رییس دانشگاه، فعالان عرصه علوم آزمایشگاهی نقش کلیدی در حلقه درمان دارند

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: فعالان عرصه علوم آزمایشگاهی نقش کلیدی در عرصه تشخیص و درمان ایفا می کنند.

دکتر محمدرضا دارابی محبوب در مراسم روز علوم آزمایشگاهی که  در مجتمع فرهنگی، آمورشی سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، عنوان کرد: حوزه سلامت یکی از مهم‌ترین حوزه‌هاست که بر پایه پیشگیری، آموزش و درمان استوار است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: در چرخه درمان هر عضو آن باید نقش خود را بدرستی ایفا کند؛ پزشک در این چرخه نقش درمانگر را به عهده دارد و  در عین حال فعالان عرصه آزمایشگاه نیز در تشخیص، نقش کلیدی ایفا می کنند.

وی با بیان اینکه در گذشته بیماری های واگیر دار تهدید کننده سلامت مردم به شمار می رفت اما با رشد و توسعه بهداشت این بیماری ها کاهش پیدا کرد خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیماری های غیر واگیر همچون دیابت، قلبی ریوی، سرطان ها، بیماری های روانی و فشار خون سلامت مردم را تهدید می کند که مهمترین عامل آن به سبک زندگی و تغذیه باز می گردد.

دکتر دارابی ارتقاء کیفیت سلامت جامعه را مهمترین رویکرد دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان و تاکید کرد: اصل بهبود کیفیت زندگی مردم آماده کردن بستری ست تا مردم کمتر به بیماری‌ها دچار شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن قدردانی از فعالان این عرصه خاطرنشان کرد: قطعا هر خدمتی که برای خلق صورت  گیرد و راضی باشند، خدا نیز راضی است و مشمول آیه "لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق" خواهد بود.

70 درصد تشخیص پزشکی بیماری ها بر اساس شواهد آزمایشگاهی صورت می گیرد

مسئول امور آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: 70 درصد تشخیص پزشکی بیماری ها بر اساس شواهد آزمایشگاهی صورت می گیرد.

دکتر سیمین هیرادفر در حاشیه این مراسم اظهار داشت: پیش از این اهمیت فعالیت آزمایشگاه ها ناشناخته بود و این مراکز همیشه در زیرزمین ها فعالیت می کردند اما امروز به اهمیت علوم آزمایشگاهی و فعالیت آنها پی برده شده است.
وی اظهار کرد: فعالیت این بخش در تشخیص و کنترل بیماری، سیر درمان و تصمیم گیری برای تجویز دارو اهمیت بسیار دارد.
وی با اشاره به روند سریع پیشرفت علم و ضرورت تسلط متخصصان به علوم روز گفت: در کنار فعالیت آزمایشگاه ها در سایه علم روز و تجهیزات نوین، رعایت اصول سرعت، دقت و صحت در آزمایشگاه ها نیز بسیار مهم است.
هیرادفر افزود: هم اکنون 210 آزمایشگاه در بخش دولتی، خصوصی، درمانگاه ها و دانشگاه های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت دارند که سالانه 2 بار و برخی مراکز از جمله آزمایشگاه های بیمارستانی سالانه 6 بار توسط مدیریت امور آزمایشگاه ها پایش می شوند.
وی اظهار کرد: هم اکنون روزانه 70 هزار تا 100 هزار آزمایش توسط آزمایشگاه های مشهد و دیگر شهرستان های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام می شود.

مخاطبان برای دریافت تصاویر این گزارش به اینجا مراجعه کنند.

جرجانی