با هدف ارائه خدمات تخصصی دندان پزشکی؛

کلینیک های تخصصی دندان پزشکی در بیمارستان های دانشگاه فعال مي شود

مسئول واحد دندان پزشکی معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: به منظور ایجاد دسترسی بهتر شهروندان به خدمات تخصصي دندانپزشکی ،کلينيک هاي تخصصي دندانپزشکی در بیمارستانهاي دانشگاه فعال می گردد.

دکترجواد سرآبادانی در گفت‌وگو با وب دا؛ در خصوص افتتاح کلینیک های تخصصی دندان پزشکی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: خدماتی که بنا است در این کلینیک ها ارائه شود خدماتی تخصصی است که حتی بیماران دارای مشکلات سیستماتیک نیز می توانند از آن بهره ببرند.

این خدمات تحت عنوان بیماری های خاص و همراه با درمان بی هوشی اتفاق خواهد افتاد که با توجه به مستقر شدن این کلینیک ها در فضای بیمارستانی می توان خدمات بسیار خوب دهان و دندان را به بیماران خاص مانند بیماران تحت درمان شیمی درمانی و پیوند کبد ارائه داد،چرا که بیماران دریافت کننده خدمات خاص درمانی و یا سیستماتیک قبل از درمان و در حین درمان ممکن است دچار مشکلات دهان و دندان بوده و یا بشوند.

به عنوان مثال خشکی دهان، عفونت های دهان و دندان، پوسیدگی دندان و بیماری های خونریزی دهنده از عوارض شیمی درمانی است و این بیماران پس از انجام شیمی درمانی و یا رادیوتراپی در بیماران پیوندی تا مدت ها امکان استفاده از خدمات دندان پزشکی را ندارند.

استقرار این کلینیک های تخصصی دندان پزشکی در فضای بیمارستانی می تواند کمک کننده باشد تا این بیماران قبل از درمان بیماری خود؛ خدمات تخصصی دندان پزشکی همراه با بیهوشی را دریافت کنند.

ایجاد کلینیک های تخصصی دندان پزشکی در فضای بیمارستانی کمک می کند تا خدمان دندانپزشکی نیازمند به بیهوشی در این فضا به خوبی پشتیبانی شود.

یه عنوان مثال بیماری که همکاری خوبی با متخصص دهان و دندان ندارد و باید تعدا زیادی از دندان هایش ترمیم و یا کشیده شود با کمک متخصص بیهوشی می تواند خدمات دندان پزشکی را در سطح بالایی دریافت کند.

در حال حاضر ایجاد این کلينيک ها در چه مرحله ای قرار دارد؟

در ابتدا باید گفت ایجاد این کلینیک ها در فضای بیمارستانی موقعیت منحصر به فردی است که می تواند علاوه بر ارائه خدمات تخصصی دهان و دندان به ارائه کلیه خدمات دندان پزشکی در فضای بیمارستانی با تعرفه دولتی بپردازد.

در حال حاضر جلساتی را تا دو هفته آینده جهت مشخص شدن تمامی جوانب کار برگزار خواهیم کرد و بنا است برخی امکانات از سوی وزارت بهداشت مانند یونیت و دستگاه رادیوگرافی در اختیار ما قرار بگیرند.

دو بیمارستان امام رضا(ع) و قائم(عج) نیز آمادگی خود را جهت ایجاد کلینیک های تخصصی دندان پزشکی در فضای بیمارستان های خود اعلام کرده اند و جلسه ای را با حضور روسای این دو بیمارستان و رئیس دانشکده دندان پزشکی دانشگاه برگزارخواهیم کرد.

پس از مشخص شدن زمین تاسیس کلینیک در بیمارستان های امام رضا(ع) و قائم(عج)، از دکتر حسین پور؛ رئیس اداره امور درمان دندان پزشکی وزارت خانه جهت بازدید دعوت به عمل خواهد آمد که با توجه به حمایت وزارت بهداشت از این طرح پیش بینی می کنیم کار با سرعت قابل توجهی پیش رود.

چند بیمارستان در مشهد و استان امکان ایجاد کلینیک تخصصی دندان پزشکی را دارا می باشند؟

با توجه به امکانات مورد نیاز جهت ارائه خدمات دندان پزشکی در بیمارستان ها مانند جراحی و بیهوشی و... معتقد هستیم بیمارستان های تک تخصصی امکان ایجاد این کلینیک ها را در خود ندارند.

یه این معنا که پتانسیل دو بیمارستان چند تخصصی امام رضا(ع) و قائم(عج)، جهت ایجاد این کلینیک ها بسیار بهتر است.

در شهرستان های تابعه نیز در صورت تمایل و داشتن شرایط مورد نیاز؛ حمایت لازم از سوی وزارت خانه جهت تاسیس کلینیک های تخصصی دندان پزشکی صورت خواهد گرفت؛ اما با توجه به تامین نیروی تخصصی با تعرفه دولتی، به احتمال قوی در شهرستان ها تامین نیروی مورد نیاز کار ساده ای نباشد.

برای بیمارستان های مشهد نیز در حال حاضر فراخوان جهت تامین نیروی تخصصی در حال انجام است و از همکاران دندان پزشکی در بخش خصوصی و دانشکده دندان دعوت به همکاری جهت ارائه خدمات دندان پزشکی در بیمارستان ها با تعرفه دولتی شده است.

تعرفه دولتی در ارائه خدمات دندان پزشکی چه تفاوتی به لحاظ هزینه با تعرفه آزاد دارد؟

این تفاوت بسیار چشم گیر است. با توجه به موقعیت شهر مشهد در جذب بیمار از شهرهای مختلف در قالب زائران و همچنین مجاوران، مطمئنا ارائه خدمات دولتی(عمومی و تخصصی) دندان پزشکی موجب استقبال گسترده مردم خواهد شد.

کلینیک های تخصصی دهان و دندان دارای چه بخش هایی خواهد بود؟

در ابتدا باید بگویم با توجه به امکان گسترش این کلینیک ها؛ هر اندازه محل تاسیس کلینیک ها بزرگتر باشد جذب نیروی بیشتری خواهیم داشت ؛اما در کل در این کلینیک های تخصصی بخش های جراحی دهان و فک و صورت، جراحی لثه، ترمیمی، عصب کشی، پروتز،ایمپلنت، بیماری های دهان و فک و صورت، ارتدونسی، اطفال و پاتولوژی دهان و فک و صورت را خواهیم داشت.

در پایان زمان احتمالی افتتاح کلینیک های تخصصی دندان پزشکی در بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی مشهد را چه زمانی می دانید؟

با توجه به حمایت بسیار خوب وزارت خانه از ایجاد این طرح، ما تلاش می کنیم جهت جذب بهتر بودجه؛ کار را بدون شتاب زدگی با دقت و تامل لازم جلو ببریم.

بر این اساس با توجه به عدم شتاب زدگی و یا تأمل بیش از اندازه، تلاش میکنیم این برنامه در زمان خود به افتتاح برسد که  زمان پیش بینی شده بین سه تا شش ماه آینده خواهد بود.

گفتني است : درپی ابلاغ معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي مشهد ،دکتر جواد سرآباداني بعنوان مسئول پيگيري درمان دندانپزشکي برنامه تحول نظام سلامت معرفي شد .