري هاي لازم هستيم.

دكتر نوروزي بيان داشت: هجده اسفند روز رژيم درمانگر و كارشناسان تغذيه است، اين روز داراي اهميت است زيرا تغذيه در زندگي ما  اهميت بسياري دارد. اين ضرب المثل كه «بدن ما آن چيزي است كه ما مي خوريم» واقعيت دارد زيرا تمام سيستم هاي بدن ما وابسته به غذايي است كه خورده مي شود.

وي ادامه داد: بيماري هاي قلبي عروقي، ديابت و سرطان ها امروز گريبانگير سلامت جامعه است و چاقي به عنوان يك بيماري تغذيه اي به دليل عدم تعادل دريافت هاي تغذيه اي حدود 50 درصد بالاي جمعيت بزرگسال ما را درگير كرده است.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد خاطر نشان كرد: چاقي به دنبال خود كبد چرب، ديابت، افزايش چربي و كلسترل و فشار خون را نيز به دنبال دارد و ما تنها با داشتن يك برنامه تغذيه مناسب مي توانيم از بسياري از بيماري ها مانند سرطان هاي پروستات، روده بزرگ و سينه كه جز شايع ترين سرطان ها است جلوگيري كنيم.

دكتر نوروزي تصريح كرد: از طرفي تغذيه نه تنها در پيشگيري از بيماري ها تاثير گذار است بلكه در پروسه درمان نيز بسيار مهم و تاثير گذار مي باشد. فردي كه ديابت دارد نه تنها مي تواند از اين بيماري پيشگيري؛ بلكه اكنون مي تواند با تغذيه مناسب از مشكلات بعدي آن نيز جلوگيري كند.

وي اظهار داشت: غذايي كه متعادل باشد نياز بدن را تامين مي كند اما غذاي متعادل چيست؟  غذايي كه به اندازه كافي پروتئين، منشا گياهي و حيواني، سبزيجات و غلات داشته باشد غذاي متعادل خواهيد بود.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد ادامه داد: بدن در روز بايد 350 گرم ميوه و 450 گرم سبزيجات دريافت كند. مصرف گوشت قرمز به 350 گرم در هفته محدود و حداقل دو بار در هفته غذاهايي با منشا دريايي استفاده شود.

دكتر نوروزي ادامه داد: مصرف غلات بدون زياده روي و برنج يك وعده در روز باشد و دو وعده ديگر در طول روز با نان همراه شود. حقيقت اين است كه چربي هايي كه با منشاء حيواني هستند( روغن زرد و دمبه) براي ما مناسب نيستند و از همه بدتر استفاده روغن نباتي جامد به خصوص در غذاهاي آماده و سريع پز مي باشد.

وي مصرف نمك و غذاهاي سريع پز را اشتباه دانست و يادآور شد: پيتزا مقدار بسياري روغن و چربي دارد، پنير پيتزا يكي از پرچرب ترين پنيرها است و 60 درصد وزنش را چربي تشكيل مي دهد يعني اگر 150 گرم پنير در پيتزا مصرف شود 90 گرم چربي است.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد ادامه داد: صبحانه نخوردن فرزندان موجب مي شود كه مشكلاتي در عملكرد فكري و درسي كودك ايجاد شود و اشتهاي فرزند را در وعده هاي بعد افزايش دهد.

دكتر نوروزي متذكر شد: متاسفانه اكنون مهمترين مشكل تغذيه ما در كشور چاقي كودكانمان است از هر 10 فرزند در بچه در سنين مختلف حدود سه و نيم فرزند مشكل چاقي دارند و 80 درصد فرزندان ما در بزرگي نيز چاق خواهند بود.

وي اضافه كرد: بايد فرزندان را با ميوه و سبزيجات آشتي داد و عادت دادن فرزندان به خوردن غذاهاي مناسب و داراي قوت بدني و تحرك نيز بسيار مهم است.

عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد تاكيد كرد: در حال حاضر 200 كارشناس تغذيه در استان خراسان رضوي وجود دارد و تعداد رژيم درمانگر استان اصلا خوب نيست به نحوي كه با كمبود كارشناس تغذيه در بيمارستان ها روبه رو هستيم.

دكتر نوروزي ادامه داد: در طرح جامع بهداشت؛ مراكز جامع بهداشتي راه اندازي شده است و در نظام طرح تحول سلامت خانه هاي بهداشت شهري و پزشك خانواده در تلاش هستند كه مراقب باشند مردم و فرزندان چاق نشوند.

وي گفت: در خصوص بزرگسالان وضعيت خوبي داريم و بايد بگوييم رژيم غذايي ايران يكي از بهترين رژيم هاي غذايي در جهان است و در سازمان بهداشت جهاني در زمينه چاقي رنگ سبز و در زمينه ديابت نارنجي هستيم.

 

باتشکر از حسن توجه شما به پایگاه خبری وبدا، خواهشمند است نظرات، انتقادات و پیشنهادهای خود را در مورد متن منتشر شده ارسال فرمایید.
پیام های ارسالی پس از بررسی منتشرخواهد شد.