مدیر بیمارستان ام البنین(س) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به استاندارد سازی زایشگاه و بخش های بستری این مرکز در قالب برنامه تحول نظام سلامت اظهار داشت: این اقدامات موجب افزایش آمار زایمان طبیعی و کاهش سزارین در این مرکز شده است.
به گزارش وب دا، جواد موذنی در ارائه گزارش عملکرد جامع سه ساله بیمارستان تخصصی زنان و زایمان ام البنین(س) با اشاره به اینکه این مرکز تنها بیمارستان تخصصی زنان در استان به شمار می رود خاطر نشان کرد: با اقدامات انجام شده و اجرای بسته های برنامه تحول نظام سلامت آمار زایمان طبیعی 27 درصد رشد و سزارین( بار اولی) 19 درصد در سال جاری کاهش یافته است.
وی ادامه داد: این بیمارستان 136 تخت مصوب و 98 تخت فعال دارد و شامل بخش های جراحی(زنان، عمومی)، زنان و زایمان، NICU، زایشگاه و اتاق عمل است و متخصصین زنان و زایمان، جراحی عمومی، بیهوشی، رادیولوژی، پاتولوژی، اطفال، داخلی و داروساز نیز در این مجموعه در حال فعالیت هستند.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) مشهد به موفقیت های این مرکز تخصصی درمانی در کشور اشاره کرد و ابراز داشت: در سال 86 بیمارستان تخصصی زنان و زایمان ام البنین(س) به عنوان چهارمین مرکز پایلوت زایمان در آب در کشور شناخته شد و در حال حاضر با انجام زایمان فیزیولوژیک و زایمان طبیعی بی درد مشغول به فعالیت است.
موذنی از انتخاب این بیمارستان به عنوان بیمارستان دوستدار مادر خبر داد و تصریح کرد: بیمارستان ام البنین(س)، بیمارستان برتر در اجرای حاکمیت بالینی در جشنواره کشوری حاکمیت بالینی نیز شناخته شده است.
پنج بسته از برنامه تحول نظام سلامت در بیمارستان ام البنین(س) در حال اجراست
وی ادامه داد: برنامه تحول نظام سلامت یک اقدام بسیار مثبت از سوی دولت تدبیر و امید و وزارت بهداشت بوده که این بیمارستان نیز با توجه به تخصصی بودن در پنج بسته این برنامه فعال است.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطر نشان کرد: بسته های مقیمی، کاهش فرانشیز، ارتقای ویزیت، ترویج زایمان و در نهایت ارتقای کیفیت هتلینگ از مجموع بسته های برنامه تحول سلامت است که در این مرکز اجرایی شده است.
موذنی به بسته کاهش فرانشیز اشاره کرد و ضمن ابراز خرسندی از کاهش پرداختی مردم، به جمعیت هدف بیمارستان ام البنین(س) اشاره کرد و بیان داشت: اکثر جمعیت مراجعه کننده به این بیمارستان اقشار ضعیف جامعه هستند که کاهش فرانشیز در این راستا توانسته است بسیار اثر گذار باشد.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اضافه کرد: این بیمارستان با توجه به تک تخصصی بودن، مراجعینی از استان های اطراف نیز دارد و بیشترین تمرکز خود را در حال حاضر بر روی بسته ترویج زایمان طبیعی گذاشته است.
موذنی به اقدامات صورت گرفته اشاره داشت و ابراز داشت: در بسته ترویج زایمان طبیعی رشد بسیار خوبی در این مرکز اتفاق افتاده است و علی رغم این که ما بیشترین مراجعان سزارین در استان را داشته ایم؛ اما توانستیم کاهش سزارین و رشد زایمان طبیعی را داشته باشیم.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد به تعداد مراجعین این مرکز اشاره داشت و گفت: در سال 1393 درصد اشغال تخت این مرکز به 80 درصد رسیده و این در حالی اتفاق افتاده است که 98 تخت فعال و 106 تخت مصوب در بیمارستان داشته ایم.
موذنی ابراز داشت: در سال 1395 درصد اشغال تخت با هشت درصد افزایش به 88 درصد رسیده است به نحوی که درصد مراجعین از هزار و 100 نفر به هزار و 200 نفر افزایش پیدا کرده و اعمال جراحی سزارین نیز دو درصد رشد در بیمارستان نشان می دهد.
