اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور در مشهد برگزار شد

اجلاس دو روزه روسای دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی سراسر کشور طی مراسمی با حضور وزیر بهداشت به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی سخنانی در این مراسم با اشاره به توجه خاص رئیس جمهوری نسبت به اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: این موضوع نیازمند حمایت دستگاههای مربوطه است.

دکتر حسن قاضی زاده هاشمی  افزود:  طرح تحول نظام سلامت مهمترین اقدام دولت در بخش داخلی است لذا باید از آن مراقبت شود.

وی در ادامه گفت:  امیدوارم در فرصت باقی مانده از فعالیت دولت یازدهم و معمولا در شش ماه آخر که فضا سیاسی می شود توان مجموعه وزارت بهداشت افزایش یافته و به امید خدا در این مدت بدون حواشی خدمت به مردم را پیش ببریم.

وزیر بهداشت همچنین بر اهمیت برنامه عملیاتی تاکید و بیان کرد: وزارت بهداشت تنها دستگاهی است که پایش برنامه عملیاتی را در سطح کشور اجرا کرده است.

وی افزود: برنامه عملیاتی مهمترین کاری است که هر مدیر باید انجام دهد، در قالب برنامه ای جامع حوزه های مختلف برای خودشان هدایت امور و برنامه ریزی داشته و تحت نظارت و ارزیابی قرار می گیرند.

دکتر هاشمی ادامه داد: در قالب برنامه عملیاتی حوزه های مختلف به صورت هماهنگ رشد می کنند.

وزیر بهداشت در  ادامه همچنین گفت: دکتر روحانی رئیس جمهوری به مشهد مقدس و خدمات رسانی در این کلانشهر مذهبی توجه ویژه ای دارند.

وزیر بهداشت افزود: هر زمان که خدمت رئیس جمهوری بودم و گفتم که به مشهد می روم، ایشان به لحاظ معنوی منقلب شده اند.

آمیختگی علم و عمل در رشته های علوم پزشکی مشهود است

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی نیز طی سخنانی در این مراسم گفت: رشته های علوم پزشکی تنها رشته هایی است که آمیختگی علم و عمل در آن مشهود است زیرا در بقیه رشته های دانشی، بین آمیختگی علم و عمل فاصله وجود دارد.

آیت الله سید احمد علم الهدی افزود: در رشته های پزشکی عمل، علم را متکامل می کند و علم در عرصه جریان عملیاتی پرورش می یابد و رشد می کند.

وی ادامه داد: در حوزه جهاد و عرصه کار آنجایی افراد دچار تردید می شوند که به جای توجه به حوزه شخصیت پروری و شخصیت پرستی به منافع مادی و ثروت اندوزی توجه شود.

امام جمعه مشهد گفت: اکنون افرادی را داریم که در مبانی اعتقادی محکم بوده اند اما در حوزه عملیات دچار تردید شده اند و آنان نمی توانند اثر وجودی خود را تثبیت کنند.

وی افزود: نفی تردید در حوزه درمان یک نوع جهاد است و اگر در این جهت افراد دچار تردید نشوند یک نفر می تواند جای هزاران نفر در این حوزه تاثیرگذار باشد و در احیای انسانها، سلامت جامعه و خدمت به مردم نقش آفرینی کند.

امام جمعه مشهد ادامه داد: دانشگاه پرورشگاه و دارالتربیت نیست، من به عنوان فردی که سابقه یک ربع قرن مدیریت دانشگاهی را دارم معتقدم جای تربیت و پرورش در مراحل قبل از جوانی است و معمولا هرگونه حرکتی که در جهت پرورش نسل دانشجو فعالیت کند نه تنها به نتیجه نمی رسد بلکه نتیجه معکوس دارد.

وی گفت: چیزی که در دانشگاه مهم است پروراندن دانشجو در حوزه علمی و تخصصی اوست و در جریان تخصصی باید دانشجو پرورش یابد.

آیت الله علم الهدی افزود: امروز دانشگاههای کشورمان فاقد این خصوصیت هستند و معمولا مدیران دانشگاه و مسئولان چه در دانشگاههای علوم پزشکی و چه در علوم و تحقیقات به سلسله مسائل فرهنگی مطلق و مسائل تربیتی مطلق بطور جامع توجه می کنند که هیچکدام اثرگذار نیست.

وی ادامه داد: اگر پرورش اخلاقی دانشجو بطور مثال قبل از ورود به دانشگاههای علوم پزشکی صورت نگیرد تحقق آن در محیط دانشگاه مشکل است و با مسائل و نارسایی هایی مانند موقعیت طلبی، اندوختن ثروت و مال در حوزه درمان مواجه خواهیم شد و بحث زیرمیزی و رومیزی را موجب خواهد شد.