تشديد فعاليت 80 تيم بازرسي بهداشت محيط در ماه محرم و صفر در مناطق زير پوشش دانشگاه

  • PDF

همزمان با آغاز برگزاري مراسم هاي سوگواري سرور و سالار شهيدان، فعاليت گروههاي بازرسي و نظارتي بهداشت محيط در شهرهاي زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد تشديد شده است.

به گزارش وب دا ، مدير گروه تخصصي بهداشت محيط و حرفه اي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار داشت :‌در اين طرح 80 تيم بازرسي در مشهد و شهرهاي زير پوشش دانشگاه به منظور پيشگيري از بروز و شيوع هرگونه بيماري مرتبط با آب و غذا بر عملکرد تهيه و توزيع مواد غذايي مساجد ، تكايا و مكان هايي كه مراسم عزاداري در آن برگزار مي شود در  دو نوبت صبح و بعداز ظهر و در منطقه ثامن به صورت شبانه روزي نظارت مي کنند .

مهندس علي اصغر حسني خاطر نشان کرد :‌با توجه به اينکه  همزمان با برگزاري جلسات و مراسم مذهبي و عزاداري در مساجد و تكايا ، توزيع نذورات و غذا توسط هموطنان و هياتهاي مساجد صورت مي گيرد و از طرفي بروز بيماريهاي مرتبط با غذا بويژه بيماريهاي واگيردار روده اي در مكان هايي كه بصورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع مي شود بيشتر مي باشد در صورت رعايت نکردن ضوابط بهداشتي از جمله بهداشت فردي، محيطي و مواد غذايي در اين اماكن و مراسم عمومي با مسموميت هاي گسترده مواجه خواهيم شد.

وي گفت: ناظران بهداشتي علاوه بر توزيع غذا بر رعايت ضوابط بهداشتي كه بايد توسط مسئولين ايستگاههاي صلواتي ، محل هاي اسکان زائران  و هياتهاي امناي مساجد، تكايا و هياتهاي عزاداري رعايت شود نظارت دارند .

مدير گروه تخصصي بهداشت محيط و حرفه اي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با تاکيد بر ‌رعايت اصول بهداشتي به منظور پيشگيري از بروز بيماري هاي منتقله از آب و غذا از جمله، انجام پخت و پز در مکانهاي داراي شرايط بهداشتي مورد تائيد مراکز بهداشت اظهار داشت :‌تمامي افراد درگير در توزيع آب ، چاي ، غذا بايستي نسبت به دريافت کارت معاينه پزشکي اقدام کنند و رعايت بهداشت فردي آنها ضروري است.

وي افزود :‌استفاده از فرآورده هاي دامي با کشتار مجاز و بسته بندي شده مورد تائيد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکي ، توجه به تهيه مواد غذايي اوليه سالم و بهداشتي ، اجتناب از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده درمجاورت هم ، استفاده از نمکهاي بسته بندي يد دار و سالم سازي ميوه و سبزي ،استفاده ازظروف يکبار مصرف با پايه گياهي براي مواد غذايي گرم و ليوانهاي يکبار مصرف کاغذي براي چاي و نوشيدني هاي داغ ،از مواردي است که در تهيه و طبخ و توزيع نذورات بايد مورد توجه قرار گيرد.

مهندس حسني تاکيد کرد :‌همچنين تهيه و نصب وسايل اطفاء حريق به منظور جلوگيري و کنترل از آتش سوزي هاي احتمالي ، رعايت نظافت ، شستشو و گند زدايي مستمر سرويس هاي بهداشتي بر اساس دستور مراکز بهداشتي و جمع آوري ، انتقال و دفع زباله هاي توليد شده به صورت بهداشتي، دريافت مجوز بهداشتي براي افرادي که قصد توزيع نذورات را دارند با هماهنگي مسئولين برگزاري مراسم ها و هيات امناء مساجد و تکايا الزامي است.

وي گفت :‌ذبح و قرباني دام در جلو دسته هاي عزاداري و يا در محل تکايا و مساجد بدون دريافت مجوزهاي بهداشتي و هماهنگي هاي لازم با ادارات دامپزشکي ممنوع است و شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتي در سطح شهر مي توانند موارد را با شماره هاي تماس 1490 سامانه ارتباطات مردمي وزارت بهداشت و يا تلفن  38415001  مرکز بهداشت استان در ميان بگذارند.