وی اضافه کرد: در سال 1394 تعداد اعمال جراحی در بیمارستان ام البنین(س) 371 مورد بوده که این رقم در سال 1395 به 438 مورد رسیده است و رشد دو درصدی را نشان می دهد.
رشد 27 درصدی زایمان طبیعی با اجرای برنامه تحول نظام سلامت
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بسته ترویج زایمان طبیعی اشاره کرد و گفت: کل زایمان ها و سزارین های در این مرکز رشد 15 درصدی داشته است و این در حالی است که تنها انجام عمل زایمان طبیعی در این مرکز با رشد 27 درصدی رو به رو بوده است.
موذنی اظهار داشت: در فروردین ماه سال قبل بیمارستان ام البنین(س) 454 مورد زایمان طبیعی داشته؛ که در سال جاری به رقم 517 مورد ارتقا پیدا کرده است؛ این موفقیت با وجود کمبود فضای فیزیکی برای ما بسیار خوشایند است.
وی از کاهش دو درصدی سزارین در این مرکز خبر داد و تصریح کرد: این دو درصد نیز بیشتر مربوط به سزارین های بار دوم و سومی است به نحوی که در خصوص سزارین های بار اولی ما به کاهش 19 درصدی رسیده ایم و توانستیم با استاندارد جهانی مطابقت کنیم.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اعتبار هتلینگ این مرکز اشاره و خاطر نشان کرد: در انتهای سال 93 حدود 640 میلیون تومان اعتبار هتلینگ بیمارستانی دریافت کردیم که با این هزینه، زایشگاه بیمارستان از حالت سنتی به حالت LDR تبدیل شد.
موذنی اضافه کرد: ایجاد این بلوک زایمان در طبقه چهارم بیمارستان کمک بزرگی به این مرکز تخصصی کرده است به نحوی که در حال حاضر زایمان طبیعی و سزارین بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت و استانداردهای جهانی انجام می شود.
وی گفت: نکته اساسی این است که ما با وجود تمام مشکلات و بدون این که یک بیمار را عدم پذیرش و یا ارجاع دهیم همزمان با فعالیت زایشگاه ساخت این بلوک را دنبال کردیم و در نهایت با ساخت این زایشگاه افزایش بیماران را نیز در برنامه داشته ایم.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ساخت بلوک جدید زایمان در این مرکز منجر به رضایت مراجعان شده است خاطر نشان کرد: در هر اتاق این بلوک زایمانی، دو ماما و یک زائو مستقر هستند و تمام امور مربوط به مادر را مدیریت و تحت مراقبت دارند.
موذنی تاکید کرد: امکانات این بخش به معنای واقعی مشابه زایشگاه های بهترین بیمارستان های خصوصی در استان است و از نظر امکانات و رسیدگی شرایطی کاملا مهیا را برای مادر به دنبال دارد.
وی افزود: حجم مراجعات مادران از بیست و دوم بهمن ماه سال قبل که کار این بخش آغاز شده، تا کنون بسیار بالا بوده است که باید در همین جا از مسئولان در امر بهداشت و درمان به دلیل حمایت های مالی در قالب بسته هتلینگ تشکر کنم.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: سال ها بود که ما تصمیم داشتیم این بلوک زایمانی را در این قسمت ایجاد کنیم؛ اعتبارات لازم را در دسترس داشتیم که در قالب برنامه تحول نظام سلامت این مهم اجرایی شد و رضایت بسیار بالای مادران را نیز به دنبال داشته است.
700 میلیون تومان جهت تجهیز بلوک زایمان اعتبار لازم است
وی اظهار داشت: برای تجهیز این بخش مبلغی حدود 700 میلیون تومان تجهیزات نیاز داریم که در شرایط فعلی با تمام کمبودها و به همت مسئولان بیمارستان بلوک زایمان در حال کار است؛ اما امیدواریم بزودی تجهیزات مورد نظر تامین شود و بخش از این لحاظ نیز کیفی سازی شود.
موذنی اضافه کرد: این مرکز بیشترین اتاق های LDR( اتاق مخصوص زایمان) را داراست به نحوی که در استان با وجود تلاش هایی که صورت گرفته هنوز هیچ مرکزی نتوانسته است این تجهیزات را برای خود ایجاد کند.
