عملیات احداث 20 هزار تخت بیمارستانی در دولت تدبیر و امید

معاون درمان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی از نیاز 80 هزار تخت بیمارستانی در کشور خبر داد و گفت: سرانه تخت های بیمارستانی در کشور به ازای یک هزار نفر جمعیت اکنون 1.6 است، درحالیکه متوسط این رقم در کشورهای اروپایی 7.8 می باشد.

دکتر محمد آقاجانی درحاشیه اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور افزود: این در حالی است که سرانه مزبور در کشوری مانند کره جنوبی 13.5 و در کشور ترکیه 2.7 است.

وی با اشاره به احداث20 هزار تخت بیمارستانی در سطح کشور تا پایان دولت تدبیر و امید اظهار کرد: اکنون 10 هزار مورد از این تخت های بیمارستانی به بهره برداری رسیده و مابقی نیز تا پایان عمر دولت افتتاح می شود که یک چهارم نیاز کشور را برآورده می کند.

به گفته وی، در سالهای قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت ظرفیت احداث تخت های بیمارستانی در سال یک هزار و 600 تخت بوده است .

تاخیر یک ساله بیمه ها در پرداخت مطالبات مراکز درمانی کشور

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اکنون پرداخت مطالبات بیمارستان ها و مراکز درمانی کشور از سوی سازمان های بیمه گر با تاخیر یکساله روبروست .

دکتر محمد آقاجانی در حاشیه اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: هم اکنون مبلغ مطالبات وزارت بهداشت از بیمه ها درسطح کشور بین 80 تا 90 هزار ریال برآورد می شود که بخش زیادی از آن مربوط به بیمه سلامت است.

وی پیشنهاد اصلاحیه بودجه سلامت به مبلغ 50 هزار میلیارد ریال از سوی دولت به مجلس را راهکار مهم در این زمینه عنوان و اظهار کرد: اگر این طرح در مجلس به تصویب برسد، بدین طریق بودجه بیمه سلامت تامین شده و حجم بالایی از مطالبات بیمارستان‌ها پرداخت می شود.

به گفته وی، اگر تاخیر در پرداخت مطالبات مراکز درمانی چاره اندیشی نشود، در ماههای آتی بیمارستان های کشور در تنگنای جدی قرار خواهند گرفت.

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر 67 درصد بیمارستان‌های کشور فرسوده‌اند و نیاز به بازسازی دارند.

آقاجانی ادامه داد: از سوی دیگر 16 هزار تخت بیمارستانی در کشور بالای 50 سال قدمت دارند.

به گفته وی، تاکنون بازسازی دو میلیون و 100 هزار مترمربع از بیمارستان‌های فرسوده و همچنین 39 هزار تخت یبمارستانی در سطح کشور انجام شده است .

وی با اشاره به اقدامات نوسازی ناوگان فرسوده تجهیزات پزشکی گفت: هم اکنون 27 هزار قلم تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای سنگین و متوسط برای بیمارستان‌های فراهم شده و در حال بهره برداری است.

وی در بخشی از سخنانش با اشاره به اقدامات دولت در زمینه گردشگری سلامت گفت: متولی گردشگری سلامت وزارت بهداشت است و یکی از مهم ترین نقاط در کشور برای این منظور شهر مقدس مشهد است .

وی بیان کرد: هر بیمارستانی صلاحیت پذیرش بیماران خارجی در حوزه گردشگری سلامت را ندارد و اقدامات مربوطه در این زمینه در حال انجام است .

آقاجانی ساماندهی آژانش های مسافرتی که اقدام به نقل و انتقال بیماران خارجی می کنند، راه اندازی سامانه ثبت اطلاعات گردشگری سلامت، شناسایی بیمارستانهای فعال درحوزه گردشگری سلامت و استانداردسازی این بیمارستان ها برای خدمات به بیماران خارجی را از جمله اقدامات در حال اجرای وزارت بهداشت در این زمینه عنوان کرد.

معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخشی از سخنانش با اشاره به تازه ترین برنامه های وزارت بهداشت در حوزه درمان گفت: استقرار نسل سوم اعتبار بخشی یا کیفیت خدمات در مراکز درمانی، سامانه الکترونیکی صدور پروانه ها و تامین نیروی انسانی متخصص و تناسب بین تعداد فارغ التخصیلان و نیاز کشور از این جمله است .

آقاجانی ادامه داد: نسل سوم اعتبار بخشی در قالب 247 استاندارد و 903 سنجه در بیمارستان های کشور در حال اجراست و در این مرحله از اعتبار بخشی بر کرامت بیمار، کیفیت خدماتی درمانی و اقامتی، استانداردها و ایمنی بیمار توجه ویِژه ای شده است .

به گفته وی، در قالب این اعتبار بخشی ها بیمارستان های کشور بر اساس کیفیت خدمات چهار درجه کیفی می گیرند، به طوریکه تعرفه و هزینه‌ها مطابق با درجه کیفی است و هرچه کیفیت ارتقا گردد، تعرفه ها افزایش می یابد.

وی در ادامه با اشاره به راه اندازی سامانه الکترونیکی صدور پروانه های حوزه پزشکی در کشور خاطر نشان کرد: با راه اندازی این سامانه از بوروکراسی اداری و رفت و آمدهای متقاضیان پروانه های مربوطه کاسته شده و شفافیت افزایش و تخلفات کاهش می یابد.

وی بیان کرد: هم‌اکنون 35 نوع موسسه تشخیصی و درمانی در کشور وجود دارد که حدود 20 هزار موسسه و مرکز درمانی را شامل می شود و می توانند از خدمات این سامانه بهره مند شوند.

در پنج رشته تخصصی پزشکی نیاز به تربیت نیروی انسانی وجود ندارد

آقاجانی در ادامه با اشاره به تامین نیروی انسانی متخصص در کشور گفت: بررسی های وزارت بهداشت در طول دو سال گذشته نشان می دهدکه در هشت رشته تخصصی پزشکی، تعداد فارغ ‌التحصیلان کمتر از نیاز جامعه است و باید ظرفیتهای آموزشی توسعه یابد.

به گفته وی، این در حالی است که در هفت رشته تخصصی تربیت نیروی انسانی متناسب با نیاز جامعه است، در هفت رشته تخصصی دیگر تعداد فارغ‌التحصیلان بیشتر از نیاز جامعه است و در پنج رشته تخصصی نیازی به تربیت نیروی انسانی نیست.

معاون درمان وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: بدنبال تصمیمات اخذ شده و صدور بخشنامه در هفت رشته تخصصی شامل توانبخشی، رادیوتراپی، پزشکی هسته‌ای، پزشکی اجتماعی ، روانپزشکی، بیماری‌های عفومی و بیماریهای داخلی کودکان و بزرگسالان، میزان تعهدات خدمت دوره تخصص 20 درصد کاهش یافته است.

به گفته وی، همچنین در پنج رشته تخصصی شامل پزشکی اجتماعی، پزشکی ورزشی، طب هوا و فضا ،طب کار و پزشکی قانونی تعهدات اختیاری می شوند.

وی همچنین با اشاره به افزایش ماندگاری پزشکان در مناطق محروم کشور گفت: وزارت بهداشت روشهای اجباری برای ماندگاری نظیر تعهدات خدمت در دوره تخصص در مناطق محروم کشور را شایسته نمی داند، بلکه راهکارهایی نظیر بومی‌گزینی و همچنین استفاده از مشوق ها و امتیازات مالی را دنبال می کند.