توصیه های ضروری که حجاج پس از بازگشت باید رعایت کنند

با بازگشت زائران از سفر معنوی حج و بدنبال برگزاری مراسم استقبال دوستان و آشنایان از ایشان، احتمال انتقال و شيوع برخي بیماریهای  ويروسی افزايش می یابد.

به گزارش وب دا،  مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همین راستا  از حجاج و خانواده ها خواست با رعایت توصیه های بهداشتی از شیوع این دسته بیماریها پیشگیری کنند.

دکتر محمد جعفر صادقی از استقبال کنندگان خواست با توجه به در پیش بودن فصل سرماخوردگي ، حتي‌الامكان در زمان ديدار با حجاج، از دست دادن و روبوسي خودداري كنند.

دکتر صادقی اظهار داشت: از شايع‌ترين بيماري‌هايي كه ممكن است حجاج به آنها مبتلا شوند، بيماري‌هاي ريوي و تنفسي(ويروسي و عفوني) گوارشي، كليوي و ناراحتي‌هاي عضلاني و روماتيسمي است که این بیماریها در سالمندان، زنان باردار، كودكان و افرادي كه سيستم ايمني ضعيف‌تري دارند شایعتر است.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت خاطر نشان کرد: يكي از ناراحتي‌هايي كه حجاج پس از بازگشت با آن مواجه مي‌شوند، دردهاي روماتيسمي و استخواني و نيز گرفتگي‌هاي عضلاني است. توصيه مي‌شود حجاج پس از بازگشت از سفر حج، فعاليت‌هاي بدني و تمرينات ورزشي داشته باشند تا هرچه سريع‌تر كوفتگي ناشي از فعاليت‌هاي بدني اين سفر مرتفع گردد.

دکتر صادقی افزود: اگر بر اثر پياده‌روي‌هاي طولاني و استفاده از دمپايي، پاهاي زائران دچار زخم شده و تا زمان برگشت همچنان زخم‌پای آنها ادامه دارد، حتما به پزشك مراجعه كنند تا از بروز دیگرمشكلات جلوگيري شود.

دکتر محمد جعفر صادقی در ادامه افزود: گرچه حجاج پيش از سفر واكسن آنفلوآنزا  را دریافت نموده اند، ولي در عین حال تا حدودي احتمال ابتلا به ويروس آنفلوانزا وجود دارد، لذا توصيه مي‌شود براي جلوگيري از شيوع بیماری وانتقال به ديگران، حجاج دارای علائم تنفسی حتما از ماسك استفاده كنند.

وی افزود: در صورت مشاهده علائم سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا هرگونه عفونت تنفسی حجاج باید هر 2 ساعت يكبار ماسك خود را عوض كنند و اگر از دستمال استفاده مي‌كنند حتما پس از استفاده آن را دور بيندازند و مرتب دست‌هاي خود را با آب و صابون بشويند.

دکتر صادقی خاطر نشان کرد: بهترين كار اين است كه فرد مبتلا تا بهبود كامل در منزل استراحت کند و مراسم مهماني و دعوت از اطرافيان را با كمي تاخير برگزار نماید.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشگاه در ادامه با تاکید بر لزوم مراقبت بر بیماریهای تنفسی و گوارشی از حجاج خواست در صورتیکه تا یک هفته پس از بازگشت دچار علائم گوارشی(تب،اسهال واستفراغ)شدید و تا دوهفته پس از بازگشت دچار علائمی مانند تب وسرفه وتنگی نفس شدید بودند به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت مراجعه نمایید.

وی همچنین ضمن تاکید بر اینکه ذبح غیر بهداشتی دام خطر ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و دام را افزایش می دهد از شهروندان خواست از ذبح دام در معابر ومنازل هنگام استقبال از حجاج اکیدا خوداری کنند.