رعايت اصل خودمراقبتي مهمترين راهکار در پيشگيري از آنفلوانزا

رييس اداره مراقبت از بيماري هاي وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي، رعايت اصل خود مراقبتي و اصول بهداشتي را مهمترين راهکار در پيشگيري از آنفلوانزا عنوان کرد.

به گزارش وب دا، دکتر سروش در کارگاه کشوري نظام مراقبت بيماري  آنفلوانزا و مديريت باليني که به ميزباني دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار شد اظهار داشت: با توجه به بروز بيماري آنفلوانزا به طور ساليانه در فصل سرد سال، در بخش عمده‌اي از کشورهاي نيمه شمالي جهان، ارتقاء نظام مراقبت از اين بيماري امري ضروري است.

وي گفت: نظام مراقبت به صورت کاملاً هوشيار و آگاه مي‌بايست در امر مداخلات پشتيبان و اقدامات پيشگيرانه و درمان مناسب در تمام سطوح ظرفيت سازي نمايد و از يک سيستم IT بهره‌گيري نمايد.

رئيس اداره مراقبت از بيماريهاي وزارت افزود : خوشبختانه نظام سلامت کشور از سيستم IT مناسب در موضوع مراقبت آنفلوانزا برخوردار است و روز به روز در ارتقاء اين برنامه تلاش مي‌نمايد.

وي تشويق مردم به رعايت اصول بهداشتي به خصوص خود مراقبتي وسيع و در راس آن شستشوي مکرر دست‌ها و همچنين رعايت فاصله مناسب حداقل يک متر را در افراد داراي علائم تنفسي از مهمترين وظايف نظام مراقبت از بيماري آنفلوانزا بر شمرد و ادامه داد: توجه به گروههاي آسيب پذير شامل افراد بالاي 65 سال، کودکان زير 5 سال، مادران باردار، بيماران مبتلا به بيماريهاي مزمن تنفسي مانند آسم، افراد مبتلا به ديابت ، بيماريهاي قلبي، بيماران داراي عضو پيوندي، افرادي که شيمي درماني مي‌کنند و افراد تحت درمان با آسپرين و بيماراني که تحت درمان کورتون مي‌باشند را از ديگر وظايف نظام مراقبت از بيماري برشمرد.

دکتر سروش در ادامه ضمن اشاره به آسيب پذير بودن مادران باردار در برابر بيماري آنفلوانزا بر انجام واکسيناسيون اين گروه و ديگر گروههاي آسيب‌پذير در اواخر فصل تابستان و  شروع فصل پاييز به صورت همه ساله تاکید کرد و از پزشکان و دندانپزشکان شاغل در بخش‌هاي دولتي و غيردولتي خواست از تجويز و پيشنهاد تزريق دگزامتازون و ساير رده‌هاي کورتون در خصوص مراجعين با علائم آنفلوانزا  خودداري نمايند.

دکتر سروش از مردم خواست در اين شرايط انجام خود درماني و مصرف خود سرانه آنتي بيوتيک خودداري شود و ضمن استراحت کامل و نوشيدن مايعات فراوان به منظور عدم انتقال بيماري به سايرين از حضور در مجامع عمومي و دست دادن و بوسيدن ساير افراد خودداري نمايند.

در ادامه اين کارگاه، دکتر دهقان نيري متخصص عفوني دانشگاه علوم پزشکي مشهد نيز در اين کارگاه در خصوص مديريت باليني و عوارض بيماري آنفلوانزا به ايراد سخنراني پرداخت.

کارگاه کشوري نظام مراقبت بيماري آنفلوانزا و مديريت باليني آن با حضور مدیران گروههای تخصصی مبارزه و پیشگیری از بیماریها و کارشناسان مبارزه با بيماريهای 18 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکي کشور ،کارشناس آزمایشگاه های اقماری آنفلوانزای کرمان و مشهد و 19 شهرستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار شد.

اين کارگاه با حضور دکتر سروش رئيس اداره مراقبت از بيماريها و دکتر همتي کارشناس ارشد اداره مراقبت از بيماريهای وزارت و دکتر سيد کاظم فرهمند قائم مقام معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد برگزار شد.