بیمارستان علوی مشهد تنها بیمارستان تخصصی جراحی عروق کشور است

دبیر هیات ممتحنه برد جراحی عروق کشور گفت: بیمارستان تخصصی جراحی عروق دانشگاه علوم پزشکی مشهد با نام "علوی" در مشهد تنها بیمارستان جراحی عروق در سطح کشور و منحصر به فرد در خاورمیانه است.

دکتر هادی مدقق در جمع خبرنگاران افزود: بیمارستان جراحی عروق علوی مشهد هم اکنون به تمامی بیماران دچار اختلالات عروقی مراجعه کننده از سراسر کشور به ویژه شمال شرق کشور خدمات رسانی می کند.

وی خاطر نشان کرد: بیمارستان علوی مشهد در سال 1353 در قالب درمانگاه خیریه علوی دایر بود، پس از آن این بیمارستان توسعه یافت و با نام بیمارستان علی ابن ابیطالب تا سال 1382 فعالیت می کرد.

به گفته وی، فعاليت این بیمارستان به دلایلی از سال 1382 متوقف ماند که در سالهای اخیر ،  عملیات بازسازی ساختمان آن توسط جمعی از خیران  و با هزینه 20 میلیارد ریال انجام شد و در خردادماه امسال مورد بهره برداری قرار گرفت.

رئیس بیمارستان جراحی عروق علوی مشهد ادامه داد: بیمارستان 120 تختخوابی علوی در شش طبقه و در زیربنایی به مساحت یک هزار و 500 متر مربع در مشهد دایر است و هم اکنون این بیمارستان دارای هفت بخش فعال است و عملیات احداث چهار بخش دیگر در این بیمارستان در حال انجام است.

دکتر مدقق بیان کرد: از ابتدای تاسیس این بیمارستان تاکنون در طول کمتر از دو ماه تاکنون 475 عمل جراحی عروق در این بیمارستان انجام شده است و اکنون ضریب اشغال تخت در این بیمارستان به صد درصد رسیده و این موضوع نشان دهنده نیاز مبرم تاسیس چنین بیمارستان تخصصی بوده است.

او با اشاره به جایگاه جراحی عروق در علم پزشکی گفت: رشته جراحی عروق تمامی رگهای بدن به جز رگهای قلب را در بر می گیرد و از رشته جراحی قلب و رشته داخلی قلب عروق جداست.

وی در ادامه بر پیشگیری از بیماریهای عروقی تاکید کرد و افزود: استعمال سیگار و دخانیات، مصرف بی رویه قند و چربی، کم تحرکی، فشار خون بالا از مهم ترین ریسک فاکتورهای ایجاد بیماریهای عروقی است که با تغییر سبک زندگی و اصلاح تغذیه قابل پیشگیری می باشد.

این پزشک فوق تخصص جراحی عروق، مهم ترین علائم بیماریهای مرتبط با اختلال عروق را شامل سیاه شدن انگشتان، احساس سردی در دست و پاها، ضعف، سردرد، گزگز کردن و مورمور شدن اندامها عنوان کرد.

مدیر بیمارستان تخصصی علوی مشهد نیز در این جلسه گفت: بیمارستان فوق تخصصی جراحی عروق تنها بیمارستان جراحی عروق کشور است که بیماران از شمال شرق و سراسر کشور را پذیرش می کند.

دکتر حسین محزون افزود: 60 درصد بیماران از مشهد و بقیه از سایر نقاط استان های دیگر هستند و توسعه این بیمارستان یک نیاز ضروری است.

وی تاکید کرد: در هفته های گذشته چالشها و مشکلاتی در خدمات رسانی از جمله سامانه سرمايشي  هوا رخ داد که با کمک خیرین این مشکل رفع شد.

وی بیان کرد: چون بیمارستان به مدت 12 سال کار نمی کرده مشکلات آن مشهود نبوده است و نقایصی از جمله از کار افتادن بحث سرمایشی و خاموشی چیلرها وجود داشت که خوشبختانه با کمک خیرین و خرید تجهیزات مربوطه رفع شد.

وی از خیران تقاضا کرد که در بحث ساخت وساز و کمبود شدید فضای فیزیکی برای گسترش بخش ها به کمک بیمارستان علوی و خدمات رسانی بشتابند.

بیمارستان تخصصی جراحی عروق کشور در سوم خردادماه امسال با حضور مسئولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افتتاح شد.