مدیر امور فرآورده‌های غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر 600 بازدید از کارخانه‌های تولید کننده و واحدها و مجموعه‌‌های فعال در حوزه فرآورده‌های غذایی انجام شده است.

دکتر میترا رضایی در گفتگو با وب دا، اظهار کرد: مشهد جزء 3 قطب برتر صنعت غذا در کشور هست و حوزه مدیریت امور فرآورده‌های غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم طبق رسالتی که بر دوش دارد نظارت مستمر از محل‌های تولید و عرضه این فرآورده‌ها را دارد.

وی تصریح کرد: ناظران و بازرسان حوزه مدیریت امور فرآورده‌های غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد به‌‍صورت شبانه‌روزی نظارت‌ها و بازرسی‌های موردنیاز را از کارخانه‌ها و همچنین سطح عرضه انجام می‌دهند و از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر 600 بازدید از کارخانه‌های تولید کننده و واحدها و مجموعه‌‌های فعال در حوزه فرآورده‌های غذایی انجام شده است.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مواد اولیه مصرفی در کارخانه‌های تولیدکننده فرآورده‌های غذایی باید دارای پروانه ساخت باشند، خاطرنشان کرد: همچنین پس از تولید هم به‌صورت تصادفی از محصول تولید شده نمونه‌برداری انجام می‌شود و این نمونه‌ها توسط آزمایشگاه غذاودارو مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرند، ضمن اینکه این نمونه‌‌ها از طریق طرح PMS هم مورد آزمون و ارزیابی قرار می‌گیرند.

دکتر رضایی افزود: از مردم می‌خواهیم که در زمان خرید حتماً به داشتن نشان سازمان ملی استاندارد و همچنین لوگوی سازمان غذاودارو بر روی بسته محصول مدنظر و موردنیاز خود که به شکل یک سیب با رنگ سبز و آبی بوده و همچنین شماره پروانه ساخت آن محصول که در زیر همان لوگو درج گردیده است توجه نمایند.

وی با تأکید بر اینکه باید قبل خرید هر نوع محصول خوراکی‌، از سالم بودن آن اطمینان حاصل نماییم، گفت: از مردم میخواهیم کالاهایی را خریداری کنند که تحت نظارت سازمان‌های ذی‌ربط خود هستند و متأسفانه داشتیم مواردی را که در کارگاه‌های زیرزمینی و غیرمجاز تولیده شده‌اند، اما بسته‌بندی بسیار شیک و جذابی داشته‌اند و ما نباید گول ظاهر زیبای آن را بخوریم، محصولاتی که با رنگ‌ها و مواد مصرفی غیرقابل تأیید درست شده‌اند و از مردم می‌خواهیم که حتماً در زمان خرید دقت لازم نسبت به موارد اشاره شده داشته باشند تا محصولی سالم و مورد تأیید سر سفره غذایشان وارد شود.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که در فصل گرم سال میزان مصرف بستنی و انواع فرآورده‌ها و نوشیدنی‌های سرد و یخی بیشتر می‌شود، تأکید کرد: ما در این خصوص توصیه بر استفاده از محصولات بسته بندی شده دارای تاریخ تولید و انقضا و همچنین لوگوهای سازمان‌های ملی استاندارد و غذاودارو داریم و به مردم توصیه می‌کنیم که از خوردن هرنوع محصول و نوشیدنی سرد و یخی فله‌ای پرهیز نمایند، موضوعی که در خصوص انواع فرآورده‌های لبنی و همچنین شیر خام هم مورد تأکید بوده و هست، زیرا در این مکان‌ها شرایط بررسی کیفیت و مناسب بودن شیر اولیه وجود ندارد و یکی از این خطرات ابتلای به تب مالت بوده است.

دکتر رضایی اضافه کرد: موضوع بسیار مهم دیگر در خصوص نمک‌های دریایی، آبی، بنفش و صورتی و همچنین سنگ نمک بوده و متأسفانه آمار ابتلار به گولار به فاصله مصرف این نوع نمک‌ها بالا رفاه و توصیه ما به مردم در این خصوص مصرف به اندازه نمک یددار تصفیه شده بوده است.

وی بیان کرد: یکی از سؤالاتی که بارها و بارها از سوی مردم مطرح شده این است که وظیفه حوزه مدیریت امور فرآورده‌های غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد رصد سلامت غذا بوده و چرا در این مجموعه برای تولید نوشابه، چیپس و پفک مجوز داده می‌شود و ما در پاسخ به هموطنان عزیزمان می‌گوییم که وظیفه ما نظارت از صفر تا 100 بر تمامی کالای تولیدی بوده و این موضوع برای نوشابه، چیپس و پفک هم بوده و به مردم توصیه می‌کنیم محصولی را تهیه نمایند که در جای مطمئن و دارای مجوز تولید شده و در آن از رنگ‌های خوراکی و غیراستاندارد استفاده نشده است.

124.jpg - 250.37 kB

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image