اصلاح شیوه زندگی، مهمترین راهکار در پیشگیری از دیابت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی تا سال 2030،دیابت هفتمین عامل مرگ در جهان به شمار می رود اظهار داشت: با اصلاح شیوه زندگی می توان از بروز این بیماری پیشگیری و یا زمان ابتلا به آن را به تاخیر انداخت.

دکتر حمید رضا بهرامی با بیان اینکه تمرکز برنامه های سازمان بهداشت جهانی در سال 2016 بر روی بیماری دیابت متمرکز شده است اظهار داشت: اپيدمي ديابت در بسياري از کشورها به سرعت در حال افزايش است و براساس مستندات و بررسي های انجام شده در کشورهاي کم درآمد و با درآمد متوسط اين افزايش چشمگير تر است به طوری که در سال 2008 حدود 347 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت بو ده اند .

وی خاطر نشان کرد: در سال 2012 بیماری دیابت علت مستقیم مرگ حدود  یک میلیون و 500 هزار نفر بوده که 80 درصد آن در کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط رخ داده است و بر اساس برآوردهاي WHOديابت هفتمين علت مرگ تا سال 2030 خواهد بود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اينکه بخش زيادي از موارد ابتلا به ديابت قابل پيشگيري است خاطر نشان کرد: اصلاح شيوه زندگي در به تاخير انداختن  ابتلا به ديابت نوع 2 موثر  است.

وي حفظ وزن طبيعي بدن، انجام فعاليتهالي فيزيکي منظم و رعايت يک رژيم غذايي سالم را از مواردي برشمرد که خطر ابتلا به ديابت را کاهش مي دهد.

معاون بهداشت دانشگاه همچنين اظهار داشت : ديابت قابل درمان بوده و با کنترل آن مي توان از عوارض ناشي از اين بيماري جلوگيري  کرد.

دکتر بهرامي بر مشارکت ساير بخشهاي توسعه از جمله کارفرمايان، توليد کنندگان، رسانه ها و بخشهاي خصوصي در پيشگيري و کنترل اين بيماري تاکيد نمود.