آغاز بسيج ملي کاهش مصرف قند، نمک و چربي در مناطق زير پوشش دانشگاه

  • PDF

همزمان با سراسر کشور، طرح ملي کاهش مصرف نمک و چربي در مناطق زير پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد آغاز شد.

به گزارش وب دا، این طرح از  29 آذر الی 14 دی ماه به منظور ترویج فرهنگ کاهش مصرف قند، نمک، و چربی و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های غیر واگیر اجرا می شود.

کارشناس مسئول بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اینکه تغذيه نامناسب و مصرف زياد قند، نمک و چربي از مهمترين عوامل خطر بيماريهاي غيرواگير به شمار مي رود گفت : حدود 50 درصد زنان و 39 درصد مردان 15 تا 64 ساله در کشور دچار اضافه وزن و چاقي هستند.

دکتر زهرا اباصلتی با تاکيد بر اينکه ذائقه کودکان را بايد از سالهاي ابتدايي زندگي به مواد غذايي کم نمک عادت داد خاطر نشان کرد: استفاده از غذاهاي شور و پرنمک زمينه ساز بسياري از بيماري ها از جمله پرفشاري خون، سکته هاي قلبي و عروقي،سرطان معده و پوکي استخوان مي شود.

دکتر زهرا اباصلتی مصرف قند و شکر روزانه افراد را 66 گرم عنوان کرد و گفت : اين در حالي است که براساس سبد مطلوب غذايي مصرف روزانه قند و شکر حداکثر 40 گرم توصيه شده است.

وي افزود: افزايش مصرف روغن و چربي بويژه چربي‌هاي اشباع از طريق مصرف بي‌رويه فست‌فودها و غذاهاي چرب و سرخ شده نيز موجب افزايش شيوع بيماريهاي غيرواگير شده است.

دکتر اباصلتي  با اشاره به اينکه بي تحركي و افزايش وزن سبب افزايش چربي خون ميشوند که خطر بیماری های قلبی- عروقی را بالا می برند افزود: براي کاهش چربي خون ضمن استفاده از غذاهاي آب پز و تنوري برنامه هاي ورزشي همچون پياده روي، شنا و دوچرخه سواري بايد مورد توجه قرار گيرد.

کارشناس مسئول بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد سرانه مصرف روزانه روغن و چربي را در کشور 46 گرم اعلام کرد و گفت: سرانه مصرف روزانه روغن و چربي در کشور  35 گرم بیشتر از سبد غذايي مطلوب است.

دکتر اباصلتي همچنين متوسط مصرف نمک را در کشور  8/10 گرم اعلام نمود که اين ميزان بيش از  2 برابر مقدار توصيه شده سازمان جهاني بهداشت مي‌باشد.