موزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه اندازی می شود

در راستای حفظ و نگهداری مستندات دانشگاه علوم پزشکی مشهد و انتقال آن به نسل حاضر و آینده موزه این دانشگاه راه اندازی می شود.

به گزارش وب دا، رییس مرکز تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: با توجه به قدمت دانشگاه و وجود پیشکسوتان علوم پزشکی و ابزار، دستگاهها و تجهیزات در حوزه های پزشکی، بهداشتی و درمانی، ایجاد موزه ای برای حفظ و نگهداشت این آثار امری ضروری به شمار می رود.

دکتر خدایی خاطر نشان کرد: یکی از کارکردهای این موزه ثبت تاریخ شفاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که از طریق مصاحبه با پیشکسوتان و اساتید این دانشگاه دریافت می شود.

وی  با اشاره به اینکه جمع آوری دستگاه ها، ابزارها و تجهیزات پزشکی، بهداشتی و درمانی از گذشته تا کنون و نشان دادن سیر تکاملی آن در گذر زمان از دیگر اهداف راه اندازی این موزه به شمار می رود افزود: قرار است که این تحهیزات از طریق اساتید، جامعه پزشکی و حتی مردم و همچنین همکاری با میراث فرهنگی جمع آوری و در موزه به نمایش گذاشته شود.

دکتر خدایی با بیان اینکه یکی از اهداف این موزه ارائه پژوهش های تاریخ پزشکی و ارائه اسناد و منابع علمی در زمینه طب سنتی است اظهار داشت: در این راستا تلاش می شود که دپارتمان اسناد و تاریخ پزشکی در زمینه طب سنتی و ارائه سندهای افتخار در این زمینه تشکیل شود.

وی با بیان اینکه دانشجویان در دوران تحصیل، دروسی از جمله اخلاق پزشکی و تاریخ پزشکی را طی می کنند اظهار داشت: راه اندازی این موزه فرصت مناسبی است تا دانشجویان به صورت سمعی و بصری با سیر تحول پزشکی و اخلاق پزشکی آشنا شوند.

رییس مرکز تحقیق و توسعه سیاست های دانشگاه علوم پزشکی مشهد، فراهم شدن زمینه حضور دانش آموزان و عموم مردم در موزه و آشنایی با تحولات و دستاوردهای پزشکی استان خراسان بزرگ  را از دیگر اهداف این موزه برشمرد.

دکتر خدایی افزود: همچنین در این موزه تلاش می شود شخصیت های شاخص بهداشتی و درمانی استان خراسان که در داخل و یا خارج از کشور حایز افتخارات شده اند معرفی شوند.

وی با بیان اینکه بر اساس برنامه 2017 مشهد مقدس، راه اندازی موزه دانشگاه توسط استانداری پیش بینی و ابلاغ شده است اظهار داشت: به همین منظور تلاش می شود که بر اساس این برنامه، تا سال 2017، موزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه اندازی شود.

گفتنی است: به منظور کسب اطلاعات، کسب تجربه و برنامه ریزی در راه اندازی موزه، مدیر مرکز تحقیق و توسعه سیاستهای دانشگاه، مدیر روابط عمومی و مدیر فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از موزه پزشکی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و شیراز بازدیدکردند.