عزم ملی برای پیشگیری و غلبه بر دیابت

یکم تا هفتم اردیبهشت ماه، هفته سلامت نامگذاری شده است و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شعار امسال این هفته را غلبه بر دیابت"BEAT DIABETES" تعیین نموده است.

به گزارش وب دا، عزم ملی برای تحقق اهداف سند بیماری های غیر واگیر، بهداشت عمومی، فعالیت بدنی، ورزش و سلامت، غلبه بر دیابت با تحرک و تغذیه سالم، سلامت، نقش غذا و دارو، اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل در حوزه سلامت و آموزش خود مراقبتی و سلامت از جمله عناوین این هفته به شمار می رود.

امروزه به علت گسترش روز افزون شهر نشيني، مهاجرت از مناطق روستايي و گرايش مردم به زندگي ماشيني ،كنترل قابل قبول بيماريهاي عفوني و هزاران عامل ريز و درشت ديگر همگي باعث شده اند كه بيماري هاي غيرواگير افزايش يابد .

ديابت به عنوان شايعترين بيماريهاي متابوليک ،يکي از مهمترين بيماريهاي غير واگير به شمار مي رود و بر اساس آخرین آمارهاي سازمان بهداشت جهاني، 382 میلیون نفر مبتلا به دیابت در سال 2013در جهان شناسایی شده اند، که احتمالا تا سال 2035 به 592 میلیون افزایش یابد.

بر اساس اعلام کارشناسان  استعمال دخانيات، نداشتن فعاليت بدني مناسب، مصرف ناكافي ميوه و سبزيجات و شير و لبنيات ،ژنتیک، پرفشاری خون ، سابقه ابتلا به دیابت دوران بارداری ، افزایش چربی خون و اضافه وزن از عوامل اصلي ابتلا به ديابت به شمار مي رود و در بسياري از موارد، عدم آگاهي كافي از عوامل خطرساز و عدم بكارگيري تمهيدات لازم و ضروري باعث شده است تا اين عوامل روز به روز افزايش يابند.

مدير گروه پيشگيري و مبارزه با بيماري هاي دانشگاه علوم پزشکي مشهد از شناسايي 45 هزار بيمار مبتلا به ديابت در مشهد خبر داد.

دکتر محمد جعفر صادقي با اشاره به اينکه طرح غربالگري بيماري ديابت از سال 86 در کلانشهر مشهد و شهرستانهاي زير پوشش آغاز شده است اظهار داشت: در قالب اين برنامه، 420 هزار نفر جمعیت بالای 30 سال در مشهد غربالگری شده اند که 45 هزار نفر مبتلا در این خصوص شناسایی و زیر پوشش قرار گرفته اند.

وی با اشاره به برنامه غربالگری دیابت در جمعیت حاشیه شهر مشهد از سال 1393 گفت: در قالب ارائه مراقبت های بهداشتی رایگان به ساکنان حاشیه مشهد تاکنون 100 هزار نفر جمعیت بالای 30 سال غربالگری شده اند و بیش از چهار هزار نفر مبتلا شناسایی شده و تحت مراقبت هستند.
دکتر صادقی ادامه داد: مبتلایان به دیابت توسط پزشک دوره دیده دیابت ویزیت می شوند و با تشکیل پرونده تحت مراقبت قرار گرفته و به منظور جلوگیری از عوارض بیماری به طور دوره ای به مراکز تخصصی ارجاع و توسط پزشکان متخصص ویزیت می شوند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: سالانه حدود 80 هزار مبتلا به دیابت در مناطق زیر پوشش این دانشگاه توسط پزشکان دوره دیده ویزیت می شوند.

IMAGE
گذری بر رخداد ۲۳ آذر ۱۳۵۷ مشهد ( پنج شنبه, 23 آذر 1396 )