تدوین برنامه های تحول آموزش علوم پزشکي مرحله جدیدی از طرح تحول نظام سلامت است

معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: تدوین برنامه های تحول آموزش علوم پزشکي مرحله جدیدی از طرح تحول نظام سلامت است.

به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا دارابي در نشست شوراي دانشگاه علوم پزشکي مشهد که در سالن اجتماعات بيمارستان قائم (عج) برگزار شد با اشاره به اينکه به دنبال برنامه تحول نظام سلامت در حوزه هاي درمان و بهداشت، برنامه تحول در حوزه آموزش نيز به دانشگاههاي علوم پزشکي ابلاغ شده است اظهار داشت: باید با یک نگاه بنیادی به تحول در حوزه آموزش علوم پزشکي به ساماندهي بیمارستان های آموزشي، تحول در سنجش های علوم پزشکي خصوصا در آزمون های جامع و بورد و بازبیني ملاک های ارتقاء اساتید حوزه علوم پزشکي پرداخت.

وي خاطر نشان کرد: تحول در نظام آموزش علوم پزشکي با تأکید بر اولویتهای کشور به عنوان گام چهارم طرح تحول نظام سلامت مطرح و وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکي خود را به تحقق اثربخش آن متعهد مي داند.

معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد  افزود: بر اساس اين برنامه کشور به ده منطقه تقسيم شده که سه استان خراسان شامل دانشگاههاي مشهد، سبزوار، بيرجند، گناباد، خراسان شمالي و دانشکده هاي علوم پزشکي مستقر در منطقه به عنوان کلان منطقه نه اين مجموعه است و دانشگاه علوم پزشکي مشهد به عنوان مسئول اين منطقه انتخاب شده است.

دکتر دارابي با اشاره به تغییرات اساسي در چهره بیماریهای کشور به ويژه افزایش میزان بار بیماریهای غیرواگیر، وظهور فناوریهای نوین و پیشرفته تشخیصي و درماني، تغییرات در هرم جعمیتي کشور اظهار داشت: بر اين اساس بازنگری در روند تربیت نیروی انساني بخش سلامت در راستای تحقق آموزش پاسخگو بیش از پیش ضروری به نظر مي رسد.

وي  بررسی، و پیش بینی نیروی انسانی سلامت مورد نیاز در منطقه،اعلام ظرفیت دانشجویان در رشته ها و مقاطع مراکز تحت پوشش،ارزشیابی دوره ای دپارتمانها، گروه های آموزشی، بیمارستان های آموزشی و دانشکده های تحت پوشش بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت و درمان و بررسی و اعطای مجوز گسترش دپارتمان ها، گروه های آموزشی، بیمارستان های آموزشی و دانشکده ها با رعایت استانداردها و در چارچوب سند آمایش سرزمین را از جمله مواردي برشمرد که تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های آن به مناطق تفويض شده است.

معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد افزود: در راستاي تحقق طرح تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشکي و آمايش سرزمين و با تأکيد بر اولويتهاي کشور و کلان منطقه نهم، دبيرخانه ستاد تحول و نوآوري آموزش و آمايش سرزمين کلان منطقه ي نهم در دانشگاه علوم پزشکي مشهد شکل گرفت.

دکتر دارابي خاطر نشان کرد: هدف اصلي اين ستاد،  عملياتي ساختن مأموريتهاي مشترک و ويژه واسپاري شده در تفاهم نامه منعقد شده بين معاون آموزشي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي و رئيس دانشگاه علوم پزشکي مشهد مي باشد.

وي گفت :به منظور عملياتي ساختن طرح تحول و نوآوري آموزش، براي هر بسته يک کارگروه متشکل از اعضاي هيئت علمي و کارشناسان مرتبط با آن بسته زير نظر دبيرخانه ستاد تشکیل و براي هر کارگروه دبير تعيين گرديد و مقرر شد تا جلسات کارگروه هر دو هفته يکبار برگزار گردد.

مدیر مرکز توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد نيز در اين نشست با اشاره به اينکه يکي از بسته هاي تحول نظام سلامت، بسته آمايش سرزميني است اظهار داشت: بر اين اساس 5 ماموريت ويژه شامل توسعه دندانپزشکي و علوم مرتبط،‌توسعه دانش هنر و سلامت، توسعه دانش علوم اعصاب، توسعه علوم تغذيه و توسعه دانش طب تسکيني بر عهده منطقه نه کشور نهاده شده است.

دکتر اعتضاد رضوي با بيان اينکه در اين راستا دبيرخانه منطقه با مسئوليت دانشگاه علوم پزشکي مشهد تشکيل شده است خاطر نشان کرد: همکاري در تدوين، بازنگري و توسعه کوريکورلوم هاي آموزشي مرتبط، گسترش زير ساختهاي لازم براي تربيت سرمايه انساني مورد نياز منطقه و کشور، تلاش جهت تامين اعضاي هيات علمي و نيروهاي متخصص و شناسايي و جلب همکاري ساير مراکز و دانشگاههاي علوم پزشکي کشور از جمله اقداماتي است که در اين راستا در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر مرکز توسعه آموزش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصريح کرد: بر اساس سند آمايش سرزميني 18 ماموريت فرا منطقه اي نيز تعيين شده است که بر اين اساس، رابطيني براي هر دانشگاه و دانشکده مشخص شده که در جهت اجراي اهداف و ماموريتهاي ويژه همکاري هاي لازم را داشته باشيم.

وي با اشاره به اينکه به منظور اجراي ماموريتهاي محوله، جلسات مستمر با حضور نمايندگان دانشگاهها و دانشکده هاي خراسان بزرگ به ميزباني دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار مي شود خاطر نشان کرد: سند آمايش سرزميني در راستاي اجراي اثر بخش بسته هاي تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشکي و همچنين در راستاي بهره مندي از ظرفيتهاي بالقوه موجود در مناطق آمايشي کشور اجرا مي شود.

گفتني است: نوزدهمين جلسه شوراي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با حضور رييس دانشگاه ، معاونين، روساي دانشکده ها و بيمارستانها با محوريت ارائه کليات بسته هاي تحول و نوآوري آموزش علوم پزشکي و فرايندهاي در دست اقدام، دستورالعمل  فرايند پيشنهاد مديران گروههاي آموزشي به رييس دانشگاه و اعطاي پايه تشويقي به برگزيدگان پژوهشي در سالن اجتماعات بيمارستان قائم(عج) برگزار شد.

خواننده ارجمند

شما مي‌توانيد سؤال، پيشنهاد، انتقاد و نظر خود را در خصوص این خبر از طريق درگاه زیر، براي ما ارسال كنيد.

چنانچه نظرات شما، امكان نمايش عمومي داشته باشد، پس از تأييد، حداکثر 24 ساعت بعد در همین صفحه براي همگان، نمايش داده مي‌شود.  اگر نظرتان، نياز به پاسخ‌دهي داشته باشد، پاسخ از طريق ايميل براي شما ارسال مي‌شود.(در صورت صحيح‌بودن آدرس ايميل شما) همچنين اگر نظرات شما، زياد است و يا تمايل داريد از طريق ايميل، با ما ارتباط داشته باشيد، لطفا از آدرس الکترونیکی  این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید این نشانی پست الکترونیک دربرابر spambot ها و هرزنامه ها محافظت می شود. برای مشاهده آن شما نیازمند فعال بودن جاواسکریپت هستید (این نشانی پست الکترونیک دربرابر spambot ها و هرزنامه ها محافظت می شود. برای مشاهده آن شما نیازمند فعال بودن جاواسکریپت هستید ) استفاده كنيد.