تشديد نظارت تيم هاي نظارتي بهداشت محيط در دهه پاياني ماه صفر

  • PDF

مدير بهداشت محيط و حرفه اي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد از تشديد فعاليت تيم هاي نظارتي بهداشت محيط در دهه پاياني ماه صفر خبر داد.

به گزارش وب دا،مهندس حسني با اشاره به اينکه تيم هاي نظارتي از ابتداي ماه محرم فعاليتهاي ويژه اي را در دستور کار خود قرار داده اند اظهار داشت:  گروههاي  نظارتي و بازرسي به منظور پيشگيري از بروز بيماريهاي منتقله از آب و غذا و کنترل بهداشتي  از اماکن اسکان زائران از جمله حسينيه ، تکايا، مدارس و همچنین از مراکز تهيه و توزيع ، که درطبخ و توزیع مواد غذایی در بین زائرین نقش دارند  به طور مستمر بازديد مي کنند.

وي خاطر نشان کرد: در اين مدت 80 تيم نظارتي در مشهد و در هر شهرستان نيز يک تا دو تيم فعاليت هاي ويژه اي را به منظور کنترل سلامت مردم بر عهده دارند.

مدير بهداشت محيط و حرفه اي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزاری دوره های آموزشی بهداشتی ویژه برگزار کنندگان مراسم های مذهبی،توزیع پیام های بهداشتی، نصب بیلبورد و بنرهای حاوی پیام های مرتبط با رعايت بهداشت وسلامتي را از دیگر اقدامات اين معاونت، در این ایام برشمرد و خاطر نشان کرد :به منظور جلوگیری از انتقال بیماری ، ‌تمامی افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی در هیئت ها و تکایا ، مساجد و خیمه های عزاداری فعالیت می کنند باید کارت بهداشتی دریافت کنند.

مهندس علی اصغر حسنی با تاکید بر لزوم رعایت بهداشت در محافل و مراسم های عزاداری به ویژه در زمان پخت و تهیه غذا افزود: ‌به منظور جلوگیری از بروز هر گونه بیماری، هیئت های مذهبی از پذیرفتن مواد غذایی با حجم زیاد از افراد ناشناس خودداری کنند.

وي  تهیه و نصب وسایل اطفاء حریق به منظور جلوگیری و کنترل آتش سوزی های احتمالی ، رعایت نظافت ، شستشو و گند زدایی مستمر سرویس های بهداشتی بر اساس دستور مراکز بهداشتی و جمع آوری، انتقال و دفع زباله های تولید شده به صورت بهداشتی، همچنین داشتن ظروف استاندارد بسته‌بندی غذا، عدم استفاده از مواد رنگی غیرمجاز، انجام گندزدایی بهداشتی، گل‌گیری، انگل‌زدایی را از نکاتی برشمرد که در این مراسم ها باید رعایت شود.

وی تأکید کرد: مواد غذایی عرضه شده باید دارای پروانه بهداشت باشند و زمان نگهداری مواد غذایی هم مهم بوده و توصیه می‌ شودکه پخش غذا از زمان آماده شدن تا زمان توزیع، حداکثر 2 ساعت باشد و اگر نیاز به زمان بیشتری دارد در یخچال و یا دمای بالای 60 درجه سانتیگراد نگهداری شود.

مهندس حسنی تصریح کرد: شرایط بهداشتی مکان‌ها مانند لوله کشی آب شرب، کارت بهداشت و لباس مناسب اعضای فعال در ایستگاه‌ها، هیئت و تکایا و ... از ملزومات بهداشتی هر مجموعه هیئتی می باشد و باید فعالان این مجموعه‌ها طبق قانون، این موارد را رعایت کنند.

وی همچنین ذبح و قربانی دام در جلو دسته های عزاداری و یا در محل تکایا و مساجد را بدون دریافت مجوزهای بهداشتی و هماهنگی های لازم با اداره‌های دامپزشکی ممنوع اعلام کرد .

مدیر گروه بهداشت محیط و حرفه‌ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در سطح شهر می‌توانند موارد را با شماره های تماس 190و 1490 و 38415001 در میان بگذارند .

..............................................................................................................................................................................................................................

خواننده ارجمند

شما مي‌توانيد سؤال، پيشنهاد، انتقاد و نظر خود را در خصوص این خبر از طريق درگاه زیر، براي ما ارسال كنيد.

چنانچه نظرات شما، امكان نمايش عمومي داشته باشد، پس از تأييد، حداکثر 24 ساعت بعد در همین صفحه براي همگان، نمايش داده مي‌شود.  اگر نظرتان، نياز به پاسخ‌دهي داشته باشد، پاسخ از طريق ايميل براي شما ارسال مي‌شود.(در صورت صحيح‌بودن آدرس ايميل شما) همچنين اگر نظرات شما، زياد است و يا تمايل داريد از طريق ايميل، با ما ارتباط داشته باشيد، لطفا از آدرس الکترونیکی  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید (این نشانی پست الکترونیک دربرابر spambot ها و هرزنامه ها محافظت می شود. برای مشاهده آن شما نیازمند فعال بودن جاواسکریپت هستید ) استفاده كنيد.