رشد بيش از 19 درصدي توليدات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد

دانشگاه علوم پزشکي مشهد در دو سال گذشته بيشترين ميزان رشد را در زمينه توليدات علمي در ميان دانشگاههاي علوم پزشکي کشور به خود اختصاص داده است.

به گزارش وب دا، معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در جشنواره پژوهش و فناوري که با حضور دکتر مهرابي بهار رييس دانشگاه و جمعی از معاونان،مديران، اعضاي هيات علمي و محققان و پژوهشگران در تالار ابن سينا برگزار شد اظهار داشت: در سالهاي 2013 و 2014 دانشگاه علوم پزشکي مشهد با 19.66 درصد بيشترين رشد را در زمينه توليدات علمي داشته است.

دکتر محسن تفقدي خاطر نشان کرد: اين رشد علاوه بر همت و تلاش محققان و پژوهشگران دانشگاه، نشان دهنده آن است که محدوديت هاي مالي اين سالها به حوزه پژوهش اين دانشگاه آسيب کمتري را وارد کرده است.

کسب رتبه سوم دانشگاه علوم پزشکي مشهد در حوزه پژوهش و فناوري

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه در سالهاي گذشته کميت توليدات علمي يکي از رويکردهاي اصلي وزارت بهداشت در ارزشيابي دانشگاهها به شمار مي رفت اظهار داشت: وزارت بهداشت در ارزشیابی اخیر به کیفیت فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها توجه ويژه ای نشان داد و ارتقاء کيفيت تحقيقات مرتبط با سلامت و تطابق بيشتر با شاخص هاي رتبه بندي بين المللي دانشگاه ها را مد نظر قرار داده است.

دکتر تفقدي خاطر نشان کرد: بر اين اساس در آخرین رتبه بندی پژوهشی دانشگاههای علوم پزشکی تیپ یک کشور، دانشگاه علوم پزشکي مشهد براي نخستين بار، با 2 پله صعود نسبت به سال قبل پس از دانشگاههای علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی به رتبه سوم ارتقاء یافت.

وي تصريح کرد: در محور توليد علم که حدود 90 درصد امتيازات را شامل مي شود شاخص هايي همچون تعداد مقالات منتشر شده دانشگاه، کيفيت مقالات (مقالات چاپ شده در 25 درصد مجلات برتر هر رشته علمي)، مقالات علمي دانشگاه که حاصل همکاريهاي بين المللي بوده و نيز ميزان استنادات به مقالات دانشگاه مورد ارزيابي قرار گرفته است.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد، توجه به زير ساختهاي پژوهشي، بودجه هاي هزينه شده و تعداد نيروي انساني عضو هيات علمي را از ديگر محورهاي مورد بررسي در ارزشيابي سال جاري برشمرد و اظهار داشت: بدين ترتيب اين دانشگاه با کسب امتياز 896.39 رتبه سوم را به خود اختصاص داد.

تصويب 798 طرح پژوهشي از ابتداي امسال تا کنون

معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشکي مشهد به فعاليتهاي پژوهشي اين دانشگاه در يک سال اخير اشاره کرد و اظهار داشت: از ابتداي امسال تا کنون 798 طرح پژوهشي با اعتباري بيش از 53 ميليارد ريال به تصويب رسيده است که کار اجرايي اين طرحها آغاز شده است.

دکتر تفقدي خاطر نشان کرد: در سال گذشته نيز يک هزار و 191 طرح پژوهشي با اعتباري بالغ بر 70 ميليارد ريال دراين دانشگاه به تصويب رسيد.

وي برگزاري دوره هاي آموزشي توانمند سازي و مشاوره، تعيين اولويت هاي پژوهشي و بازنگري مجدد آن ، تعيين گرنت هاي پژوهشي براي اولويت هاي پژوهشي، تشکيل کميته اخلاق پژوهشي در دانشکده هاي دندانپزشکي، داروسازي و پزشکي و جذب هيات علمي پژوهشي از جمله اقدامات در راستاي توسعه پژوهش در دانشگاه برشمرد.

استقرار 40 شرکت دانش بنیان درمراکز رشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد

دکتر محسن تفقدی با اشاره به فعالیت دو مرکز رشد فناوری دارویی و فناوری سلامت در پژوهشکده بوعلی دانشگاه اظهار داشت: تا کنون 40 شرکت در این مراکز مستقر شده اند و محصولات مختلفی نیز در عرصه فناوري وارد بازار شده است.

وی خاطر نشان کرد: در سال جاري در حوزه فناوري 9 مجوز به شرکتهاي دانش بنيان ارائه شده است.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد از شرکتهاي دانش بنيان حمايت مادي و معنوي مي شود اظهار داشت: بدين منظور، در سال گذشته 900 ميليون تومان و در سال نيز 250 ميليون تومان تسهيلات به اين شرکتها اعطا شده است.

در حال ساخت بودن 5 اتاق تميز در دانشگاه علوم پزشکي مشهد

دکتر تفقدي در ادامه به در حال ساخت بودن 5 اتاق تميز در اين دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: اين طرحها در حوزه هاي ساخت داروهاي بيوطب، ايمونولوژي، تجهيزات پزشکي، توليد نيمه صنعتي دارو و سلولهاي بنيادي در دانشگاه علوم پزشکي مشهد در حال اجراست.

کسب دو عنوان برتر در حوزه انتشارات دانشگاه

وي در ادامه با اشاره به اينکه به همت اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد از ابتداي امسال تا کنون، 44 عنوان کتاب در اداره انتشارات اين دانشگاه منتشر شده است اظهار داشت: اعضاي هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد، در سال گذشته نيز موفق به  تاليف، ترجمه و چاپ 78 عنوان کتاب(تاييد شده در سامانه پژوهان) شدند.

معاون پژوهش و فناوري دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: در يک سال اخير اداره انتشارات دانشگاه موفق به کسب دو عنوان برتري در حوزه واسپاري و انتشارات شده است.

دکتر تفقدي افزود: همچنين در سال جاري، سه تن از اعضاي هيات علمي دانشگاه نيز موفق به کسب عنوان برتري در حوزه تاليف کتاب شدند.

گفتني است: جشنواره پژوهش و فناوری و تقدیر از برگزیدگان پژوهشی و تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صبح امروز در تالار ابن سينا دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار شد.

اين جشنواره با هدف گسترش روحيه تحقيق و پژوهش و جلب مشارکت حداکثري خانواده بزرگ محققان دانشگاه و استفاده از توان و استعداد علمي و نيز پاسداشت تلاش آنان در اين عرصه برنامه ريزي و برگزار شد.

در اين جشنواره از 50 برگزيده دانشگاه علوم پزشکي مشهد در حوزه پژوهش و فناوري و در محور هاي برگزيدگان پژوهشي جوان و آزاد دانشگاه، فناور برتر دانشگاه، تاليف و ترجمه برتر، مراکز تحقيقات و مجلات علمي پژوهشي برتر، همايش علمي پژوهشي برتر و دانشجويان برتر قدرداني شد.

IMAGE
گذری بر رخداد ۲۳ آذر ۱۳۵۷ مشهد ( پنج شنبه, 23 آذر 1396 )