معاون توسعه و مدیریت منابع مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) مشهد، کاهش هزینه های بستری بیماران و افزایش کیفیت هتلینگ مراکز درمانی را یکی از مهمترین دستاوردهای برنامه تحول نظام سلامت عنوان کرد.

به گزارش وب دا، دکتر علی خورسند وکیل زاده در ارائه گزارش از اقدامات این مرکز در سه سال اخیر با اشاره به اینکه تا پیش از برنامه تحول نظام سلامت پرداخت بیماران 30 تا 40 درصد هزینه های بستری بود اظهار داشت: با اجرای این برنامه در حال حاضر پرداخت فرانشیز به شش الی ده درصد رسیده است که این امر دستاوردی مهم در راستای عمل کردن به منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه " بیمار به جز درد بیماری رنج دیگری نداشته باشد" به شمار می رود.

وی با بیان اینکه تا پیش از اجرای برنامه تحول نظام سلامت، اقلام مصرفی و پزشکی با قیمت های مختلفی وارد بیمارستان می شد و این امر بیماران را تحت فشار مالی قرار می داد اظهار داشت: با اجرای این برنامه، ارجاع شدن بیماران برای تامین تجهیزات و اقلام پزشکی ممنوع شد و بیمارستان ها به صورت متمرکز اقدام به تهیه ملزومات مورد نیاز می کنند که این اقدام نیز تحولی اساسی در کاهش هزینه ها و قیمت ها در این زمینه داشته است.

معاون توسعه و مدیریت منابع مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) مشهد خاطر نشان کرد: هدف اصلی برنامه تحول نظام سلامت این است که بیماران کمترین مشکل و رنج را در این زمینه متحمل شوند.

دکتر علی خورسند ارائه خدمات همراه با کیفیت و بر اساس شأن بیماران را نیز از دیگر اهداف برنامه تحول نظام سلامت عنوان کرد و گفت: بر این اساس بسته ارتقا کیفیت هتلینگ در مراکز درمانی به اجرا در آمد و در این زمینه اعتبارات مناسبی نیز اختصاص یافت.

وی افزود: در ابتدای اجرای بسته هتلینگ، نمای ظاهری بیمارستان ها و بهبود کیفیت تخت های بیمارستانی مورد تاکید قرار گرفت و پس از آن بهبود زیر ساخت های بیمارستان از جمله بهسازی و بازسازی اتاق های عمل و زیر ساخت های فنی به اجرا در آمد.

معاون توسعه و مدیریت منابع مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) مشهد با تاکید بر اینکه به منظور افزایش انگیزه کادر درمانی، کارانه های پرسنلی و پزشکان به نحو مقتضی افزایش یافت اظهار داشت: در ابتدای اجرای برنامه کارانه گروه های هدف به شکل مناسبی پرداخت می شد اما به دلیل کمبود اعتبارات در حال حاضر این امر با وقفه صورت می گیرد که آن هم ناشی از وصول نشدن مطالبات از سوی سازمان های بیمه گر است.

وی تاکید کرد: بیمه سلامت به عنوان مهمترین بیمه ای که بیش  از 2سوم بیمه شدگان را پوشش می دهد ازآبان ماه سال گذشته تا کنون پرداختی به بیمارستان و دانشگاه نداشته اند و این امر موجب شده است که مراکز درمانی نتوانند کارانه پرسنل و پزشکان را به شکل مطلوب پرداخت نمایند.

مقیم شدن 5 گروه تخصصی در بیمارستان امام رضا(ع) و ارائه خدمات 24 ساعته به بیماران

معاون درمان مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) مشهد در ادامه  اين گزارش اظهار داشت: تا پیش از اجرای برنامه تحول نظام سلامت تنها دو گروه متخصص در این مرکز مقیم بود که با اجرای این برنامه به 5 گروه  تخصصی مقیم افزایش یافت.

دکتر احسان بلوردی با تاکید بر اینکه در سال گذشته هشت گروه تخصصی مقیم در این مرکز فعال بود که با افتتاح بیمارستان علوی سه گروه شامل قلب، زنان و جراحی عروق به این مرکز منتقل شدند اظهار داشت: در حال حاضر گروههای تخصصی مسمومین، اطفال، بیهوشی، طب اورژانس و داخلی در این مرکز مقیم و به صورت 24 ساعته به بیماران خدمات ارائه می دهند.

وی ارتقابسته خدمات ویزیت را از دیگر بسته های برنامه تحول نظام سلامت برشمرد و گفت: در حال حاضر از مجموع 205 پزشک فعال این مرکز، حدود 100 پزشک در گروه های تخصصی و فوق تخصصی در بسته ارتقا ویزیت فعالیت می کنند.

