انجام بیش از 9 هزار عمل جراحی و ارائه خدمات اورژانس به 113 هزار نفر در طرح بسیج سلامت نوروزی

دبیر کمیته بهداشت درمان و محیط زیست خراسان رضوی از انجام بیش از 9 هزار عمل جراحی و ارائه خدمات اورژانس  بیمارستانی به 113 هزار نفر در طرح بسیج سلامت نوروزی خبر داد.

به گزارش وب دا، دکتر مرتضی احتشام فر با اشاره به اینکه فعالیت رسمی کمیته بهداشت و درمان از 27 اسفند آغاز و تا پانزده فروردین ادامه داشت اظهار داشت: در این مدت 113 هزار و 977 نفر به اورژانس بیمارستانها و 334 هزار و 729 نفر نیز به مراکز پاراکلینیکی مراجعه داشتند.

وی افزود: در این مدت 9 هزار و 550 عمل جراحی اورژانسی و 4 هزار و 526 مورد زایمان(طبیعی و سزارین) در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده است.

دبیر کمیته بهداشت درمان و محیط زیست خراسان رضوی افزود: بر اساس مقایسه آمارها با مدت مشابه پارسال،تعداد مراجعین به اورژانس بیمارستانی 29 درصد  کاهش، مراجعین به کلينیک و پاراکلينیک ها حدود سه برابر  افزایش، تعداد زایمان ها 80 درصد افزایش و تعداد اعمال جراحی 50 درصد افزایش داشته است.

افزایش 40 درصد ماموریتهای اورژانس 115 در تعطیلات نوروزی

دکتر احتشام فر در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی خراسان رضوی اظهار داشت: در این مدت 15 هزار و 396 ماموریت ( تصادفی و غیر تصادفی) در استان خراسان رضوی انجام شد که از این تعداد 5 هزارو 335  مورد در محل درمان و 9 هزار و 317 مورد به بیمارستان اعزام  شدند.

وی خاطر نشان کرد:در این مدت ماموریتهای اورژانس 115 که با همکاری و مشارکت دانشکده ها و دانشگاههای علوم پزشکی مشهد، گناباد، نیشابور، سبزوار و تربت حیدریه انجام شده 40 درصد افزایش داشته است.

انجام بیش از 20 هزار بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی

دبیر کمیته بهداشت درمان و محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به اینکه طرح بسیج سلامت نوروزی در حوزه بهداشت محیط از ابتدای اسفند در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد همزمان با سراسر کشور آغاز شد اظهار داشت: در این مدت بیش از 20 هزار و 700 بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و مراکز بین راهی انجام شد.

دکتر احتشام فر افزود: صدور 4 هزار و 882 کارت معاینه پزشکی، 156 مورد نمونه برداری از مواد غذایی سنتی و صنعتی، ۵۱۶ مورد نمونه برداری آب آشامیدنی و 5 هزار و 198 مورد کلر سنجی آب آشامیدنی از جمله اقداماتی است که در این طرح انجام شده است.

وی خاطر نشان کرد: در این مدت بیش از 32 تن مواد غذایی غیر قابل مصرف و تاریخ گذشته کشف  و معدوم شد.

دبیر کمیته بهداشت درمان و محیط زیست خراسان رضوی افزود: در این مدت حدود یک هزار متخلف در زمینه بهداشت محیط به مراجع غذایی معرفی و 44 واحد نیز پلمپ شد.

وی گفت: در سال جاری تعداد بازدید ها از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی 25 درصد و کشف مواد غذایی غیر قابل مصرف 4 درصد رشد داشته است.

ارائه خدمات به 54 هزار مسافر نوروزی در پایانه های مرزی

دکتر احتشام فر با اشاره به فعالیت ویژه پایانه های مرزی دوغارون، سرخس، لطف آباد، باجگیران و فرودگاه هاشمی نژاد مشهد اظهار داشت: در این مدت به بیش از 54 هزار مسافر خدمات بهداشتی، واکسیناسیون و اطلاع رسانی ارائه شد.

وی گفت: انجام یک هزار و 470 مورد واکسیناسیون، 555 مورد بیماریابی، 290 مورد نمونه گیری و دو هزار و 883 مورد آزمایش از جمله اقدامات انجام شده در این مدت در پایانه های مرزی به شمار می رود.

دبیر کمیته بهداشت درمان و محیط زیست خراسان رضوی افزود: همچنین در این مدت 103 مورد بازرسی از واحدهای تولید مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی و 639 مورد بازدید از داروخانه های زیر پوشش دانشگاه انجام شده است.

انجام بیش از 10 هزار بازدید از از اماکن تهیه و توزیع محصولات گوشتی

به گفته دکتر احتشام فر بر اساس  گزارش شبکه دامپزشکی استان، با کمک 116 تیم عملیات ثابت و سیار،بر تهیه و توزیع و عرضه فراورده های خام دامی در این ایام نظارت مستمر انجام شده است .

وی افزود: نظارت بر کشتار بیش از 88 هزار دام سبک و سنگین و استحصال بیش از سه میلیون کیلوگرم گوشت ، همچنین نظارت بر کشتار بیش از 4میلیون و 600 هزار  قطعه طیور و استحصال بیش از 8 هزار تن گوشت طیور مختلف و بیش از 10 هزار بازدید از اماکن تهیه و توزیع از جمله اقدامات شبکه دامپزشکی استان در این ایام به شمار می رود.

دبیر کمیته بهداشت درمان و محیط زیست خراسان رضوی گفت: نظارت شبکه دامپزشکی بر فرآورده های خام دامی و بازدید از مراکز تولید، توزیع و نگهداری و عرضه  فراورده های خام دامی،منجر به ارجاع 90 مورد به دستگاه قضایی و توقیف بیش از 26 تن فراورده غیر بهداشتی گردیده است.

مشارکت  دو  هزار و 700 داوطلب در اهدای خون

دکتر احتشام فر افزود: همچنین در این مدت  حدود 3 هزار  و 700 داوطلب جهت اهدای خون به پایگاههای فعال سطح استان مراجعه و تعداد دو هزار و 700 مورد اهداء خون توسط زائرین و مجاورین انجام شده است.

وی گفت: همچنین 3 هزار واحد خون به مراکز درمانی توزیع گردیده است .