نگاهی به تاریخچه پنجاه ساله دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از برگزاری جشن پنجاهمین سالگرد تاسیس این دانشکده خبر داد.

به گزارش وب دا، دکتر محمد جواد مقدس مشهد با اشاره به اینکه دانشکده دندانپزشکی مشهد از سال 1344-45 تاسیس شد اظهار داشت: امسال همزمان با پنجاهمین سالگرد تاسیس این دانشکده مراسم جشنی، شهریور ماه امسال برگزار می شود.

وی با اشاره به اینکه این دانشکده دومین یا سومین دانشکده دندانپزشکی کشور است که تاسیس شده است خاطر نشان کرد: بر اساس برنامه ریزی قرار است از تمامی دانش آموختگان این دانشکده برای شرکت در این مراسم دعوت شود.

معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به خدمات این دانشکده از بدو تاسیس تا کنون به ویژه در دوران جنگ تحمیلی تصریح کرد: دانشکده دندانپزشکی مشهد اکنون یکی از مراکز عمده تربیت دندانپزشکان در کشور به شمار می رود و علاوه بر این ،مرکز تحقیقات دندانپزشکی مشهد یکی از مراکز پژوهشی مهم در زمینه پژوهش های مختلف در علوم دندانپزشکی در کشور است.

گفتنی است: طلیعه تاسیس دانشکده دندانپزشکی مشهد به  سال 1332(1953) باز می گردد زمانیکه دکتر امیراسماعیل سندوزی در نخستین روزهای ورودشان به مشهد برای ادای احترام و آشنایی به دیدار سه دندانپزشک شاغل در مشهد (دکتر بدری تیمورتاش، دکتر آرام آوانسیان و سروان دکتر محمد اطمینانی) می رود. دکتر امیراسماعیل سندوزی و دکتر بدری تیمورتاش، که خود از سال 1321 (1942) وارد مشهد شده بود، نیاز فراوان استان خراسان و شهر زیارتی- سیاحتی مشهد را دریافته بودند و راه اندازی و تاسیس دانشکده دندانپزشکی مشهد را در راس اهداف خود قرار دادند.

حمایتهای دکتر سامی راد، هوشمندی و پیگیریهای اداری مجدانه دکتر سندوزی و تلاشهای دلسوزانه و مسوولانه دکتر بدری تیمورتاش منجر به اخذ مجوز و اختصاص بودجه برای تاسیس دانشکده دندانپزشکی مشهد شد و درنهایت دانشکده دندانپزشکی مشهد در تیرماه 1344 به پیشنهاد دکتر امیراسماعیل سندوزی و به موجب ابلاغ 4272 مورخ 13/4/1344(3 July1965)  به سرپرستی دکتر فریدون فرزین، معاونت خانم دکتر بدری تیمورتاش و دبیری جناب آقای دکتر امیراسماعیل سندوزی رسمیت یافت و در ابتدا با سه عضو هیات علمی و یک کارمند (آقای محمدهادی صفرزادگان مقدم) و یک مستخدم (آقای یاقوتی) در یک اتاق در دانشکده پزشکی شروع به کار کرد.

در اوایل سال 1345 (1966) دانشکده دندانپزشکی از دانشکده پزشکی جدا شد و به منزل شخصی آقای موسی قائم مقامی واقع در خیابان اسرار منتقل گردید و در آن یک دستگاه یونیت شیرانا نصب شد. در سال 1347 (1968) بخشهای بالینی به ساختمانی وسیع در خیابان کوهسنگی، که از سرهنگ مبیّن اجاره شد، منتقل و سازمان بین المللی موسوم به CENTO (Central Treaty Organization) تعداد 15 عدد یونیت استرلینگ به همراه تجهیزات دندانپزشکی به دانشکده اهداء کرد که در ساختمان کوهسنگی قرار داده شد.

کلنگ احداث ساختمان کنونی دانشکده دندانپزشکی مشهد در دی ماه سال 1348 (1969) به زمین زده شد و در سال 1353 (1974) مورد بهره برداری قرار گرفت. نقشه دانشکده کنونی توسط دکتر پرویز آذرمهر با همکاری گروه مهندسین گروه صلح تهیه شد و با پیگیریهای ایشان و همکاری تمامی کارکنان و اساتید با بهترین امکانات و تجهیزات مدرن دندانپزشکی دنیا تجهیز شد.

این دانشکده سال 1354 (1975)  با دانشگاه جرج تاون امریکا قرار داد تبادل استاد و دانشجو داشت که طی آن بسیاری از مربیان دانشکده در رشته های تخصصی شرکت کرده و متخصص شدند.

طی نیم قرن فعالیت این دانشکده  44 دوره دندانپزشک عمومی به تعداد بیش از 2460 نفر و بیش از 600 نفر در رشته های تخصصی دانش آموخته شده اند.

در حال حاضر، دانشکده دندانپزشکی مشهد دارای 12 گروه آموزشی، ظرفیت پذیرش 65 نفر در دوره های عمومی و 30 نفر تخصصی درهر سال است.

وجود لابراتوارهای تخصصی مجزا برای دانشجویان عمومی و تخصصی، دی کلینیک تخصصی مجهز به اتاق عمل که در نوع خود در کشور بی نظیراست، کلینیک شکاف کام و لب، بخشهای تروما، ایمپلنت، لیزر، اتاقهای ایزوله (برای درمان بیماران مبتلا به بیماریهای واگیردار مزمن)، آرامبخشی هوشیارانه (برای کودکان با همکاری کمتر)، مهارتهای بالینی (skill lab)، مرکز تحقیقات علوم دندانپزشکی، بخش نگهداری حیوانات، سایت کامپیوتر و سه سالن فانتوم برای دانشجویان پری کلینیک از جمله امکانات دانشکده دندانپزشکی مشهد است.