معاون درمان مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) مشهد خاطر نشان کرد:در قالب این بسته حمایتی پزشکان در هر ساعت تنها 8 بیمار را می توانند ویزیت کنند که این امر گامی مهم در افزایش رضایت مندی بیماران و کیفیت آن داشته است.

افزایش 100 درصدی زایمان طبیعی در بیمارستان امام رضا(ع)

دکتر احسان بلوردی با اشاره به اینکه گسترش عمل های سزارین یکی از چالش های مهم در سطح کشور بود و بر این اساس وزارت بهداشت در قالب برنامه تحول نظام سلامت بسته رایگان شدن زایمان طبیعی را به مراکز درمانی ابلاغ نمود اظهار داشت: بر اساس اجرای این بسته، میزان زایمان طبیعی در این مرکز 100 درصد افزایش یافته است.

وی افزود:در سال 92 و پیش از اجرای برنامه تحول نظام سلامت تعداد زایمان طبیعی در این مرکز دو هزار و 800 مورد بود که این رقم در سال 94 به 5 هزار و 650 مورد رسیده است.

معاون درمان مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) مشهدخاطر نشان کرد: تا پیش از اجرای برنامه تحول نظام سلامت ماهانه 12 هزار نفر به اورژانس این مرکز مراجعه داشتند که این رقم در حال حاضر به 14 الی 15 هزار نفر در ماه رسیده است.

دکتر احسان بلوردی به افزایش 12 تخت ویژه در این مرکز در قالب برنامه تحول اشاره کرد و گفت: در حال حاضر این مرکز دارای 29 تخت ویژه NICU، دوازده تخت سوختگی ICU،بیست تخت ICUجراحی قلب، و به طور مجموع 45 تا 50 تخت ویژه جنرال و داخلی می باشد.

وی با اشاره به حجم بالای مراجعین به این مرکز به ویژه پس از اجرای برنامه تحول نظام سلامت، مهمترین مشکل در این زمینه کمبود تخت های بستری در این مرکز است.

نظارت جدی بر کیفیت و اصلاح فرایندهای آموزش در بیمارستان امام رضا(ع)

معاون آموزشی مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) نیز در ارائه گزارش از اقدامات و عملکرد این مرکز در حوزه آموزش و پژوهش، به اجرای برنامه تحول در نظام آموزشی اشاره کرد و گفت: این برنامه که به تازگی در مراکز درمانی به اجرا در آمده است به ارتقا کیفیت آموزشی و نظارت بر آن توجه جدی دارد.

دکتر عبداللهی با اشاره به اینکه 15 گروه  آموزشی در این مرکز فعال هستند که بیشتر آن ها به تربیت دستیاران تخصصی و فوق تخصصی می پردازند اظهار داشت: بر این اساس تلاش می شود ضمن اصلاح فرایندهای آموزشی بر کیفیت آموزش نیز نظارت شود.

وی تصریح کرد: تا پیش از این، دستیاران سال نخست در خط مقدم مواجهه با بیماران بودند و در حال حاضر حضور دستیاران سال های دوم و سوم در مواجهه با بیماران بیشتر شده است.

معاون آموزشی مرکز آموزشی پژوهشی درمانی امام رضا(ع) تصریح کرد:در اتاق های عمل نیز تلاش شده است که دستیاران سال های سوم و چهارم فعال تر شوند که این روند همچنان ادامه دارد.

دکتر عبداللهی به فعالیت شش مرکز تحقیقاتی در این مرکز اشاره کرد و گفت: با هماهنگی انجام شده با معاونت پژوهشی قرار است این مراکز، در مرکز تحقیقات توسعه بالینی تجمیع شوند.

وی افزود: اجرای این برنامه موجب ساماندهی فرایند تحقیقات پژوهش و گسترش ارتباطات برون بخشی مي شود.

بیمارستان امام رضا(ع) یکی از مراکز موفق در اجرای برنامه تحول نظام سلامت

سید امین میر باقری سرپرست برنامه تحول نظام سلامت بیمارستان امام رضا(ع) مشهد نیز با اشاره به اجرای برنامه تحول نظام سلامت در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه اظهار داشت: در حال حاضر بیمارستان امام رضا(ع) مشهد به دلیل تلاش و فعالیت جدی تیم مدیریتی و پرسنلی، در اجرای این برنامه در ردیف مراکز موفق به شمار می رود.

وی تصریح کرد: در کاهش پرداختی بیماران بستری نیز این مرکز موفق به دستیابی دستورالعمل های وزارت بهداشت شده است و در این زمینه رتبه دوم را در میان مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه داراست.

وی تاکید کرد: بیمارستان امام رضا(ع) مرکزی جنرال است که بیماران را از سراسر کشور به ویژه شرق کشور پوشش می دهد اما وجود گستردگی بیمارستان و نوع خدمات در اجرای دستورالعمل های برنامه تحول نظام سلامت موفق عمل کرده است.

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image