رییس دانشگاه، رسانه های گروهی در اصلاح سبک زندگی و ارتقاء سلامت نقش مهمی دارند

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: سلامت و رفاه اجتماعی پس از امنیت مهم ترین مقوله خدمات رسانی به مردم است و رسانه ها در این زمینه نقش مهمی دارند.

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا دارابی به همراه مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسب روز خبرنگار در خبرگزاری های جمهوری اسلامی ایران(ایرنا)و دانشجویان ایران(ایسنا) حضور یافت و در نشست صمیمی با مدیران این دو رسانه به گفتگو پرداخت.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: آموزش و اطلاع رسانی در حوزه سلامت با هدف پیشگیری از بیماریهای مختلف ضرورتی است که رسانه ها در این زمینه رسالت خطیری بر عهده دارند.

دکتر محمدرضا دارابی افزود: رسانه ها می توانند نگرش و رفتار مردم را پیرامون کاهش آسیب های اجتماعی، افزایش امید به زندگی، کاهش بار بیماریها و اصلاح سبک زندگی مدیریت کنند.

وی با بیان اینکه امروز بیماریهای غیر واگیر سردسته همه بیماریهاست گفت: بیماریهایی مانند بیش فشاری خون، چاقی، دیابت، افسردگی و انواع سرطان سلامت و کیفیت زندگی مردم را تهدید می کند.

دارابی افزود: این در حالی است که 75 درصد مولفه های ایجاد کننده بیماریهای غیر واگیر مرتبط با محیط از قبیل ترافیک، آب، غذا و هواست و 25 درصد در حیطه اختیار وزارت بهداشت می باشد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: امروز مردم تشنه رسانه هایی هستند که از سیاسی بازی و سیاسی کاری به دور می باشند .

وی گفت: رسانه ها باید از کاستی ها و نارسایی ها چشم پوشی نکنند چرا که چالشها و مشکلات باید اطلاع رسانی شود اما نقد منصفانه با نقد مخرب که نشات گرفته از بینش های خاص سیاسی و اجتماعی برخی افراد است، متفاوت می باشد.

دکتردارابی با انتقاد از مداخله گران در حوزه پزشکی افزود: رواج درمان هایی با عنوان طب اسلامی، طب الائمه (ع) و طب تصفیه یکی از چالشهایی است که سلامت مردم را تهدید می کند درحالی که این درمان ها نه ریشه فقهی و نه ریشه روایی دارند.

وی اظهار داشت: رسانه ها باید در این زمینه روشنگری کنند و مردم را نسبت به سودجویی افرادی که سلامت جامعه را تهدید می کنند، هشیار کنند.

دکتر دارابی گفت: دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم اکنون جزو دانشگاههای برتر کشور به شمار می رود و در تربیت نیروی انسانی و آموزش علوم پزشکی در رشته ها و سطوح مختلف موفقیت های بسیار کسب کرده است.

وی افزود: اقدامات این دانشگاه در دولت تدبیر و امید با هدف ارتقای خدمات بهداشتی و درمانی در قالب طرح تحول نظام سلامت گسترده بوده است.

وی اظهار داشت: طی سالهای گذشته گام های مهم در حوزه سلامت استان خراسان رضوی از قبیل تدوین و تصویب سند توسعه سلامت استان، سند پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر، سند امنیت غذایی و تشکیل کارگروه تخصصی سلامت برداشته شده است.