30 درصد مرگ و مير ناشي از بيماري سرطان به علت کشيدن سيگار است

عضو مرکز تحيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه 30 درصد مرگ و مير ناشي از بيماري سرطان به علت کشيدن سيگار است اظهار داشت: به محض ترک مصرف دخانيات، خطر ابتلا به سرطان کاهش و متوقف مي شود.

به گزارش وب دا، دکتر سودابه شهيد ثالث با تاکيد بر اينکه عدم استعمال دخانيات بزرگترين عامل پيشگيري از سرطان محسوب مي شود خاطر نشان کرد: سيگار و کشيدن قليان مهمترين عامل ابتلا به سرطان هاي ريه، مري، حنجره، مثانه، کليه، لوزالمعده و معده است در حالي که به راحتي با اجتناب از مصرف آن مي توان از ابتلا به اين بيماري ها جلوگيري کرد.

عضو هيات علمي گروه راديوتراپي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه اگر يک فرد در طي روز 25 عدد سيگار بکشد نسبت به يک فرد غير سيگاري 25 بار بيشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان ريه قرار دارد تصريح کرد: هرچه در سنين پايين تري سيگار كشيدن آغاز شود  امكان ابتلا به سرطان ريه نيز افزايش مي يابد.

دکتر شهيد ثالث در خصوص راهکارهاي پيشگيري از سرطان اظهار داشت: مهمترين راه قطع سيگار  است و بهترين راه اين است كه هرگز سيگار كشيدن را شروع نكنيد. به محض قطع سيگار خطر پيشرفت سرطان متوقف مي شود مگر آنكه تومور قبل از آن پيشرفت كرده باشد. پس از همين امروز سيگار كشيدن را قطع كنيد.

بر اساس اعلام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دود سیگار با دارا بودن بیش از چهار هزار  نوع ماده سمی، موجب بروز بیماریهای مختلفی می شود، که از این ترکیبات برخی همچون نیکوتین، منوکسید کربن، آرسینک ، سیانید هیدروژن، آمونیاک وهیدروکربنهای آلی، اثرات سوء بیشتری روی دستگاههای مختلف بدن دارند.

بطور میانگین افرادی که سیگار را در دوران نوجوانی آغاز می کنند 20 سال زودتر از افراد غیر سیگاری فوت خواهند کرد.

گفتنی است: 31 ماه مي مصادف با 10 خرداد روز جهاني بدون دخانيات و 4 لغايت 10 خردادماه هفته ملي بدون دخانيات و شعار امسال « قلیان ، سمي براي سلامت خانواده» نامگذاري شده است.

هدف از برگزاري نامگذاری این هفته ارتقاء سطح آگاهي عمومي به ويژه در بين نسل جوان ، نوجوان و زنان کشور که هدف اصلي صنايع توليد کننده محصولات دخاني هستند  اعلام شده است.