368.jpg - 6.22 kBعضو هیات علمی گروه دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه باید بیش از پیش به نقش رعایت بهداشت دهان و دندان در حفظ سلامت پرداخته شود، گفت: افرادی که بهداشت دهان و دندان ضعیف‌تری دارند خطر افزایش عفونت و ابتلای به بیماری‌های ویروسی در آنها بیشتر است.

دکتر علیرضا صراف در گفت‌وگو با وب دا، اظهار کرد: از زمان شیوع بیماری کووید 19 در بحث دستورالعمل های بیشتر به شستن دست‌ها اشاره شده است، در حالی‌‌ که شاید بتوان گفت به دلیل ارتباط مستقیم حفره دهان با ریه، بهداشت دهان و دندان نیز بسیار حائز اهمیت است، اما به نقش رعایت بهداشت دهان و دندان، آنچنان که باید پرداخته نشده است.

وی افزود: در واقع کووید 19 یک عفونت تنفسی است که راه انتقال آن از طریق انتشار ذرات ویروس توسط سرفه یا عطسه است، بنابراین قطرات بزاق سهم بسیار مهمی در انتشار این بیماری دارند.

عضو هیات علمی گروه دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مطالعات انجام شده نشان می‌دهد، افرادی که بهداشت دهان و دندان ضعیف‌تری دارند خطر افزایش عفونت و ابتلای به بیماری‌های ویروسی در آنها بیشتر است، خاطرنشان کرد: این امر به این دلیل رخ می‌‌دهد که وقتی محیط دهان آلودگی بالایی داشته باشد میکروب‌‌ها وارد ریه می‌شوند و در آنجا باعث ایجاد التهاب و بیماری می‌‌شوند.

دکتر صراف تصریح کرد: ویروس کرونا ابتدا در بینی و دهان تکثیر می‌‌شود و سپس به قسمت فوقانی دستگاه تنفسی راه می‌‌یابد و در اینجا استفاده از خمیر دندان در حین مسواک زدن باتوجه به داشتن مواد شوینده می‌‌تواند همان نقش صابون را در میکروب‌زدایی از دست‌‌ها را ایفا کند.

وی با ذکر این نکته که رعایت بهداشت دهان و دندان در هنگام ابتلا به ویروس کرونا می‌تواند به کاهش بار باکتریایی در دهان و در نتیجه میزان عفونت کمتر کمک کند، تأکید کرد: یکی از نکاتی که در مورد سالمندان بسیار حائزاهمیت است شستن و رعایت بهداشت پروتزهای دندانی (دندان مصنوعی) است، زیرا میکروب‌ها به راحتی در این پروتزها تجمیع شده و تکثیر می‌‌شوند، پس بنابراین باید حتماً شب‌‌ها هنگام خواب این پروتزها را از دهان خارج کنند و در یک ظرف آب نمک قرار دهند، ضمن اینکه باید پروتزها روزی 2 بار با مسواک و خمیردندان شسته شود.

عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی مشهد ادامه داد: نتیجه برخی از تحقیقات انجام شده در سال‌های گذشته و به‌خصوص در یک سال اخیر نشان‌دهنده آن بوده که استفاده از محلول آب نمک رقیق (6 تا 9 دهم درصد) در شست‌وشوی دهان و بینی بار ویروسی را کاهش می‌دهد.

دکتر صراف با اشاره به اینکه استفاده از این محلول در میان خانواده‌های ایرانی جهت بهداشت دهان و دندان مرسوم است، بیان کرد: با توجه به تحقیقات انجام شده در رابطه با این موضوع شست‌وشوی دهان با محلول آب نمک رقیق (روزی دو بار) و یا دهان شویه‌های آنتی‌سپتیک توصیه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم که همه خانواده‌های ایرانی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در محیط خانواده و حضور حداقلی در فضاهای اجتماعی، همواره سلامت و شاد بوده و از ابتلا و درگیری با بیماری‌های مختلف از جمله کرونا به‌دور باشند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image