بازدید تیم اعزامی اورژانس فرانسه از اورژانس 115 دانشگاه علوم پزشکی مشهد

چند تن از اعضای اورژانس 119 فرانسه در قالب سفری سه روزه از اورژانس 115 دانشگاه علوم پزشکی مشهد بازدید کرد و خواستار افزایش ارتباطات میان ایران و فرانسه در این راستا شد.

به گزارش وب دا؛ مایکل گراندو؛ مدیر داخلی مدیریت بحران و خطر اورژانس 119 فرانسه به همراه اولیور وولن؛ محقق مدیریت بحران و خطر اورژانس 119 این کشور به بازدید از قسمت های مختلف اورژانس 115 مشهد پرداخته و از نزدیک با توانایی های اورژانس 115 مشهد آشنا شدند.

در ابتدای این بازدید،محمد رضا زمردی؛ مسئول ارتباطات و فرماندهی عملیات اورژانس 115 مشهد با بیان این نکته که تمامی تماس های تلفنی  شهر مشهد در این اتاق پاسخگویی می شود، گفت: در این اتاق در روزهای عادی به چهار میلیون و 500 هزار نفر پاسخگویی صورت می گیرد که در روزهای پرترافیک این پاسخگویی به حدود شش تا هشت میلیون نفر نیز  افزایش پیدا می کند.

وی ادامه داد: اتاق تلفن مجهز به 30 خط تماس تلفنی است که در سه شیفت و در هر شیفت با حضور 12 نفر ،پاسخگوی مردم  هستند.

اورژانس 115 مشهد روزانه پنج هزار تماس تلفنی را پاسخ می دهد

مسئول ارتباطات و فرماندهی عملیات اورژانس 115 مشهد، تصریح کرد: در روز حدود پنج هزار تماس تلفنی در این اتاق پاسخگویی می شود که در صورت نیاز اعزام آمبولانس از این مکان صورت می گیرد.

زمردی تاکید کرد: اتاق تلفن که در روزهای پرترافیک مانند اعیاد مهم و مراسم های مذهبی، 30 خط تلفن آن، از سوی همکاران پاسخگویی می شود، به صورت نرم افزاری مدیریت می گردد.

در ادامه بازدید از «اتاق بی سیم» صورت می گیرد که زمردی در پاسخ به سوالات تیم فرانسوی در خصوص این اتاق، می گوید: اعزام آمبولانس ها پس از تشخیص، از اتاق بی سیم کلید می خورد که از طریق سیستم اتوماسیون، ماموریت اعزام ،به نیروها اعلام می شود.

وی ادامه داد: در شهرستان مشهد 64 آمبولانس مستقر است که تمامی این آمبولانس ها از طریق این مرکز مدیریت می شوند.

مسئول ارتباطات و فرماندهی عملیات اورژانس 115 مشهد در پاسخ به این سئوال که آیا آمبولانس های شما در این مرکز به روز هستند یا خیر؟ گفت: بله اکثر آمبولانس های ما در این مرکز مدل سال 2007  هستند که البته اگر مشکل تحریم ها در این میان شکل نمی گرفت بروز رسانی ما در حوزه آمبولانس ها به سال 2010 باز می گشت.

جهت به روز رسانی اورژانس 115 مشهد به آمبولانس جدید نیاز داریم

زمردی در پاسخ به سئوال گراندو در خصوص نیاز مرکز اورژانس 115 مشهد به تهیه آمبولانس جدید، گفت: جهت حفظ به روز رسانی مرکز در حوزه آمبولانس ها، ما نیاز به آمبولانس های جدید داریم و در این راستا قرار دادی نیز منعقد شده بود که به دلیل تحریم های وضع شده و مشکل ورود قطعات در حال حاضر امکان پیگیری آن وجود ندارد.

وی به تعداد بالگردهای مستقر در مشهد زیر نظر اورژانس 115 این شهر اشاره کرد و افزود: در خراسان رضوی، چهار بالگرد امداد مستقر است که سهم مشهد از این تعداد دو بالگرد است که یک بالگرد در اورژانس 115 و یکی در هلال احمر مستقر است.

