میانگین سواد سلامت در ایران 68 درصد است

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: میانگین کنونی سواد سلامت در ایران افزون بر 68 درصد است.

به گزارش وب دا،دکتر علی منتظری در نخستین همایش ملی سواد سلامت که به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است افزود: سواد سلامت مجموعه اطلاعات در حوزه بهداشت و درمان است که افراد یک جامعه برای ارتقا سلامت و پیشگیری از بیماریها دارا هستند.

وی ادامه داد: این در حالی است  که سواد سلامت 42 درصد از جمعیت ایران ناکافی است.

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: میانگین سواد سلامت در ایران طی سالهای گذشته رشد قابل توجهی داشته اما هنوز با وضعیت مطلوب فاصله دارد.

وی افزود: بررسیها نشان می دهد سواد سلامت زنان ایرانی بیشتر از مردان است و در گروههای سنی بالاتر از 55 سال نیز درصد سواد سلامت ناکافی بیشتر است.

دکتر منتظری ادامه داد: افراد بیکار در بین گروههای شغلی دارای سواد ناکافی بیشتری هستند، سواد سلامت ناکافی در گروههای آسیب پذیر و کم درآمد نیز بیشتر است.

وی سطح دسترسی مردم به مقالات، توانایی تجزیه و آنالیز اطلاعات در حوزه سلامت، توانایی در خواندن کتاب، بروشور و دفترچه های تبلیغاتی را از محورهای سواد سلامت عنوان کرد.

رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی گفت: بررسیها نشان می دهد برنامه های صدا و سیما یکی از منابع مهم در ارتقا سطح سواد سلامت جامعه به شمار می رود.

گفتنی است: همایش ملی سواد سلامت با حضور افزون بر 300 نفر از مدیران و کارشناسان گروههای مختلف آموزشی وزارت بهداشت و درمان از سراسر کشور به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از 17 الی 19 فروردین در حال برگزاری است.