اهمیت ارتقای آگاهی جامعه در کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان (زئونوزها)

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارتقای سواد سلامت و آگاهی جامعه را یکی از عوامل مهم کنترل بیماری های زئونوز برشمرد.

به گزارش وب دا، دکتر سید کاظم فرهمند که در کمیته استانی بیماریهای مشترک بین انسان و دام(زئونوز) سخن می گفت اظهار داشت: آگاهی دادن به جامعه باید در حد کافی باشد چرا که کمبود اطلاعات در جامعه تبعات زیان آوری دارد.

وی همچنین با اشاره به ارائه برخی اطلاعات نادرست توسط شبکه های اجتماعی گفت : متاسفانه اطلاعات نادرست می تواند سلامت روانی جامعه که یکی از ابعاد مهم سلامتی است را به خطر اندازد.

دکتر فرهمند با اشاره به اهمیت استفاده از تکنولوژی مناسب به عنوان یکی از اصول PHC گفت: شبکه های اجتماعی می تواند ابزار مهمی جهت ارتقاء سواد سلامت جامعه باشد، لذا با حضور فعال در شبکه های اجتماعی باید از این ظرفیت در راستای مدیریت افکار عمومی حداکثر استفاده را نمود.

قائم مقام معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تکرار مداوم آموزش ها به  روش های  مختلف را در تغییر رفتارهای شهروندی بسیار موثر خواند.

دکتر فرهمند خاطرنشان کرد: حوزه بهداشت سیستمی جامعه نگر است لذا باید با حضور در جامعه و بررسی مشکلات سلامتی به اهداف عالی سلامت دست یافت.

وی در ادامه به مشارکت بین بخشی به عنوان یکی از اصول مهم مراقبت های اولیه بهداشتی اشاره نمود و گفت: به منظور کنترل بیماری های زئونوز به صورت ویژه مشارکت و همکاری همه جانبه تمامی بخش ها و سازمان های مرتبط بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

گفتنی است؛ کمیته استانی بیماری های مشترک بین انسان و دام (زئونوزها) با حضور فعال اعضاء و نمایندگان سایر بخش های توسعه در محل اداره کل دامپزشکی استان با هدف بررسی اقدامات انجام شده درخصوص پیشگیری و کنترل بیماری تب کریمه کنگو و وضعیت بروسلوز و راهکارهای کنترل آن برگزار شد.