وی با بیان این موضوع که کلاس های آمادگی قبل از زایمان و آموزشی مادران را نیز در این مرکز برگزاری می کنیم، ابراز داشت: با برگزاری این کلاس ها توانایی ها و مسائلی را که باید مادر در راستای زایمان طبیعی خود بداند آموزش داده می شود.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: در سال 1394 در بحث هتلینگ اتفاقات بسیار خوبی در بیمارستان روي داد و ما توانستیم این مرکز را در بسیاری از موارد بازسازی و تغییرات بسیار خوبی در آن ایجاد کنیم.
موذنی گفت: در بخش آزمایشگاهی بیمارستان توانستیم واحد پاتولوژی را راه اندازی کنیم و واحدهای اداری و پشتیبانی را نیز در کنار بحث سرمایشی و گرمایشی به کار ببریم.
وی ادامه داد: تلاش شد تا پاویون پزشکان مقیم و پرستاران را نیز مجهز کنیم که بر این اساس توانستیم به موفقیت های بسیار خوبی دست پیدا کنیم. در بخش NICU که یکی از بخش های پرترافیک ما محسوب می شود ما بیشترین تعداد تخت را با 24 تخت دارا هستیم.
موذنی گفت: این بیمارستان به معنای واقعی اورژانس نداشته و اگرچه این نکته درست است که بیشترین مراجعین ما مادران باردار هستند و اورژانس تخصصی ما نیز اورژانس زنان و زایمان است؛ اما باید برای شناسایی وضعیت مادر بارداری که مراجعه می کند اورژانس تخصصی نیز وجود داشته باشد.
وی افزود: در همان فضای محدود اورژانس بیمارستان را با ظرفیت شش تخت راه اندازی و استانداردهای لازم را در همین فضا مستقر کردیم و اکنون بیماران اورژانسی شرایط بهتری دارند.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد برنامه تحول سلامت را منجر به ایجاد تغییرات مثبت در این بیمارستان عنوان کرد و بیان داشت: خرید دیگ بخار، تبدیل کردن سالن انتظار بیماران به شکل مناسب، خرید تجهیزات برای لنژری، اتصال آب و فاضلاب بیمارستان به سیستم اگو، خرید دستگاه های اتو کلاو و CSR را انجام دادیم.
موذنی مجموع اعتبارات دریافتی برای هتلینگ بیمارستان ام البنین(س) را بالغ بر 840 میلیون تومان عنوان کرد و بیان داشت: تمام این هزینه در بخش های مختلف بیمارستان به کار رفت و حدود 50 مورد تغییر اساسی در این بیمارستان بر این اساس اتفاق افتاده است.
45 پزشک مقیم در سه رشته در بیمارستان ام البنین(س) فعال هستند
وی به حضور 45 پزشک مقیم در بیمارستان بر اساس برنامه تحول نظام سلامت اشاره کرد و بیان داشت: در بحث مقیمی سه رشته پزشک مقیم در رشته های زنان، اطفال و بیهوشی بر اساس نیاز بیمارستان وجود دارد.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان داشت: در این مرکز گاه در کنار کلاس های آمادگی قبل از زایمان که فواید زایمان طبیعی و عوارض سزارین را گوشزد می کند برخی مادران از انجام زایمان طبیعی منع شده و ما به ناچار باید برای حفظ سلامت مادر و بیمار سزارین را انجام دهیم.
موذنی خاطر نشان کرد: در این مرکز تلاش بر انجام زایمان طبیعی است و با توجه به این که این بیمارستان یک مرکز آموزشی است تلاش داریم تا آن جا که می شود مادر سزارین نکند بر این اساس در این مرکز سزارین انتخابی انجام نمی شود و اگر تشخیص پزشک بر انجام سزارین باشد این مهم اتفاق خواهد افتاد.
وی هزینه زایمان طبیعی را رایگان عنوان کرد و اظهار داشت: مادری که در این مرکز زایمان طبیعی داشته باشد به صورت رایگان تمام برنامه های وی را انجام می دهیم و افرادی که سزارین می شوند بر اساس تعرفه دولتی باید در صورت سکونت در شهر شش درصد و در روستا سه درصد هزینه بپردازند.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مجموع زایمان های صورت گرفته در بیمارستان ام البنین(ع) اشاره کرد و گفت: در مرداد ماه سال گذشته در مجموع اعمال زایمان و سزارین ما حدود 797 مورد بوده است که این رقم در مرداد ماه امسال عدد 915 مورد را نشان می دهد.
