اجرای طرح غربالگری آنتی بادی مادران باردار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

آزمایش غربالگری آنتی بادی مادران باردار با هدف پیشگیری از مرگ های قابل اجتناب زنان باردار به ویژه مرگ های با علت خونریزی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام می گردد.

به گزارش وب دا؛ هدف از انجام این آزمایش کشف آنتی بادیهای مهم بالینی است که  ممکن است منجر به کاهش عمر گلبولهای قرمز و ایجاد عوارض ناشی از تزریق خون گردند.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برنامه غربالگری آنتی بادی مادران باردار  پس از ایجاد هماهنگی های لازم به صورت پایلوت در مراکز بهداشت شماره 2، 3 و 5 شهرستان مشهد و شهرستان فریمان اجرا  می شود.

دکتر حامد قضاوی اظهار داشت: در راستای اهداف توسعه پایدار و پایان دادن به مرگ های قابل اجتناب مادران باردار مقرراست تا سال 2030 تلاش های جدی و موثری صورت گیرد که آزمایش غربالگری آنتی بادی مادران باردار از جمله این اقدامات است.

مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه عامل حدود 25 درصد از مرگ مادران؛ خونریزی ها است، یکی از اقدامات پیشگیرانه در این مورد، کاهش تاخیر در زمان تزریق خون و پیشگیری از عوارض ناخواسته تزریق است.

وی افزود : در همین راستا بر اساس تصمیم گیری کمیته کشوری پیشگیری از مرگ و میر مادران باردار و همچنین منابع مبتنی بر شواهد، مقرر شد آزمایش غربالگری آنتی بادی خون برای همه زنان باردار تحت پوشش مناطق و شهرستانهای پایلوت در هفته 24 الی 30 بارداری همزمان با دومین نوبت آزمایشات بارداری انجام شود.