مراسم روز جهانی غذا در معاوت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار مي شود

مراسم روز جهانی غذا و تقدیراز تولیدکنندگان برتر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی و محصولات کشاورزی و دامی در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

به گزارش وب دا، به‌منظور تحقق شعار سال 2015 سازمان بهداشت جهانی « ایمنی غذا از مزرعه تا سفره»، مراسم روز جهانی غذا همراه با تقدیر از واحدهای منتخب، با حضور مدیرکل نظارت و ارزیابی مواد غذایی سازمان غذا و دارو و مقامات استانی به همت معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه ، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل دامپزشکی و در راستای اهداف سازمانی در زمینه ارتقاء ایمنی و سلامت جامعه و همچنین ایجاد فضای هم‌اندیشی و تعامل با تولیدکنندگان فرآورده‌های خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سالی که همدلی و هم‌زبانی سرلوحه کار آن می‌باشد، ، برگزار مي شود.

مدیر نظارت بر مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اينکه جایگاه غذا و تغذیه و کیفیت و سلامت آن در سلامتی انسانها بر کسی پوشیده نیست اظهار داشت: با پیگیری و تلاش متولیان بخش سلامت شاهد کاهش چشمگیری درانواع بیماریهای واگیر در جوامع مختلف هستیم ، اما سیر صعودی بیماریهای غیر واگیر همچون بیماریهای قلب و عروق،فشار خون، دیابت ، سرطان و... یکی از دغدغه های مهم دست اندر کاران حوزه سلامت به شمار مي رود.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده با بيان اينکه نوع، کیفیت ،سلامت ، نحوه فرآوری و مصرف مواد غذایی یکی از عوامل موثر در ایجاد بیماریهای غیر واگیر  به شمار مي رود خاطر نشان کرد: روزانه بخش عمده ای از هزینه های خانوار صرف خرید مواد غذایی می شود و ضرورت دارد در زمان خرید و تامین ، حمل و نقل ، نگهداری و مصرف آن نهایت دقت صورت پذیرد و در صورت امکان از خریدهای انبوه خودداری شود.

وي افزود: اطلاعات برچسب و بسته بندی مواد غذايي میتواند نقش موثری در انتخاب کالا داشته باشد و  در همین راستا و بمنظور آگاهی بخشی و کمک در انتخاب نوع کالا ،در راستای طرح تحول نظام سلامت ،طرح درج نشانگر های رنگی و چراغ راهنمای تغذیه ای بر روی بسته بندی محصولات به اجرا در آمده است که در این طرح مصرف کنندگان میتوانند بر اساس میزان نمک، چربی ، قندو کالری که هر کدام در چراغ با رنگ خاصی درج شده نسبت به انتخاب کالا اقدام نمایند.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: روز جهاني غذا را میتوان روز تداوم شکرگزاري از نعمت هاي بیکران الهي، يادآوري تعهدها و تکرار ميثاق ها و توجه همگان به ایمنی و امنیت غذا و تغذيه، سلامت و توسعه همه جانبه نامید.

مدیر نظارت بر مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اينکه استان خراسان رضوی در تولید مواد خوراکی و آشامیدنی جایگاه ویژه ای داشته به نحوی که در تولید برخی محصولات بیشترین سهم  را در سطح کشور به خود اختصاص داده است خاطر نشان کرد: تا کنون برای بالغ بر 1000 واحد تولیدی در سطح استان حدود 6000 پروانه ساخت و شناسه بهداشتی محصولات توسط معاونت غذا و دارو دانشگاه  صادر شده است که علاوه بر تامین نیازهای استان در سراسر کشور توزیع و به سایر کشورها نیز صادرات در خور توجه دارد.

دکتر اسماعیل زاده با اشاره به اینکه درسال های گذشته بر اساس شاخص‌های ارزیابی ، واحدهای برتر تولید کننده مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی در طول سال انتخاب و در مراسم روز جهانی غذا از آن‌ها تقدیر بعمل می آمد خاطر نشان کرد : در نظر است در مراسم روز جهانی غذا سال جاری ضمن تقدیر از واحدهای برتر تولیدکننده مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی از واحدهای برتر تولیدکننده محصولات کشاورزی و دامی نیز تقدیر به عمل آید تا ضمن تشویق این واحدها و معرفی آن‌ها به مردم به عنوان واحدهای برتر سبب ایجاد انگیزه در آن‌ها و سایر واحدهای مشابه شود.

وی یادآور شد : نظر به شعار سال 2015 سازمان بهداشت جهانی مبنی بر "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره " و تاکید بر اهمیت دسترسی آحاد مردم به غذایی سالم و کافی ، لزوم ارتقاء ایمنی مواد غذایی از اولويتها به شمار مي رود، بنابراين نقش ایمنی مواد غذایی در محصولات کشاورزی و دامی به صورت مصرف مستقیم توسط مردم و یا به عنوان ماده اولیه در کارخانجات مواد غذایی حائز اهمیت است.

مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه در پایان افزود: امید است در سال «همدلی و هم‌زبانی دولت و ملت» در پناه الطاف بیکران ایزد منان در شهر بهشت به برکت وجود حضرت ثامن‌الحجج (ع)  گسترش و پیشرفت تولید وشاهد ارتقاء همه‌جانبه ایمنی و سلامت  و کیفیت روزافزون تمامی فرآورده‌های سلامت‌محور باشیم.

گفتني است: به سلسله نشست های هم اندیشی تقدیر از واحدهای برتر تولیدکننده مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و همچنین تولیدکنندگان برتر محصولات کشاورزی و دامی با حضور مديريت و جمعی از کارشناسان مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،نمایندگان استانداری خراسان رضوی،اداره کل استاندارد،اداره نظارت دامپزشکی استان، اداره کل دامپزشکی استان، بهبود تولیدات دامی و بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی در معانت غذا و دارو دانشگاه برگزار شد.

پس از چندین جلسه کارشناسی، هر حوزه به صورت جداگانه نسبت به ارزیابی و معرفی واحدهای برتر خود به معاونت غذا و دارو دانشگاه اقدام نمودند.

در حوزه نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی این معاونت نیز کمیته ای متشکل از کارشناسان باسابقه و مجرب تشکیل و پس از ساعتها کار کارشناسی شاخصهایی برای ارزیابی واحدهای تولیدی برتر و همچنین مسئولین فنی برتر در قالب فرم هایی مجزا طراحی و تدوین و اطلاع رسانی ها به شيوه هاي مختلف از جمله سایت معاونت غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی مشهد، انجمن صنفی مسئولین فنی، چاپ و نصب بنر در شهرکهای صنعتی، نصب تراکتهای اطلاع رسانی در شهرک دانش و سلامت معاونت غذا و دارو دانشگاه ، اطلاع رسانی در همایش مسئولین فنی ، چاپ آگهی در نشریات و ارسال نامه به ارگان های مرتبط صورت پذیرفت.