تاکید رییس دانشگاه، بر نقش آموزش در توسعه کمی و کیفی جمعیت

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر نقش اساسی و کلیدی آموزش در ارتقاء رشد کمی و کیفی جمعیت تاکید کرد.

به گزارش وب دا، دکتر مصطفی مهرابی بهار در نخستین کمیته سلامت باروری، فرزند آوری و ارتقاء نرخ باروری استان که در سالن اجتماعات ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد اظهار داشت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری و در راستای اجرای بند یک ابلاغیه سیاست های کلی جمعیت، افزایش نرخ باروری به بیش ازسطح جایگزینی در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: به منظور اجرای با کیفیت این بند به یک برنامه ریزی منسجم و همه جانبه با همکاری سایر بخشهای توسعه و پرهیز از تندروی های غیر اصولی نیاز است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست اظهار داشت: بدنبال فراز و نشیب هایی که کشور ما از سالهای گذشته در بحث جمعیت داشته است، مقام معظم رهبری از سال 93 بحث کمیت و کیفیت جمعیت را مطرح نمودند و خواستار تبیین راهبردهای اساسی در این خصوص شدند.

دکتر بهرامی افزود : این سیاست ها در 14 بند تدوین شده و از مفاد آن می توان به رفع موانع ازدواج و تحکیم بنیان خانواده، سبک زندگی اسلامی ایرانی، تکریم سالمندان، توانمند سازی جمعیت درسنین کار، توزیع جمعیت و مدیریت مهاجرت و ارتقای امید به زندگی  اشاره نمود.

وی در ادامه ضمن تاکید بر این نکته که بسیاری ازکشورها در جهان به جهت جمعیت بالا توانسته اند در بسیاری از شاخص ها سرآمد باشند گفت: درحال حاضر نرخ رشد جمعیت کشور 1.4 است و این در حالی است که نرخ جایگزینی جمعیت حدود 2  است و چنانچه در این خصوص برنامه ریزی انجام نگیرد در سالهای آینده کشور با مشکل سیر نزولی جمعیت مواجه خواهد شد.

دکتر بهرامی جمعیت 8 درصدی سالمندان در کشور، آمارهای ازدواج و طلاق، تک فرزندی و عدم فرزند آوری را از مشکلات پیش روی ارتقاء نرخ باروری برشمرد و برنامه ریزی های استانی را در این خصوص با مشارکت تمامی بخشهای توسعه خواستار شد.

دکتر محمد احمدیان مدیر سلامت جمعیت، خانواده ومدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این  نشست ضمن اشاره به مواردی همچون عدالت در دسترسی و بهره مندی از خدمات سلامت، پدیده شهر نشینی، روند رو به رشد آسیب های اجتماعی بویژه در کلان شهرها و کم توجهی به ظرفیت همکاریهای بین بخشی به عنوان چالشهای اصلی حوزه بهداشت، گفت: با توجه به چالشهای موجود و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی، برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت در قالب 7 برنامه و 8 پروژه پشتیبان تدوین و اجرا گردیده است.

دکتر احمدیان اتخاذ راهکارهای مناسب بمنظور ارتقاء نرخ باروری کلی به بیش از سطح جانشینی، برنامه ریزی به منظور تامین، حفظ و ارتقاء سلامت مادر، کودک و خانواده، اتخاذ راهکارهای مناسب جهت ترویج ازدواج سالم و بهنگام، تحکیم بنیان و پایداری خانواده ها، اتخاذ سیاستها در جهت افزایش بارداری های برنامه ریزی شده، اتخاذ راهکارهای مناسب برای ترویج و نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی ، ایرانی و انجام پژوهشهای جمعیتی را از اهداف کمیته سلامت باروری استان نام برد.

گفتنی است: نخستین کمیته سلامت باروری، فرزندآوری و ارتقاء نرخ باروری کلی استان با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد و جمعی از مدیران سایر بخشهای توسعه و اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان در محل سالن اجتماعات ساختمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.

IMAGE
گذری بر رخداد ۲۳ آذر ۱۳۵۷ مشهد ( پنج شنبه, 23 آذر 1396 )