تکميل شبکه هاي بهداشت و درمان شهري از مهم ترين اولويت هاي وزارت بهداشت در سال جاري

معاون بهداشت وزارت، در حاشيه اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کشورکه  به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار گرديد از تکميل شبکه هاي بهداشت و درمان شهري بعنوان يکي از اولويتهاي مهم وزارت در سال جاري خبر داد .

دکتر علي اکبر سياري گفت:اين سيستم تاکنون جهت 25 ميليون نفر جمعيت شهري که 10 ميليون نفر آن را جمعيت حاشيه نشين شهرها شامل مي شود استقرار پيدا کرده است .

وي به ارائه خدمات فعال در شهرهاي زير50 هزار نفر  اشاره نمود و گفت:در حال حاضر وزارت بهداشت ارائه خدمات فعال در شهرهاي زير 100 هزار نفر را در دستور کار خود دارد .

معاون سلامت وزارت اظهار اميدواري کرد تا پايان دولت تدبير و اميد ،90 درصد جمعيت کشور بتوانند به خدمات فعال بهداشتي، دسترسي پيدا کنند .

دکتر سياري در ادامه به استقرار سامانه پرونده الکترونيک سلامت همزمان باارائه خدمات فعال به جمعيت شهري و روستايي کشور اشاره نمود و بر شناسايي بيماري هاي مزمن و عوامل خطر اين بيماري ها با استفاده از اين سامانه تأکيد نمود.

معاون سلامت وزارت در ادامه ضمن اشاره به اين که بيماري هاي مزمن علت اصلي76 درصد مرگ و مير ها در کشور مي باشند از بيماري هاي قلبي و عروقي،بيماريهاي تنفسي ، آسم و سرطانها بعنوان مهم ترين اين بيماريها نام برد و گفت:با ارائه خدمات فعال به جمعيت و با شناسايي عوامل خطر رفتاري وبيولوژيک  مي توان با برنامه ريزيهاي اصولي به پيشگيري از ابتلا به اين بيماريها کمک نمود.

دکتر سياري اصلاح شيوه زندگي، شامل تغذيه  سالم،فعاليت فيزيکي ،عدم مصرف دخانيات و الکل را بعنوان مهم ترين عوامل پبشگيري از ابتلا به بيماري هاي غير واگير و مزمن دانست.