معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تمامی اقدامات و برنامه های این حوزه بر اساس اسناد بالادستی و سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری تدوین شده است اظهار می دارد: در این راستا در سال گذشته 100 اقدام استراتژیک دراین معاونت به اجرا در آمده است.

تدوین و اجرایی نمودن شاخصهای ارزیابی عملکرد معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ارتقا کمی و کیفی نظارت بر تأمین، نگهداری و توزیع داروهای مناسب و کافی برای بخش بستری و بخش سرپایی، همچنین ارتقا کمی و کیفی نظارت بر تأسیس و بهره برداری واحدهای تولیدی مواد غذایی و بهداشتی و صدور پروانه های ساخت فرآورده های خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی سالم (منطبق بر استانداردهای بین المللی و ملی)،تشکیل نشستهای آموزشی مستمر برای پزشکان، داروسازان بررسی نسخ دارویی پزشکان و ارائه بازخورد لازم به پزشکان ونیز طراحی و تهیه نرم افزار جامع پردازشگر نسخ در استان در راستای تجویز و مصرف منطقی دارو،تدوین برنامه و اجرای مقدمات مربوطه در راستای ایجاد واحد DUE در معاونت غذا و دارو (بررسی و اصلاح تجویز و مصرف دارو در بخش بستری بیمارستانها)تهیه برنامه های نرم افزاری در راستای مکانیزاسیون و اتوماسیون حداکثری فرآیندهای مرتبط با حوزه غذا، دارو، آزمایشگاه و ملزومات پزشکی از جمله برنامه هایی است که بر اساس اسناد بالادستی و سیاستهای ابلاغی در معاونت غذا و دارو به اجرا در آمده است.

در سال گذشته شاخصهای ارزیابی عملکرد معاونتهای غذا و دارو دانشگاههای علوم پزشکی کشور در معاونت غذا و دارو این دانشگاه تدوین و برای اجرا از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به دانشگاههای کشور ابلاغ شد.

دکتر محمد رضا صابری با اشاره به اینکه تامین سلامت جامعه یکی از دغدغه های اصلی و مهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد به شمار می رود و در معاونتهای مختلف دانشگاه نیز پیگیری می شود گفت: بر این اساس، از سال گذشته طرح پایش باقیمانده سموم آفت کش، نیترات، سرب و کادمیم در محصولات کشاورزی در معاونت غذا و دارو این دانشگاه در دستور کار قرار گرفت و نتایج طرح نیز به وزارت بهداشت ابلاغ شد.

اجرای برنامه پایش محصولات غذایی، آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه (PMS) با هدف کنترل و ارتقا سلامت فرآورده ها، آغاز مرحله مقدماتی طرح کلان بررسی آلاینده های مواد غذایی (زعفران و ادویه)، شرکت در طرح های کشوری PMS، طرح پایش سموم دفع آفات نباتی در صیفی جات، طرح بررسی کیفیت نان (از نظر جوش شیرین و نمک)و اجرای برنامه ارزیابی و تعیین وضعیت فنی و بهداشتی،درجه بندی کارخانه های تولیدی مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی زیر پوشش (PRPS) از دیگر اقداماتی است که در این راستا صورت گرفته است.

معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از بازوهای اجرایی مهم در اجرای برنامه تحول نظام سلامت به شمار می رود و از زمان اجرای آن گام های مهمی درراستای تحقق اهداف این برنامه در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی در تمامی بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه صورت گرفته است.

دکتر صابری با تاکید بر اینکه در قالب برنامه تحول نظام سلامت تمامی بیمارستان های زیر پوشش ملزم به تامین دارو و ملزومات پزشکی بیماران شدند اظهار می دارد: با اجرای این برنامه ، فرانشیز پرداختی بیماران از 20 تا 50 درصد به میزان متوسط 5 درصد کاهش یافت که این امر گام موثری در افزایش رضایتمندی مردم دارد. 

الزام بیمارستانها به تهیه فارماکوپه ملزومات پزشکی وتبعیت از آن توسط پزشکان بیمارستان، محدود نمودن وکاهش برندهای ملزومات پزشکی مورد استفاده در بیمارستانها، نظارت دقیق بر عملکرد شرکتهای عرضه و توزیع کننده تجهیزات و ملزومات پزشکی، اجرای طرح ثبت و شناسنامه دارنمودن شرکتهای توزیعی و عرضه تجهیزات و ملزومات پزشکی و الزام بیمارستانها به استفاده از برندها وقیمتهای ملزومات پزشکی موجود در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی از دیگر اقدامات در این راستا به شمار می رود.

در قالب برنامه تحول نظام سلامت، فراخوان و قیمت گذاری تجهیزات و ملزومات پزشکی در سایت اداره کل تجهیزات پزشکی به اجرا در آمد و با اجرای این طرح قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی کاهشی 30 درصدی داشته است.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image