استعمال سیگار در ایجاد 13 سرطان نقش دارد

پزشک فوق تخصص هماتولوژی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: استعمال سیگار بر طبق پژوهش های علمی، در ایجاد 13 نوع سرطان نقش دارد.

دکتر ابوالقاسم الهیاری افزود: سیگار کشیدن در ابتلا به سرطان هایی نظیر ریه، مثانه، پروستات، کلیه، لوزالمعده، تخمدان، مری، روده بزرگ، کلیه و پستان نقش موثری دارد.

وی بیان کرد: بر طبق پژوهش های انجام شده ابتلا به سرطان ریه تا 75 درصد موارد با استعمال سیگار مرتبط است.

وی در ادامه گفت: سرطان هم اکنون سومین عامل مرگ و میر در ایران بعد از تصادفات و بیماریهای قلبی و عروقی شناخته شده است.

به گفته وی، این در حالی است که 30 درصد از سرطان ها با بهبود و اصلاح سبک زندگی نظیر تحرک کافی،تغذیه سالم و پرهیز از استعمال سیگار قابل پیشگیری هستند.

دبیر علمی دومین سمپوزیوم بین المللی سرطان نسترن در ادامه گفت:در این سمپوزیوم که هفتم تا هشتم مهرماه در مشهد برپا می شود، مباحث مربوط به پیشگیری، تشخیص و درمان چهار سرطان شایع در کشور دنبال می شود.

دکتر الهیاری افزود: سرطان های پستان، تخمدان، کولون(روده بزرگ) و معده چهار سرطانی هستند که در دومین سمپوزیوم بین المللی سرطان نسترن به آنها پرداخته می شود.

به گفته وی، هم اکنون سرطان های پستان و معده به ترتیب شایع ترین سرطان در بین زنان و مردان ایرانی شناخته شده اند.

رئیس انجمن پیشگیری از سرطان نسترن نیز طی سخنانی گفت: انجمن پیشگیری از سرطان نسترن به خواسته همسرم مرحومه "نسترن رزمجو " از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که بر اثر سرطان جان خود را از دست داد، تاسیس شده است.

محمد تقی میر احمدی افزود: در قالب فعالیت این مرکز مردم نهاد که در سالهای اخیر تاسیس شده است، پیشگیری و کنترل بیماری سرطان در کشور برای حفظ هزاران نسترن در بین خانواده هایشان دنبال می شود.

وی با اشاره به اقدامات و فعالیت های انجمن پیشگیری از سرطان نسترن گفت: تاکنون اطلاع رسانی و کلاسهای آموزشی مباحث مرتبط با سرطان در 30 دبیرستان دخترانه مشهد پیرامون ژنتیک،تغذیه، ورزش،خود آزمایی و روانشناسی برگزار شده است.

وی در ادامه گفت: از سوی دیگر اثرات مفید و دارویی سه آنتی اکسیدان موجود در گیاهان "زردچوبه، زعفران و انار" توسط انجمن پیشگیری از سرطان نسترن و با همکاری پژوهشکده بوعلی مشهد مورد آزمایش قرار گرفته است که نتایج آن بزودی و در دومین سمپوزیوم بین المللی سرطان نسترن ارائه خواهد شد.

میر احمدی تشخیص زودهنگام سرطان از طریق آزمایشات غربالگری نوین و درمان هدفمند سرطان از طریق آزمایشات تخصصی با همکاری دانشگاههای بین المللی را از دیگر فعالیت های انجمن نسترن برشمرد.