استقرار نظام شبکه و گسترش خدمات بهداشتی،میانگین امید به زندگی را افزایش داده است

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به دستاوردهای استقرار نظام شبکه در مناطق مختلف کشور اظهار داشت: اجرای این برنامه موجب افزایش سن امید به زندگی از 54 به 74 سال شده است.

به گزارش وب دا، دکتر محمد کاظم فرهمند در کارگاه آموزشی "شیوه زندگی سالم در دوران سالمندی" که با حضور کارشناسان مسئول سلامت خانواده، کارشناسان سلامت سالمندان و کارشناسان آموزش سلامت شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محل سالن شهید دلیری گل معاونت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: افزایش امید به زندگی در کشور موجب رشد جمعیت سالمندان در کشور شده است که این امر برنامه ریزی اساسی و گسترش برنامه های آموزشی به منظور بهبود شیوه زندگی در این گروه سنی را می طلبد.

وی افزایش جمعیت سالمندان در کشور را نتیجه فعالیتهای مستمر حوزه بهداشت و درمان خواند و افزود: در دوران سالمندی سلامت روانی افراد نباید مورد فراموشی قرار گیرد چرا که سلامت روحی و روانی سالمندان تاثیر مستقیمی بر سلامت جسم آنهاخواهد داشت.

قائم مقام معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به اینکه آموزش پذیری در دوران سالمندی ضعیف است، بر اصلاح شیوه زندگی سالم از دوران کودکی و نوجوانی تاکید کرد.

رئیس گروه سلامت سالمندان و ميانسالان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این کارگاه گفت: از جمعیت 5 میلیونی تحت پوشش دانشگاه، حدود 384 هزار نفر در گروه سالمندان قرار دارند که 7درصد جمعیت را شامل می شود.

دکتر مریم زیادی افزود: برنامه مراقبت سالمندان در تمامی مراکز و شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه و حاشیه شهر مشهد به استثناء کلان شهر مشهد در حال اجرا است.

اهمیت خود مراقبتی در گروه سنی سالمندان، تغذیه در دوران سالمندی، خود مراقبتی در بهداشت دهان ودندان، سقوط و پیشگیری از حوادث، استرس ، حافظه، خواب و راههای شاد زیستن در دوران سالمندی، خود مراقبتی در بیماریهای استخوان و مفاصل، یبوست و مشکلات ادراری و تمرینات بدنی در دوران سالمندی از مباحثی بود که در این کارگاه به آن پرداخته شد.