طراحی شبکه ملی تغذیه در کشور

  • PDF

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، از طراحی شبکه ملی تغذیه در کشور خبر داد و اظهار داشت: این شبکه با همکاری تمام اعضای هیات علمی و صاحبنظران اجرا می شود تا در نهایت بتوانیم به بحث ارتقاء امنیت غذایی در کشور دست یابیم.

به گزارش ستاد خبری کنگره بین المللی تغذیه، دکتر زهرا عبداللهی خاطر نشان کرد: این برنامه با هدف

پیشگیری و کنترل چاقی، پیشگیری و کنترل ریسک فاکتورهای بیماری های غیر واگیر ،پیشگیری و کنترل تولد نوزادان با وزن کم،مداخلات در سطح ملی و محلی در شیردهی و مصرف مکمل ها و آگاهی عمومی طراحی شده است.

وی ایجاد ظرفیت سازی، تامین اولویت های غذایی متناسب با مشکلات تغذیه ای ، الگو سازی و ایجاد انسجام بیشتر برای برنامه ریزی و انجام مداخلات در بهبود تغذیه را از دیگر برنامه ها برشمرد.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی،خاطر نشان کرد: در این مسیر از نظر متخصصان تغذیه ای حمایت خواهد شد و همکاری های ملی و بین المللی در راستای ارتقاء بخش غذا و تغذیه نیز ارتقاء می یابد.

وی گفت:  ارائه برنامه های مستمر برای حل مشکلات تغذیه ای به صورت منطقه ای و ارتقاء آگاهی های تغذیه ای در جهت کاهش عوامل خطر مرتبط با بیماری های غیر واگیر و در نهایت تبیین دستورالعمل ها در زمینه تغذیه برای انجام برنامه های پژوهشی و آموزشی از دیگر اهداف  این برنامه است.

وی به مشکلات تغذیه ای کشور اشاره نمود و گفت: مهمترین مشکل تغذیه‌ای ایران، وضعیت تغییر الگوی مصرف مواد غذایی است و شامل تغییر مصرف نمک، قند و چربی که عامل خطر بیماری های غیر واگیر است.

مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه در حال حاضر بیماریهای غیر واگیر مهمترین عامل مرگ و میر کشور است، گفت:  دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی و سرطانها، مهمترین عامل خطر آنها، الگوی غذایی مردم است.

وی افزود: در حال حاضر نمک،مواد قندی و شیرین، نوشابه ها و فست فودها،  بی رویه مصرف می شوند و در مقابل مصرف کم سبزیها و میوه ها  و در کنار آن کم تحرکی باعث این بیماریها می شوند.

دکتر عبدالهی با اشاره به اینکه حدود 60درصدمردم کشور اضافه وزن و چاقی دارند، افزود:  اضافه وزن و چاقی خطر ابتلا به دیابت، سرطانها و فشار خون و بیماری های قلبی و عروقی را بیشتر می کند.

وی با بیان این مطلب که امروزه حتی چاقی  در کودکان زیر پنج سال و سنین مدرسه را شاهد هستیم گفت: دلیل اصلی آن، مصرف نوشیدنی‌های شیرین و فست فودها و نوشابه های گازدار است که باید به عنوان یکی از اولویتهای اصلی کشور در پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر قرار گیرد.

تمرکز بر پیشگیری و کنترل سوء تغذیه در ایران تا سال 2025

باتشکر از حسن توجه شما به پایگاه خبری وبدا، خواهشمند است نظرات، انتقادات و پیشنهادهای خود را در مورد متن منتشر شده ارسال فرمایید.
پیام های ارسالی پس از بررسی منتشرخواهد شد.