توصیه های بهداشتی به زائرین پس از بازگشت از عتبات عالیات

همزمان با بازگشت زائران اربعین حسینی وتلاقی با دهه آخر صفر و زائران بارگاه حرم مطهر رضوی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد توصیه کرد: پس از بازگشت به منزل تاحد امکان استراحت کرده و از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کنند.

به گزارش وب دا،  دکتر محمد جعفر صادقی، بروز مشکلات تنفسی را ناشی از ویروس‌هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزای فصلی دانست که در طول سفر ممکن است برای زوار حسینی ایجاد گردد.

وی در مورد خردسالان وافراد سالخورده و یا کسانی که بیماریهای زمینه‌ای مانند دیابت دارند هشدار داد : این مساله می‌تواند برای این افراد مخاطره‌هایی داشته باشد. مراجعه به مراکز خدمات جامع سلامت و مداوای به موقع از نظر عفونت ثانویه در پیشگیری از عوارض، موثر است.

دکتر صادقی افزود : از دیگر بیماری‌های شایع میان زائران، بیماریهای گوارشی است که به علت عدم رعایت بهداشت مواد غذایی یا مصرف آب و نوشیدنی‌های غیربهداشتی رخ می‌دهد.

وی با اشاره به ورود خیل عظیم زائران ثامن الحجج به مشهد مقدس از آنها خواست با رعایت بهداشت فردی از شیوع بیماریهای گوارشی جلوگیری نمایند.

شستشوی مرتب دست‌ها با آب و صابون قبل از صرف غذا، بعد از توالت، بعد از بازگشت از زیارت اماکن متبرکه،  قبل و بعد از آماده کردن غذا و بعد از تماس با مواد غذایی خام نقش مهمی در کنترل بیماریهای گوارشی دارد.