آغاز ثبت بیماری ها در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به آغاز برنامه ثبت بیماری ها یا "ریجستری" در این دانشگاه، گفت: در مرحله نخست ثبت 10 بیماری در مناطق زیر پوشش انجام می شود.

به گزارش وب دا، دکتر محسن تفقدی افزود: ثبت اطلاعات بیماران مبتلا به بیماریهایی مانند روماتیسم، سلیاک(عدم تحمل پروتئین گلوتن) و آرترو اسکلرولز(ضخیم شدن جدار رگها) در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: به این طریق می توان وضعیت بیماریهای مختلف در یک منطقه خاص را به لحاظ شیوع آن بررسی کرد تا اطلاعات خوب و زمینه ای برای تصمیم سازی در حوزه بهداشت و درمان فراهم شود.

وی همچنین از راه اندازی طرح بزرگ "کوهورت" یا مطالعه هم گروهی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و گفت: در قالب این مطالعه 10 تا 20 هزار نفر از جمعیت یک منطقه، در یک مطالعه 10 ساله به لحاظ شاخص های سلامت مورد پایش و بررسی قرار می گیرند.

معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: اطلاعات حاصل از این پژوهش بلندمدت بسیاری از معیارها و شاخص های بهداشتی و درمانی مناطق زیر پوشش را برای آینده تبیین خواهد کرد.

دکتر تفقدی در ادامه خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مراکز پیشگام در جذب پزشکان متخصص ایرانی مقیم خارج کشور به شمار می رود.

به گفته وی، این اقدام با هدف ارتقای تعاملات بین المللی در حوزه سلامت و استفاده از توان پزشکان ایرانی مقیم خارج کشور به منظور انتقال تازه ترین تکنیک ها و علوم پزشکی انجام خواهد شد.

وی ادامه داد: به این منظور دعوت از متخصصان ایرانی از 300 دانشگاه معتبر دنیا در قالب برنامه هایی مانند استاد همکار، فرصت های مطالعاتی و حضور در کارگاههای آموزشی در حال انجام است.

به گفته وی، برای این متخصصان فضای کاری، حقوق مناسب، اقامت و هزینه رفت و برگشت فراهم می شود.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا بتازگی استاد ایرانی که در یکی از دانشگاههای آلمان مشغول به کار است، به صورت پاره وقت وارد ایران و مشهد شده است.