هدف گذاری وزارت بهداشت برای پایان دادن به اپيدمي HIV تا سال 2030

رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي از «پايان اپيدمي HIV تا سال 2030» به عنوان هدف وزارت بهداشت در برنامه ايدز نام برد.

به گزارش وب دا، دکتر گويا در نشست منطقه‌اي ايدز که به ميزباني معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار شد، تعداد موارد شناسايي شده HIV در کشور تا پايان سال 1394 را حدود 32 هزار نفر عنوان کرد و اظهار داشت: از تعداد مبتلايان شناسايي شده 16 درصد زن و 84 درصد مرد هستند.

وي در ادامه افزود: در حال حاضر ما توانسته ایم تنها يک سوم مبتلایان به HIV در کشور را شناسایی نماییم و این در حالی است که دو سوم مبتلاياني که تاکنون شناسايي نشده‌اند مانند موتور متحرکه HIV در کشور پراکنده هستند، که اين موضوع بر حساسيت و اهميت شناسايي افراد آلوده تاکيد دارد.

اساس کار وزارت بهداشت، دسترسی به آسيب پذيرترين گروه‌ها

رئيس مرکز مديريت بيماريهاي واگير وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي خاطر نشان کرد: اساس کار وزارت بهداشت، دسترسی به آسيب پذيرترين گروه‌ها و بکارگيري بهترين روش‌هاي ارتباطي با آنهاست.

دکتر گویا گفت:الگوي HIV در کشور طي 3 سال گذشته تغيير اساسي داشته بطوري که با تغيير الگوي جنسي تعداد مبتلايان زن افزايش پيدا کرده است.

وي در ادامه با اشاره به اينکه بيشترين گروه سني مبتلايان شناسايي شده گروه سني 21 تا 45 سال هستند، نسبت به افزايش مبتلايان زير 20 سال هشدار داد و خواستار توجه ويژه به اين گروه سني شد.

دکتر گويا به استان‌هاي خراسان شمالي، جنوبي و رضوي به عنوان آلوده‌ترين مناطق از نظر HIV در کشور اشاره نمود و با توجه به نقش ساير ارگان‌ها و بخش‌هاي توسعه مانند آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، سازمان ورزش و جوانان و سازمان‌هاي غير دولتي به جلب مشارکت در خصوص آموزش و شناسايي موارد تاکيد نمود.

اجرای برنامه استراتژیک کنترل بیماری ایدز

قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست اظهار داشت: بر اساس برنامه چهارم استراتژیک کنترل ایدز که از سوی وزارت بهداشت تدوین و ابلاغ شده است تلاش می شود در مدت چهار سال(94 تا 98) میزان ابتلا به ایدز کاهش یابد.

وی خاطر نشان کرد: این برنامه بر موضوعاتی همچون برنامه‌های کاهش آسیب، پیشگیری از انتقال HIV به جنین، مراقبت و درمان و تشخیص HIV و بالا بردن پوشش درمانی بیماران، آگاهی سازی جامعه و دسترسی به خدمات پیشگیری تاکید دارد.

دکتر سید کاظم فرهمند افزود: بیماری ایدز از سال 1981 در جهان کشف شد و تا کنون 39 میلیون نفر به دلیل ابتلا به این بیماری فوت و 77 میلیون نفر نیز به این بیماری مبتلا شده اند.

دکتر فرهمند گفت: هر چند در سالهای اخیر در بسیاری از کشورها روند ابتلا به ایدز کاهش پیدا کرده، اما در برخی از کشورها از جمله ایران روند ابتلا رو به افزایش گذاشته است.

روند ابتلا به ایدز در زنان و جوانان افزایش یافته است

وی با اشاره به تغییر روش ابتلا به ایدز از اعتیاد تزریقی به موارد جنسی خاطر نشان کرد:روند رشد این بیماری در گروه زنان و جوانان افزایش یافته است که در برنامه کشوری وزارت بهداشت تلاش می شود با اطلاع رسانی، فرهنگ سازی، آموزش و شناسایی به موقع، میزان ابتلا کاهش یابد.

قائم مقام معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار امیدواری کرد: با همکاری دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی خراسان بزرگ و اجرای صحیح برنامه های وزارت بهداشت، در این مسیر موفق عمل کنیم.

گفتنی است، نشست منطقه ای بیماری ایدز با حضور دکتر گویا رییس مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، رییس اداره بیماری ایدز وزارت بهداشت، جمعی از اساتید دانشگاه تهران ، معاونین بهداشت وکارشناسان ایدز دانشگاه ها و دانشکده‌های علوم پزشکی مشهد، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، تربت جام، تربت حیدریه، نیشابور، سبزوار ،گناباد و اسفراین و به میزبانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در محل سالن شهید دلیری گل این معاونت برگزار شد.

بر اساس این گزارش، دکتر گويا در حاشيه اين نشست با رييس دانشگاه علوم پزشکي مشهد ديدار نموده و به بحث و تبادل نظر در خصوص وضعيت بيماري ايدز دردانشگاه علوم پزشکي مشهد پرداخت.