طلب 44 هزار ميلياردي بيمارستانهاي کشور از بيمه ها

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بیمه ها 44 هزار میلیارد ریال به بیمارستان های کشور بدهکار هستند.

به گزارش وب دا، دکتر محمد حاجی آقاجانی در حاشیه اجلاس مشترک معاونان درمان دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور با مدیران کل سازمان بیمه سلامت ایران اظهار داشت: اسناد پرداخت نشده مربوط به 570 بیمارستان در سطح کشور مي باشد و قرار است طی چند روز آینده 10 هزار میلیارد ریال از این میزان پرداخت شود.
وی بیان کرد: تعویق در پرداخت های بیمه مشکلاتی را برای بیمارستان ها ایجاد کرده است و از فروردین ماه مطالبات پرداخت نشده است.وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر دریافتی از مردم به سه و شش درصد کاهش یافته است لذا عمده منابع تامین کننده بیمارستان ها بیمه ها هستند.

تا کنون 10 هزار ميليارد ريال براي بازسازي و بهسازي بيمارستانها هزينه شده است
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي در خصوص بازسازی بیمارستان ها گفت: تاکنون قریب به 10 هزار میلیارد ریال هزینه شده است و وضعیت بیمارستان ها از لحاظ ابنیه و تجهیزات به حدی فرسوده است که به اعتبار بیشتری نیاز دارد.

کمبود تخت بستري در کشور يک مشکل جدي است
وی ادامه داد: مشکل دیگر، بحث زیر ساخت هاست که ما در حال حاضر در کشورمان در مجموعه وزارت و بخش خصوصی ، یک و نیم تخت به ازای جمعیت داریم و کمبود تخت بستری در کشور جدی است.
به گفته وی، صف انتظار و شلوغی بیمارستان ها به دليل کمبود تختهاي بيمارستاني است که  این گلایه را در مردم ایجاد کرده است.
وی با اشاره به اينکه فرسودگی بالای 35 سال برخی از بیمارستان های کشور از مشکلات مربوطه است، گفت: طرح نظام سلامت برای باز سازی بیمارستان ها اقداماتی انجام داده است.
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي خاطر نشان کرد: کمبود پرستار را از دیگر مشکلات در بیمارستان های کشور عنوان کرد.

توزيع 9 هزار قلم تجهيزات پزشکي در ميان بيمارستانهاي کشور

دکتر آقاجاني ادامه داد: بخشي از تجهیزات پزشکی بيمارستان ها فرسوده شده است و به همين منظور، حدود 16 هزار قلم تجهیزات پزشکی سرمایه ای در حال خریداری است .
وی خاطر نشان کرد: تاکنون حدود 9 هزار قلم از این 16 هزار قلم خریداری شده و در اختیار بیمارستان ها قرار گرفته است.
وی افزود: وضعیت بیمارستان های وزارت بهداشت به لحاظ فیزیکی و اقامتی بهتر است، ولی عقب ماندگی دارد.
دکتر آقاجاني گفت: شاخص های تخت به ازای جمعیت در دنیا متفاوت است و در کشور های توسعه یافته مثل ژاپن 5/13 تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت دارد.
وی گفت:شاخص در اروپا هفت و نیم تخت به ازای هر یک هزار نفر است و در کشورهاي همسایه دو و نیم تخت به ازای هر هزار نفر است، در حالیکه این شاخص در کشور ما یک ونیم است.

به 80 تا 100 هزار تخت بيمارستاني جديد نياز داريم
معاون درمان وزير بهداشت درمان و آموزش پزشکي  گفت: ما برای اینکه به شاخص های  کشورهای منطقه برسیم بین 80 تا 100 هزار تخت بیمارستانی کمبود داریم.
وی بیان کرد: در حال حاضر مجموع تخت های بیمارستان های خصوصی و دولتی 120 هزار تخت است.
دکتر آقاجاني با بیان اینکه توان دولت و منابع دولت برای توسعه تخت های بیمارستانی محدود است، گفت: به طور متوسط تجربه سال های قبل این است که فقط توان توسعه دو هزار تخت بیمارستانی رادر سال داریم.
وی بیان کرد: با این توان ،40 سال زمان نیاز است کمبود تخت های بیمارستانی جبران شود و این نیازمند همکاری دستگاه های مختلف و همچنین خیرین و سازمان های مردم نهاد و منابع مختلف شهرداري  است.

بدون همراهي خيران و مسئولان امکان رسیدن به شاخص های تخت بیمارستانی وجود ندارد
معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: بدون کمک استانداران، مردم و خیرین و منابع بخش خصوصی به تنهایی امکان رسیدن به شاخص های تخت بیمارستانی وجود ندارد.
وی ادامه داد: کمبود تخت در کشور به ویژه در مشهد جدی و هم بحرانی است که وزارت بهداشت آمادگی دارد که اگر مسئولین محلی کمک کنند اين وزارتخانه نيز همکاري لازم را داشته باشد.

اجلاس مشترک معاونان درمان دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور روز شنبه با مدیران کل سازمان های بیمه سلامت ایران به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز و روز یکشنبه به کار خود پایان می دهد.