مسئول ارتباطات و فرماندهی عملیات اورژانس 115 مشهد با تاکید بر این موضوع که خدمات اورژانسی ما در ایران از فرانسه بیشتر است، تاکید کرد: با توجه به این نکته که اجتماعات عظیمی مانند مراسم محرم و صفر و عید نوروز تنها متعلق به ایران است و در کشورهای اروپایی از جمله فرانسه چنین اجتماعات فرهنگی و مذهبی وجود ندارد، خدمات اورژانسی در ایران بویژه در شهر مذهبی مشهد بیش از فرانسه است.

در ادامه گراندو با تاکید بر این موضوع که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نوع خود بسیار موفق در ایران و جهان عمل کرده است خاطر نشان کرد: من مدت دو سال است به ایران سفر می کنم و در این مدت توانایی های این دانشگاه توجه من را به خود جلب کرده است.

بسیاری از پزشکان مطرح جهان تحصیل کرده دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند

مدیر داخلی مدیریت بحران و خطر اورژانس 119 فرانسه سطح پزشکان ایرانی در داخل کشور و جهان را بسیار بالا عنوان کرد و افزود: نکته جالب توجه برای من این است که بسیاری از پزشکان مطرح ایرانی در خارج ایران و حتی در ایران تحصیل کرده دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند.

گراندو به اورژانس 119 فرانسه اشاره کرد و گفت: ما در فرانسه به اورژانس 119 "samo"میگوییم که نکته قابل توجه در فرانسه در حوزه خدمت رسانی به مردم در حوزه های مختلف، همکاری بسیار بالا و هماهنگی بسیار خوب میان تمامی نهادهای خدمت رسان است.

مدیر داخلی مدیریت بحران و خطر اورژانس 119 فرانسه ادامه داد: ما در فرانسه اجتماعات بزرگی مانند ایران نداریم که نیازمند خدمت رسانی بالای اورژانس باشد؛ اما بحران های طبیعی مانند سیل، آنش سوزی، گرمای بیش از اندازه هوا، بالا آمدن آب دریا و غیره در فرانسه بسیار رخ می دهد که نیازمند هماهنگی میان تمامی ارگان های خدمت رسان از جمله اورژانس است.

خواهان افزایش تعاملات میان اورژانس 115 مشهد و اورژانس 119 فرانسه هستیم

گراندو هماهنگی قسمت های مختلف ارگان های خدمت رسان در فرانسه مانند پلیس، واحد بحران، واحد مدیریت اجتماعی، اورژانس و غیره را زیر نظر فرمانداری به عنوان قدرتمندترین ارگان دانست و افزود: تمامی این مراکز در یک مکان جمع و توسط یک مرکز هدایت می شوند که این در موفقیت ما تاثیر گذار بوده است.

وی در پایان با ابراز امیدواری از افزایش تعاملات میان اورژانس 115 مشهد و اورژانس 119 فرانسه، گفت: توان و تجهیزات اورژانس 115 مشهد در نوع خود قابل توجه است و امیدواریم همکاری بین اورژانس 115 مشهد با مراکز دانشگاهی، مراکز بهداشت و اورژانس 119 فرانسه افزایش پیدا کند.

در پایان زمردی با بیان این نکته که اورژانس مشهد در روزهای بحرانی یک هزار و 200 ماموریت را به سرانجام می رساند، گفت: این نکته طبیعی است که ما هنوز به لحاظ تعداد پایگاه ها، آمبولانس ها و نیروی انسانی به استانداردهای جهانی نرسیده ایم؛ اما با این وجود در شرایط بحرانی، خدمات خوبی را به مردم ارائه داده ایم.

گفتنی است تیم سه نفره بازدید از اورژانس 115 مشهد به دعوت شهرداری مشهد و به مدت سه روز در این شهر مستقر هستند که تلاش می شود با این تیم در حاشیه اجلاس جهانی «جامعه من» که در مشهد برگزار خواهد شد، جهت همکاری بیشتر در بخش اورژانس صحبت هایی صورت بگیرد.