بسيج ملي براي کاهش مصرف قند، نمک و چربي اجرا مي شود

به منظور کاهش بيماريهاي غير واگير، بسيج ملي کاهش مصرف قند، نمک و چربي در مناطق زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد اجرا مي شود.

به گزارش وب دا، اين برنامه از 29 آذر الي 14 دي ماه با همکاري و مشارکت سازمانهاي موثر در امر سلامت همزمان با سراسر کشور در استان خراسان رضوي اجرايي خواهد شد.

بيماري هاي غير واگير مهمترين علت مرگ و مير در کشور به شمار مي روند و يکي از مهمترين عوامل خطر بيماري هاي غير واگير تغذيه نامناسب و مصرف زياد قند، نمک و چربي است.

در ايران شيوع ديابت در حدود 10 درصد گزارش شده است و حدود 50 درصد زنان و 39 درصد مردان 15 تا 64 ساله در کشور دچار اضافه وزن و چاقي هستند. مصرف قند و شکر روزانه 66 گرم است در حالي که بر اساس سبد مطلوب غذايي مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم  توصيه شده است.

سرطان پانکراس، بيماري هاي کليوي، فشار خون بالا، بيماري هاي قلبي بخصوص در زنان، نقرس، اختلال حواس و آلزايمر از ديگر عوارض مصرف زياد مواد قندي و شيرين به شمار مي رود.

افزايش مصرف روغن و چربي بوي‍ژه چربي هاي اشباع از طريق مصرف بي رويه فست فودها و غذاهاي چرب و سرخ شده نيز موجب افزايش شيوع بيماري هاي غير واگير شده است. سرانه مصرف روزانه روغن و چربي 46 گرم است که از سبد غذايي مطلوب(35 گرم) بيشتر است.

بر اساس مطالعات انجام شده متوسط مصرف نمک 10.8 گرم در کشور است که بيش از دو برابر مقدار توصيه شده سازمان بهداشت جهاني است.

لذا براي رفع اين معضلات نياز است بخش هاي مختلف توسعه، مشارکت همه جانبه داشته باشند و به همين منظور نشست هم انديشي با هدف اجراي هر چه بهتر اين برنامه با حضور روسا و مسئولان سازمانها و ادارات روز دوشنبه، 25 آبان در دفتر رييس دانشگاه علوم پزشکي مشهد مي شود.