موذنی در بخش دیگر صحبت های خود به درمانگاه های بیمارستان اشاره کرد و گفت: این مرکز دارای شش درمانگاه (مامایی، واکسیناسیون، شنوایی سنجی، زنان، داخلی، اطفال و دیابت) است که دو درمانگاه تغذیه و اورودینامیک نیز در حال راه اندازی هستند.
رشد پذیرش بیمار در درمانگاه های بیمارستان افزایش داشته است
وی ادامه داد: ما در خصوص پذیرش بیماران در درمانگاه ها 11درصد رشد داشتیم و این در حالی است که درمانگاه های تخصصی با 20 درصد رشد و اورژانس بیمارستان نیز با 30 درصد رشد مواجهه بوده اند.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان داشت: با رشد این حجم مراجعات، نیروی انسانی ما همان اندازه سابق است و این کمبود نیرو در کیفیت ارائه خدمات تاثیر دارد.
موذنی تاکید کرد: این مرکز بیمارستان تخصصی زنان است و بیشترین پرسنل این بیمارستان را زنان تشکیل می دهند، بر این اساس بیمارستان ام البنین (ع) مشکلات خاص خود را دارد زیرا زنان نیازمند مرخصی زایمان و پاس شیردهی هستند و ما به صورت کامل از همین تعداد نیروی کار نمی توانیم استفاده لازم را ببریم.
واریزی بیمه ها به بیمارستان تاخیر یک ساله دارد
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عدم همکاری بیمه ها اشاره کرد و گفت: واریزی بیمه ها به ما به موقع نیست و این در حالی است که ما تنها بیمارستانی هستیم که خدماتی کاملا رایگان را ارائه می دهیم و این عدم همکاری بیمه ها ما را با مشکلات بسیاری روبه رو کرده است.
موذنی تصریح کرد: بیمه سلامت یک سال است که پرداختی نداشته و بیمه تامین اجتماعی 60 درصد پرداختی خود را واریز کرده است.
وی بیشترین مراجعین بیمارستان ام البنین(س) را افراد زیر پوشش بیمه سلامت دانست و افزود: با وجود این شرایط مشکلات مالی شدیدی گریبانگیر بیمارستان شده است و اين در حالی است که بسته های تحول کاملا در حال انجام است.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما بدون این که بیمار را برای کوچکترین ملزومات به بیرون بیمارستان ارجاع دهیم در حال ارائه خدمات هستیم و هر گونه نیازی از آزمایشگاه گرفته تا حتی یک عدد قرص را بیمارستان تهیه می کند.
فرسودگی تجهیزات مشکل اصلی بیمارستان ام البنین(س) است
وی به فرسودگی تخت های بیمارستانی اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی ما فرسودگی تجهیزات است و اين امر موجب شده است تا ما مدام تجهیزات خود را تعمیر کنیم.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه به انجام تست آمنیو سنتز اشاره کرد و گفت: ریاست این بیمارستان برای مادرانی که احتمال مشکل بارداری پرخطر را دارند تا قبل از 16 هفتگی دستور انجام آزمایش آمنیو سنتز را می دهد تا از تولد یک فرزند نارس جلوگيري شود.
موذنی گفت: هزینه این تشخیص مهم در مراکز غیر دولتی 700 هزار تومان است؛ اما در این مرکز با تعرفه دولتی 70 هزار تومان خواهد شد.
وی به مشکلات مالی مردم در انجام این آزمایش اشاره کرد و افزود: در حالی که انجام این آزمایش می تواند از تولد یک کودک معلول جلوگیری و مانع از تحمیل هزینه ها بر خانواده و جامعه برای مدت طولانی شود؛ اما بسیاری از مردم با وجود نیاز حتمی حاضر به پرداخت این هزینه به دلیل مشکلات مالی نیستند.
مدیر بیمارستان ام البنین(س) دانشگاه علوم پزشکی مشهد حضور خیرین و رایگان شدن آزمایش آمنیوسنتز در مراکز دولتی را خواستار شد و تصریح کرد: باید برای انجام این آزمایش مهم و طولانی مدت همکاری ارگان های دولتی و خیرین را داشته باشیم تا از رنج تولد یک نوزاد معلول جلوگیری شود.