حدود 90 درصد از دانش آموزان کشور يکي از مشکلات و بيماريهاي دهان و دندان را دارند

رییس اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي گفت: در حال حاضر حدود 90 درصد دانش آموزان کشورمان  یکی از مشکلات و بیماریهای دهان و دندانی را دارند.

به گزارش وب دا، دکتر حميد صمد زاده در مراسم اجرای طرح تحول نظام سلامت دهان و دندان دانش آموزان ابتدایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در دبستان امام حسن (ع) مشهد برگزار شد اظهار داشت: خدمات دندانپزشکی گران قیمت بوده و از قیمت بالایی برخوردار می باشد وهم اکنون 45 درصد سهم پرداخت هزینه های درمانی از جیب مردم مربوط به خدمات دندانپزشکی است.
وی خاطر نشان کرد: سلامت دهان ودندان بخش مهمی است که در کیفیت زندگی عمومی افراد جامعه بویژه کودکان نقش مهمی دارد و در کشور ما به دلیل عدم توجه کافی میزان پوسیدگی دندان ها در حال افزایش است.
دکتر صمد زاده ادامه داد: استفاده از روش های پیشگیری دندانی به طور یقین می تواند از هزینه های گزاف درمان های دندانپزشکی و عواقب از دست دادن دندان شیری و دائمی در سنین پایین جلوگیری کند.
وی با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت دهان و دندان دانش آموزان گفت: این طرح با همکاری وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش با هدف پيشگیری و کاهش میزان پوسیدگی دندانی از ابتدای سال جاری در حال اجراست.
رییس اداره سلامت دهان و دندان افزود: این برنامه شامل چند مرحله آموزش، معاینه تعیین نیازهای درمانی و ارائه خدمت پیشگیری و درمانی است و اولین قدم جهت ارتقای سلامت دهان و دندان و تکمیل شناسنامه دندانپزشکی دانش آموزان به شمار می رود.
دکتر صمدزاده با بیان اینکه وارنیش فلوراید به میزان 25 تا 45 درصد از پوسیدگی های دندانی جلوگیری می کند، افزود: در قالب این طرح طبق برنامه ریزی انجام شده وارنیش فلوراید سالی دو بار به طور منظم برای دانش آموزان و با هدف کاهش پوسیدگی های دندانی پیش بینی شده است.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز طی سخنانی گفت: برنامه سلامت دهان و دندان دانش اموزان ابتدایی طبق توافق نامه وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش اجرایی می شود.
جواد پور جاهد افزود: اجرای برنامه سلامت دهان و دندان با هدف توسعه سلامت دانش آموزان یکی از تفاهم نامه های آموزش و پرورش با سازمان ها و نهادهای مختلف است.
وی با بیان اینکه پوسیدگی دندان شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی و نوجوانی است، گفت: امید است که با اجرای این برنامه در مدارس ابتدایی بتوانیم این مشکل را تاحد زیادی کنترل کرده و زمینه ساز سلامت بیش از پیش دهان و دندان دانش آموزان در این رده سنی باشیم.
پور جاهد بیان کرد: در قالب این برنامه در استان خراسان رضوی با همکاری دانشگاههای علوم پزشکی بویژه علوم پزشکی مشهد 624 هزار دانش آموز مقطع ابتدایی در سطح خراسان رضوی زیر پوشش قرار می گیرند.
وی با اشاره به گزارشی از فعالیت های آموزش و پرورش خراسان رضوی در راستای ارتقای سلامت دانش آموزان گفت: فعالیت تشکل های دانش آموزی با عنوان بهداشت یاران سلامت، پیشگامان سلامت، سفیران سلامت و پیام آوران فرهنگی بهداشت و سلامت در این راستا می باشد.