شیوع بیماریهای غیرواگیر با تغذیه ناسالم

  • PDF

مسوول بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  تغذیه ناسالم یکی از مهم ترین عوامل گسترش بیماریهای غیر واگیر دار در  جامعه به شمار مي رود.

 

به گزارش وب دا، دکتر زهرا اباصلتی همزمان با بسیج آموزش اصلاح الگوی تغذیه سالم در طول روزهای 29 آذرماه تا 14 دی ماه افزود: مصرف بی رویه روغن، نمک و قند و شکر نقش بسزایی در ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، سرطان ها نظیر سرطان پانکراس، نقرس و آلزایمر دارد.
وی با بیان اینکه اکنون مصرف نمک در استان خراسان رضوی دو برابر میانگین سبد مطلوب غذایی است، گفت: سبد مطلوب مصرف نمک 11 گرم در روز است و مصرف بی رویه آن افزایش فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی را بدنبال دارد.
وی بیان کرد: طبق تحقیقات انجام شده سرانه مصرف قند و شکر 40 گرم در روز توصیه شده که اکنون مصرف آن در خراسان رضوی و کشور 66 گرم است.
به گفته وی، همچنین میزان مطلوب روغن 35 گرم در روز توصیه شده که در سبد غذایی خراسان رضوی این میزان اکنون 46 گرم است.
وی با بیان اینکه نوع تغذیه با بیماریهای شایع در جامعه همخوانی دارد، افزود: مصرف غذاهای کم نمک، کم چربی و کم شیرینی مهم ترین راهکار پیشگیری از بیماریهای غیر واگیردار است.
دکتر اباصلتی گفت: بدین منظور باید محصولات غذایی مجوز تولید داشته باشند که مقدار نمک و قند آن کم باشد و از سوی دیگر مردم نیز باید به نشانگان های رنگی روی بسته بندی محصولات غذایی دقت کنند.
مسوول بهبود و اصلاح تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برنامه های بسیج آموزش اصلاح الگوی تغذیه اظهار کرد: برگزاری برنامه های آموزشی برای دانش آموزان، مهدکودک ها، کارکنان ادارات و عموم مردم در خانه های فرهنگ شهرداری در این زمینه دنبال می شود.
به گفته وی، برپایی مسابقات مقاله نویسی، نقاشی در مدارس و برگزاری جشنواره های غذایی از جمله برنامه ها برای فرهنگ سازی الگوی تغذیه سالم به شمار می رود.
وی خاطر نشان کرد: بدین منظور 11 عنوان کتابچه با موضوع تغذیه سالم و پیشگیری از بیماریها برای اطلاع رسانی عمومی در شهرستان های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی توزیع شده است.