آغاز به کار دوره کوتاه مدت حرفه اي،آموزش کنترل سرطان

نخستين دوره کوتاه مدت حرفه اي آموزش کنترل سرطان سطح مقدماتي ويژه پزشکان عمومي در دانشگاه علوم پزشکي مشهد آغاز به کار کرد.

به گزارش وب دا، اين دوره به همت مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي مشهد با 25 امتياز بازآْموزي ويژه پزشکان عمومي به مدت 20 روز در بيمارستان اميد برگزار مي شود.

دبير علمي دوره و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه اين دوره از سوم آبان به مدت سه هفته برگزار مي شود اظهار داشت: آموزش اصول پيشگيري، غربالگري، تشخيص زودرس، پيگيري، نحوه برخورد و مديريت عوارض درمان در بيماران مبتلا به سرطان از جمله محورهاي اين دوره آموزشي است.

دکتر فاطمه همايي خاطر نشان کرد: دوره مقدماتی آموزش کنترل سرطان ویژه پزشکان عمومی، دوره بازاموزی حرفه ای کوتاه مدت برای پزشکان عمومی است که مایلند درزمینه پیشگیری و تشخیص زودرس سرطانهای شایع، مراقبت پس ازدرمان بیماران سرطانی و درمان عوارض بیماران سرطانی فعالیت نمایند.

سرطان سومين عامل مرگ و مير در کشور

اين عضو هيات علمي گروه راديوتراپي و انکولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در ادامه اظهار داشت: سرطان بعد از بيماريهاي قلبي عروقي دومين عامل شايع مرگ و مير در كشورهاي توسعه يافته و سومين عامل مرگ در كشورهاي كمتر توسعه يافته است و به تنهايي بيش از بيماريهاي سل، ايدز و مالاريا افراد را بكام مرگ مي كشاند، بطوريكه در صورت عدم مداخله جهت پيشگيري از بروز آن در 10سال آينده شاهد مرگ بيش از 85 ميليون نفر در جهان خواهيم بود. در حال حاضر سرطان عامل 12درصد  مرگ و مير در سرتا سر جهان است.

وي با بيان اينکه در ايران سرطان سومين عامل مرگ و مير به شمار مي رود  تصريح کرد:  در حال حاضر سالانه بيش از نود هزار مورد جدید سرطان در کشور تشخیص داده می شود و بالغ بر 58 هزار نفر از مردم در اثر سرطان سالانه جان خود را از دست مي دهند.

دکتر همايي افزود: از طرفي با افزايش اميد زندگي و افزايش درصد سالمندي در جمعيت كشور، تغییر نامناسب سبک زندگی، محیط ناسالم و آلوده به آلاينده هاي سرطانزاي صنعتي  انتظار مي رود موارد بروز سرطان در دو دهه آينده بیشتر شود.

با برنامه ريزي صحيح مي توان از 40 درصد مرگ و مير ناشي از سرطان پيشگيري کرد

دبير علمي دوره و دانشيار دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار داشت: برخی گزارش ها تائید می نمایند که شاید بتوان با اتکای به برنامه ريزي صحيح  و علمي در جهت پيشگيري از بروز سرطانهاي قابل پيشگيري و كنترل عوامل خطر، نزديك به 40درصد مرگ و میر ناشي از سرطان را کاهش داد.

دکتر همايي با اشاره به اينکه 30 درصد سرطانها با تشخیص زودرس قابل درمان هستند گفت: این عوامل و نیز سیر رو به فزونی موارد جدید ابتلا به سرطان و نیز توان و ظرفیت محدود مراکز درمانی بیماران سرطانی ایجاب می نماید تا با تربیت و آموزش پزشکان عمومی علاقمند به فعالیت در این حوزه،  تحولی محسوس در تشخیص زودهنگام بیماری، غربالگری شایع ترین سرطانها و مدیریت بهینه عوارض و پیامدهای مستقیم و غیر مستقیم بیماری صورت گیرد.

وي تصريح کرد: به منظور تحقق پيشگيري هاي علمي و اصولي، این دوره آموزشی برگزار مي شود و پیش بینی شده است با افزایش سطح آگاهی های حرفه ایی واجدین و علاقه مندان به شرکت در دوره نسبت به سرطان های شایع دنیا و ایران ، تسهیل عملیات مربوط به غربالگری و تشخیص زودرس شایع ترین سرطان های کشور، پیگیری روند درمان بیماری و کنترل بهتر و کم هزینه تر عوارض ناشی از بیماری و دارو درمانی صورت پذیرد.