رییس دانشگاه: پیشگیری از ابتلا به بیماری باید به یک فرهنگ تبدیل شود

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تغییر سبک زندگی و افزایش بیماری های غیر واگیر در جامعه اظهار داشت: باید فرهنگ خود مراقبتی و پیشگیری از بیماری در جامعه ترویج داده شود و همه باید در این حوزه تلاش کنند.

به گزارش وب دا، دکتر محمدرضا دارابی در همایش سلامت بینایی و جامعه با بیان اینکه پیشگیری یکی از مسئولیت‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حوزه بهداشت است، لذا این وزارتخانه وظیفه پیشگیری از بیماری‌های چشم را نیز دارد. اظهار کرد:  ما وظیفه داریم در حوزه آموزش پزشکی، در حیطه چشم پزشکی دانشجویانی را که به رشته‌های چشم پزشکی ورود پیدا می‌کنند به علم روز آموزش داده و متخصصین متعهدی را به جامعه تحویل دهند.

وی با بیان اینکه «در حوزه درمان وظیفه داریم شهروندی را که دچار بیماری شده درمان کنیم»،تصریح کرد: در حوزه چشم پزشکی هم این امور انجام شده و درحال انجام است. متخصصین و امکانات و تجهیزات کامل پزشکی در مراکز چشم پزشکی استان وجود دارد که بیماران را درمان می‌کند.

وی با اشاره به لزوم پیشگیری بیماری‌های چشمی، خاطرنشان کرد: بایستی پیشگیری را سرلوحه کار خود قرار دهیم. چرا  ‌که «این روزها بیماری‌های غیرواگیر سلامت مردم را تهدید می کند».

دارابی ادامه داد: بیماری‌های چشم هم مستقل از این موضوع نیست، بیمای‌های غیر واگیرهمچون مثل فشار خون و دیابت می‌توانند باعث آسیب چشم شوند.

رییس دانشگاه با اشاره به اینکه بر اساس آمارها امروزه 45 میلیون نفر از مردم دنیا نابینای مطلق هستند و حدود 135 میلیون نفر هم کم‌بینایی دارند و اگر با همین شرایط پیش رویم تا سال 2020 حدود 100 میلیون نفر به این جمعیت افزوده خواهند شد ادامه داد:عوامل بسیاری در بحث بیماری دخالت دارند که اگر به این عوامل در جای خودش رسیدگی شود می‌تواند از بسیاری از بیماری‌های چشم پزشکی جلوگیری شود، از جمله این عوامل می‌توان به اطلاع‌رسانی و آگاهی مردم و تشخیص و درمان به موقع  بیماری‌هایی که منجر به کوری می‌شوند، اشاره کرد.