دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رشته علوم اعصاب جایگاه بالایی در سطح کشور دارد

مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امور توان بخشی گفت:  دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم اکنون در حوزه علوم اعصاب در سطح کشور از جایگاه بالایی برخوردار است.

به گزارش وب دا، دکتر محمد تقی جغتایی در سمپوزیوم تکامل و اختلالات آن در کودکان افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد توانایی راه اندازی رشته فلوشیپ (فوق تخصصی) مربوط به رشد و تکامل عصبی را دارد که این اقدام به توسعه علوم اعصاب و روان در کشور کمک شایانی خواهد داشت.
به گفته وی در این دانشگاه متخصصان به نام کشور در حوزه علوم اعصاب به خصوص استادان نورولوژی و روانپزشکی اطفال فعالیت دارند.
وی در بخشی از سخنانش با اشاره به اختلالات تکاملی در کودکان گفت: درمان اختلالات تکاملی کودکان از دوران جنینی تا سه سالگی میسر است، چراکه مغز انسان در دوران جنینی و بعد از تولد بیشترین رشد خود را دارد، لذا اگر کودک مبتلا به اختلال تکاملی به موقع شناسایی نشود، موفقیت درمان کاهش می یابد.
وی بیان کرد: سیستم عصبی اولین ارگان در بدن است که رشدش آغاز می شود، لذا مهمترین زمانهای مربوط به رشد و تکامل کودکان یا به سالهای قبل تولد و یا پس از تولد باز می‎گردد.
وی با بیان اینکه محیط خانوادگی و اجتماعی نقش مهمی در رشد تکاملی کودک دارد، افزود: مغز دستگاهی است که رشدش بستگی به محیطی دارد که کودک در آن رشد و بالندگی می‌ یابد و بدین گونه بازی کردن، خواندن تلویزیون، نگاه کردن و گوش کردن می تواند ظرفیت‌های مغز کودک را افزایش دهد.
مشاور وزیر بهداشت در ادامه خاطر نشان کرد: نوع رفتار پدر و مادر و بستگان و محیطی که نوزاد در آن رشد می‌کند بر مغز و شخصیت او در بزرگسالی بسیار تاثیر گذار است.
دکتر جغتایی افزود: بر اساس تحقیقات انجام شده فرزندانی که در محیط ‌های دارای مشکلات خانوادگی و اجتماعی رشد می‌کنند، در آینده نیز مشکلات بسیاری را خواهند داشت.
وی اتیسم را یکی از اختلالات تکاملی در کودکان عنوان کرد و گفت: در حال حاضر از هر 60 کودک یک نفر به اتیسم مبتلاست، درحالیکه این میزان درگذشته یک کودک مبتلا به ازای هزار کودک را شامل می شد.