آغاز به کار همایش نظام سلامت در اسلام در مشهد

همایش نظام سلامت در اسلام با تاکید بر آموزه های رضوی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش وب دا، این همایش با حضور دکتر خدا دوست مدیر کل طب سنتی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، مدیران و مسئولان دانشگاهی، اندیشمندان، صاحبنظران و اعضای هیات علمی دانشگاه های علوم پزشکی طی دو روز (30 و 31 فروردین) در تالار ابن سینا  مشهد در حال برگزاری است.

گزاره های دینی و گستره نظام سلامت، روش شناسی گزاره های طبی در اسلام، آسیب شناسی روشی و محتوایی مطالعات طب و دین، از جمله محورهای این همایش است.

دبیر علمی همایش نظام سلامت در  اسلام در این همایش، هدف از برگزاری این همایش را تضارب آرا بر مبنای تئوریک و فکری در بحث سلامت به ویژه باتکیه بر مباحث دینی عنوان کرد و گفت: در این همایش هدف دریافت یک نتیجه واحد نیست بلکه دست اندرکاران این همایش به دنبال القای تفکر صحیح در جامعه هستند تا بتوانیم مطالب غیر واقعی را در این زمینه خارج نماییم.

حجت الاسلام دکتر ابراهیمی بهره مندی بیشتر از معارف و آموزه های طبی و سلامت بخش اسلام و تبیین روش شناسی، بررسی و نقد آثار مکتوب و دیدگاههای موجود، همچنین آسیب شناسی و نگاه نقادانه به برداشتهای مطرح در آموزه های طبی اسلام در مشهد را از دیگر اهداف این همایش عنوان کرد.
وی با اشاره به برگزاری دو همایش در دو سال اخیر با موضوع فرهنگ وتمدن پزشکی در عصر رضوی و نظام سلامت در اسلام اظهار داشت: جای بسی خرسندی است که دانشگاه علوم پزشکی که بیشتر به مسائل پزشکی توجه دارند به مبانی فکری و ایدئولوژیک توجه نشان داده اند.

دبیر علمی همایش نظام سلامت در  اسلام در ادامه خاطر نشان کرد: متاسفانه در جامعه ما تبیین دقیقی از بحث سلامت به ویژه زمانی که مسائل ایدئولوژیکی و فکری مطرح میشود ارائه نشده و به همین دلیل سلامت دستخوش سوءاستفاده های زیادی شده است و موجب گسترش تعداد مدعیانی شده است که در بیرون دانشگاه به انجام کارهای غیر علمی میپردازند.
دکتر ابراهیمی افزود: برخی از این افراد با تکیه بر مبانی دینی این رفتار اشتباه را انجام میدهند و این حساسیت کار را بالا میبرد  و در این راستا تمام تلاش این همایش این است که یک تبیین دقیق از بحث سلامت مد نظر اسلام را ارائه دهد و جایگاه تئوریک و ایدئولوژیکی بحث سلامت را در متون دینی مورد بحث قرار دهد تا با این گام راه را بر سوءاستفاده افراد سود جو ببندد.
حجت الاسلام دکتر ابراهیمی با اشاره به ارسال 120 مقاله به دبیرخانه این همایش اظهار داشت: تعدادی از اندیشمندان به صورت ویژه مقالاتی را به این همایش ارائه داده اند که به صورت سخنرانی در مدت زمان برگزاری ارائه خواهد شد.  گفتنی است: همایش نظام سلامت با نگاه آموزه های دین نسبت به این موضوع برگزار می شود و دانشکده طب سنتی و مکمل مشهد، دفتر تبلیغات اسلامی خراسان رضوی، دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی، دانشکده طب سنتی و مکمل، دانشگاه امام صادق(ع)، جامعة المصطفی العالمیة، بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) با این همایش همکاری داشته اند.