نظارت 120 گروه بازرسی بهداشت محیط در ایام ماه مبارک رمضان بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی

  • PDF

همزمان با آغاز  ماه مبارک رمضان طرح تشدید نظارت بر مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن اقامتی و تفریحی در شهرهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد .

به گزارش وب دا، مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه طرح نظارت بهداشتی در طول سال اجرا می شود و در ایام خاص از جمله تابستان ، تعطیلات نوروزی و ماه مبارک رمضان تشدید می شود  گفت : این طرح با مشارکت 120 گروه نظارتی در قالب 200 بازرس بهداشت محیط به منظور نظارت بر بیش از 100 هزار امکنه زیارتی ، تهیه و توزیع مواد غذایی ، آموزشی ، تفریحی و اقامتی اجرا مي شود.

مهندس علی اصغر حسنی هدف از اجرای این طرح را ارتقاء سلامت و بهداشت مجاوران و زائران بارگاه منور رضوی و پیشگیری از بروز بیماری های منتقله از آب و غذا برشمرد و افزود: در ماه مبارک رمضان تمرکز بیشتر بازرسان بر روی نظارت بر تهیه و توزیع زولبیا و بامیه و مراکزی که اقدام به طبخ و توزیع آش های سنتی می کنند، قرار دارد.

وی با بیان اینکه تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در سال جاری تنها در شیرینی فروشی ها و طبخ و توزیع آش های سنتی ( شله ، حلیم ، آش رشته و سوپ) در رستورانها و کبابی ها باید انجام شود اظهار داشت : بازرسان در صورت مشاهده هر گونه تخلف، از طریق مراجع قضایی اقدام خواهند کرد.

مهندس حسنی در خصوص فعالیتهای بازرسان در سال گذشته گفت : در ماه مبارک رمضان سال گذشته 21هزار و 276 مورد  بازدید از مساجد و تکایا ، مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و مراکز تهیه و توزیع زولبیا و بامیه در شهرهای تحت پوشش دانشگاه صورت گرفت و از این تعداد 576  مورد به مراجع قضایی معرفی شدند و 19 هزار و 27 کیلو گرم مواد غذایی غیر قابل مصرف جمع آوری و معدوم گردید.

مدیر بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شهروندان خواست تا در ماه مبارک رمضان به منظور پیشگیری از مسمومیتهای منتقله از آب وغذا از آب آشامیدنی مورد تاييد مقامات بهداشتي محل و از شبكه های عمومي استفاده کنند ، سبزی و سالاد مصرفی قبل از مصرف به روش بهداشتی سالمسازی شده و از سبزی و سالاد های دارای پروانه ساخت و مورد تایید وزارت بهداشت استفاده گردد، از نمكهاي بسته بندي يد دار تصفيه شده داراي مجوز بهداشتي و آرم استاندارد در تهيه و پخت غذا استفاده گردد، از روغنهای با ترانس پايين (زير 5) و ترجيحاً روغنهای مايع، در تهيه غذا استفاده شود، در هنگام توزيع غذا، از راه رفتن افراد توزيع كننده غذا بر روي سفره ها جلوگيري گردد، از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري گردد، در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت ،بايد مواد غذايي پخته شده در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 63 درجه سانتي گراد نگهداري شود، از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود .

وی افزود: شهروندان در صورت مشاهده موارد غير بهداشتي تهيه و توزيع مواد غذايي مي توانند مراتب را با شماره هاي تلفن 1490 و 190  به سامانه شکایات بهداشتی وزارت بهداشت  اطلاع دهند.